Safari I Afrika

BOKA SAFARI HOS OSS

Safari i Afrika

Välkommen till den spännande världen av safari i Afrika! Upplev en resa som tar dig nära naturens underverk och vilda djur i deras naturliga habitat. Vår resebyrå är din pålitliga partner när det gäller att arrangera oförglömliga safariäventyr på den afrikanska kontinenten.

Afrika är ett kontinent rik på otroliga landskap och en unik biologisk mångfald. Här kan du följa i fotspåren av de stora afrikanska djuren, som elefanter, lejon, noshörningar och giraffer, och uppleva naturens mäktighet på nära håll. Vi erbjuder en rad spännande safariresor ovh våra erfarna guider och partners på plats ser till att din safari blir både säker och minnesvärd.

Vi skräddarsyr din safari, oavsett om du är en erfaren äventyrare eller en förstagångsbesökare i Afrika.

Utforska vårt utbud av safariresor och låt oss ta dig med på en oförglömlig resa genom Afrikas vilda hjärta. Upptäck den rika kulturen, de fantastiska landskapen och de majestätiska djuren som gör Afrika till en av världens mest spännande destinationer. Välkommen till din safari i Afrika!

Safari & Solsemester i Kenya

Safari & Solsemester i Kenya

• Safari & Solsemester i Kenya fr. 35990:-
• Flyg Sverige-Kenya t/r
• 3 nätter på lodge
• Engelsktalande guide i privat jeep
• Samtliga parkavgifter inkluderade
• 5 nätter på Southern Palms Beach Resort, Diani Beach
• Samtliga transfers i resplanen
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer

Betydelsen av Safari

Safari, ett ord som härstammar från swahili, har historiskt sett varit en landexpedition, oftast en jaktresa.

Med åren har definitionen av safari förändrats och är numera en resa för att se och fotografera viltliv.

Afrika, med sina varierade landskap och dynamiska ekosystem, är den perfekta kontinenten för dessa expeditioner. Denna gigantiska landmassa erbjuder en rik mångfald av fauna och flora, från majestätiska lejon till färgstarka fåglar. Travel Zmart hjälper dig att skräddarsy din safari för en komplett och fulländad upplevelse i Afrika.

Varje resa erbjuder en unik inblick i den afrikanska vildmarkens skönhet och komplexitet.

Östra Afrika

KENYA
Kenya, beläget i Östafrika, är känt för sina mångsidiga landskap som sträcker sig från savanner till höga berg och kustlinjer. Nairobi, Kenyas huvudstad, är en dynamisk metropol som kombinerar moderna bekvämligheter med rika kulturella traditioner. Kenya har också en lång kustlinje vid Indiska oceanen, känd för sina vackra stränder och korallrev. Förutom den naturliga skönheten, är landet också rikt på kultur med över 40 olika etniska grupper, var och en med sina egna traditioner och språk.

Masai Mara
Här kan du uppleva den dramatiska cirkeln av liv och död under migrationssäsongen, där rovdjur jagar sina byten i skuggan av den gyllene savannen. Lokala Maasai-stammar erbjuder kulturella rundturer, vilket ger en inblick i deras traditionella livsstil.

Amboseli Nationalpark
Förutom att vara berömd för sina vykortsvyer av Mount Kilimanjaro, erbjuder Amboseli också möjligheten att se lejon, giraffer och hyenor i sina naturliga habitat. Våtmarkerna lockar också en mängd vattenfåglar.

Tsavo
En av de äldsta parkerna i Kenya, Tsavo har en spännande historia och är hemvist för ”Man-eaters of Tsavo”, två berömda lejonhannar som terroriserade järnvägsarbetare i början av 1900-talet.

