RESETIPS

En oförglömlig resa till den vackra kontinenten

Fantastiska Sydafrika erbjuder något för alla, från vackra sandstränder till livliga städer, otroliga nationalparker och rika kulturella sevärdheter

Sydafrika är ett land fullt av kontraster och rik historia.
Detta fantastiska land erbjuder något för alla, från vackra sandstränder till livliga städer, fantastiska nationalparker och spännande kulturella sevärdheter.
Här är vår guide till att upptäcka Sydafrika på bästa sätt.

Upptäck Sydafrika på bästa sätt.

 

Upplev Johannesburg – Sydafrikas ekonomiska hjärta

Johannesburg, också känd som Joburg, är Sydafrikas ekonomiska hjärta och landets största stad. Här finns det mycket att uppleva, inklusive besök på Apartheidmuseet, en utflykt till Soweto Township och en tur till Gold Reef City. Passa också på att prova Johannesburgs berömda mat, som till exempel ”bunny chow”, en sydafrikansk gatumat.

Cape Town – Sydafrikas pärla

Cape Town är en av världens mest spektakulära städer med Table Mountain som en imponerande bakgrund. Utforska stadens historiska sevärdheter, inklusive kulturella landmärken som Bo-Kaap och Castle of Good Hope. Njut av det kristallklara vattnet vid Clifton Beach och besök Robben Island, där Nelson Mandela var fängslad i många år.

Safari i Kruger nationalpark

En resa till Sydafrika är inte komplett utan att utforska dess fantastiska nationalparker, och Kruger nationalpark är en av de mest populära. Här kan du uppleva ”Big Five” – lejon, elefant, buffel, leopard och noshörning – på nära håll. Boka en guidad tur eller egen safaritur och upplev Sydafrikas otroliga djurliv.

Besök vinregionen Stellenbosch

Stellenbosch ligger bara en kort bilresa från Cape Town och är en av Sydafrikas mest berömda vinregioner. Ta en rundtur på någon av de många vingårdarna, lär dig om vinodlingens konst och prova några av de fantastiska viner som produceras här. Detta är en unik upplevelse som du inte bör missa under din resa till Sydafrika.

Utforska Durban – KwaZulu-Natals kuststad

Durban är en annan av Sydafrikas städer med en rik kultur och historia. Besök uShaka Marine World för att uppleva Sydafrikas marina liv, njut av en promenad längs strandpromenaden och besök Moses Mabhida Stadium för att se en fotbollsmatch. För de äventyrliga finns också möjlighet till surfing eller sandboarding på de kustnära dynerna.

Besök den vackra Garden Route

Garden Route sträcker sig från Mossel Bay till Storms River och är en av Sydafrikas mest populära turistattraktioner. Här hittar du pittoreska småstäder, vackra stränder och fantastiska nationalparker. Utforska Tsitsikamma nationalpark, ta en vandring längs Otter Trail eller besök den vackra Knysna-lagunen. Det finns många sevärdheter längs Garden Route som du inte bör missa under din resa till Sydafrika.

Upptäck den kosmopolitiska staden Pretoria

Pretoria, som också kallas Tshwane, är Sydafrikas administrativa huvudstad och har en rik historia och kultur. Besök Union Buildings, där Sydafrikas regering har sitt säte, och besök Freedom Park för att lära dig mer om landets frihetskamp. Ta en promenad genom Pretoria National Botanical Garden och upptäck stadens vackra arkitektur.

Utforska Kaphalvön och Cape of Good Hope

Kaphalvön ligger sydväst om Cape Town och är en av Sydafrikas mest spektakulära naturskönheter. Besök Cape of Good Hope, den sydligaste punkten på den afrikanska kontinenten, och njut av den fantastiska utsikten över Atlanten. Utforska också de historiska byarna Simon’s Town och Hout Bay och ta en promenad längs den vackra Chapman’s Peak Drive.

Besök KwaZulu-Natals bergiga region

KwaZulu-Natal är en av Sydafrikas mest mångsidiga regioner, med allt från vackra stränder till bergstoppar och nationalparker. Besök Drakensberg-bergen, där du kan vandra, cykla eller klättra på de spektakulära klipporna. Ta också en tur till Midlands Meander, där du kan besöka lokala hantverksmarknader och prova de läckra maträtterna i regionen.

Njut av Sydafrikas gastronomi

Sydafrika är känt för sin mångsidiga mat, med en mix av influenser från olika kulturer. Prova de läckra rätterna som ”bobotie”, en kryddig köttpaj med fruktkompott och ”bokkoms”, en saltad och torkad fisk som är en specialitet i regionen Western Cape. Besök också en av de många marknaderna för att smaka på färska frukter, grönsaker och andra lokala specialiteter.

Sammanfattning

Sydafrika är en fantastisk destination som erbjuder en mängd olika upplevelser för alla typer av resenärer. Från de livliga städerna till de vackra stränderna och fantastiska nationalparkerna, finns det något för alla att utforska. Njut av Sydafrikas mångsidiga kultur och historia, fantastiska mat, vänliga människor och oförglömliga naturupplevelser.

Vill du få din resa till Sydafrika skräddarsydd av våra specialister så kontaktar du oss redan idag.

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?