The Great American West

North Dakota – svepande slätter och imponerande landskap

Med svepande slätter och imponerande landskap har North Dakota en historia av att väcka pionjärandan hos sina besökare – inklusive en tidigare amerikansk president. ”Det var här som mitt livs romantik började”, sa president Theodore Roosevelt om sin tid tillbringade i vad som nu är delstaten North Dakota.

Idag kan besökare till North Dakota fortfarande njuta av den omvälvande upplevelsen som kommer från att leva livet mitt i den bländande skönheten i den amerikanska västern.

Theodore Roosevelt National Park

Passande nog är en av de mest populära platserna att göra just det i Theodore Roosevelt National Park. Vandring, camping och djurliv är bara några av sätten att komma tillbaka till naturen i denna vackert natursköna park. Vandra, cykla eller rida längs Maah Daah Hey Trail, en imponerande 144 mil lång led som går norrut längs Little Missouri River.

Upplev North Dakota med bil

North Dakota är hem för fantastiska natursköna bilturer över hela staten, inklusive två nationella Scenic Byways. Öppna vägar, vacker natur, djurliv, vattenvägar i sina mest naturliga miljöer, unika kulturella och historiska attraktioner finns alla längs North Dakotas natursköna vägar och bakvägar.

Besökare uppmuntras att komma ut och utforska underverken från de olika rutterna. Missa inte världens största holsteinska ko i New Salem, världens största buffel i Jamestown eller de stora metallskulpturerna längs Enchanted Highway. Med bil, motorcykel eller till och med cykel är dessa utsedda vägar din nyckel till statens bästa vyer och upplevelser.

Historia och arv

I North Dakota finns historia och arv runt varje tur. Besök Fort Abraham Lincoln State Park för att lära dig hur livet var i ett militärfort vid gränsen, och få sedan en glimt av urbefolkningens kultur i parkens On-A-Slant Mandan Indian Village. Stanna i New Town i MHA Interpretive Center, en expansiv multifunktionell anläggning och museum som tolkar historien och kulturen för Mandan, Hidatsa och Arikara-folket. Förundras över dansen, trummandet och festligheterna i uråldriga stamtraditioner på United Tribes International Powwow, som hålls varje september i delstatens huvudstad Bismarck.

När du är där, res tillbaka i tiden 600 miljoner år på North Dakota Heritage Center & State Museum som tar dig från förhistorisk tid till idag. Besök Fargo för att se vintage och moderna flygplan på Fargo Air Museum eller stanna till vid Cass County Historical Society Bonanzaville som består av 40 historiska byggnader och mer än 400 000 artefakter.

Fördjupa dig i skandinavisk kultur på Nordamerikas största ”such” festival, Norsk Høstfest, som hålls i Minot varje höst. Njut av skandinaviska delikatesser medan du njuter av autentisk musik och underhållning. Eller upplev en hemtrevlig amerikansk stämning på Medora Musical, en sommarmusikalisk extravaganza som presenteras i en vacker utomhusamfiteater mot bakgrund av det majestätiska North Dakota Badlands.

Natursköna attraktioner

Inbäddat i Turtle Mountains i North Dakota och Manitoba, är International Peace Garden en av kontinentens mest symboliska och natursköna attraktioner. Tusentals turister flockas till denna unika hyllning till fred och vänskap mellan folket i USA och folket i Kanada. Det är ”Like No Other Place on Earth”, en perfekt och minnesvärd tillflyktsort, där människor och natur möts.

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?