TANZANIA
Tanzania är känt för sina storslagna naturområden som Serengeti Nationalpark och Ngorongoro-kratern. Här finns Kilimanjaro, Afrikas högsta berg, som lockar äventyrare från hela världen. Zanzibar, en ögrupp utanför Tanzanias kust, erbjuder paradisstränder och en historia präglad av handel och kulturutbyte. Tanzania är också en av de främsta destinationerna för att observera ”The Big Five” i det vilda – lejon, elefant, buffel, leopard och noshörning. Utöver sin naturliga skönhet, har landet en kulturell mångfald med över 120 etniska grupper och en mängd språk.

Serengeti
Här kan du uppleva den klassiska afrikanska savannen som den avbildas i många filmer och dokumentärer. De oändliga grässlätterna är hem åt tusentals vilda djur och erbjuder fantastiska fotomöjligheter.

Ngorongoro-kratern
Denna speciella plats är med på UNESCO:s världsarvslista och är som ett naturligt zoo, där olika arter samlas i den bördiga kratern. Den unika geologi skapar en särskild atmosfär som är annorlunda än någon annan plats i Afrika.

Zanzibar
Efter ditt safariäventyr, besök Zanzibar för att uppleva dess unika historia, kryddiga kultur och kristallklara vatten. De gamla stenstäderna erbjuder en tidsresan tillbaka till när ön var ett sultanat.

Uganda och Rwanda
Uganda, ofta kallad ”Afrikas pärla”, är känt för sin biologiska mångfald, inklusive Bwindi Impenetrable Forest där man kan uppleva bergsgorillor i det vilda. Landet erbjuder också vackra landskap som Rwenzori Mountains och den Viktoriasjön.

Rwanda, känt som ”De tusen kullarnas land”, imponerar med sina gröna, böljande landskap och är också hemvist för en av de sista populationerna av bergsgorillor, speciellt i Volcanoes National Park. Båda länderna har en tragisk historia av inbördeskonflikter, men har på senare tid visat en imponerande återhämtning och ekonomisk tillväxt. Kigali, Rwandas huvudstad, betraktas idag som en av Afrikas renaste och mest välorganiserade städer.

Utöver bergsgorillor så erbjuder dessa länder även spårning av schimpanser, forsränning-expeditioner och vandringar i det pittoreska landskapet. Fågelskådning är också en populär aktivitet, med hundratals inhemska arter att titta på.

Södra Afrika

SYDAFRIKA
Sydafrika, ofta kallat ”Regnbågsnationen”, är känt för sin kulturella och etniska mångfald samt sin mörka historia präglad av apartheid och kampen för frihet. Landet erbjuder en mängd landskap, från imponerande Drakbergen till de vackra kustlinjerna vid Indiska oceanen och Atlanten. Kapstaden, med det ikoniska Taffelberget. Sydafrika är också känt för sin vinproduktion, särskilt i regionerna runt Stellenbosch och Paarl.

Kruger Nationalpark
Den här parken erbjuder en av de mest tillgängliga safariupplevelserna med utmärkta vägar, guidade turer och lyxiga lodger. Den biologiska mångfalden innebär att du varje dag på safari kan se nya och spännande arter.

Addo Elephant Park
Förutom elefanter, kan man också se den unika svarta noshörningen, zebror, lejon och en mängd antiloper. Här erbjuder också marina turer där besökarna kan se hajar och valar.

BOTSWANA
Beläget i södra Afrika, är Botswana känt för sina orörda vildmarksområden och en av de högsta bestånden av vilda djur på kontinenten. Okavangodeltat, världens största inlandsdelta, erbjuder en unik vattensafari där besökarna kan se elefanter, flodhästar och ett sprakande fågelliv.

Chobe Nationalpark är berömt för sitt enorma elefantbestånd och spektakulära solnedgångar över Chobefloden. Trots sin torra karaktär har Kalahariöknen en överraskande mängd av vilt, inklusive det sällsynta lejonet med svart man. Botswana är också känt för sin stabilitet, att det är mycket glesbefolkat och man har även ett starkt engagemang för naturvård och hållbar turism.

Okavangodeltat
Detta delta, som är ett av världens sju naturunderverk, förvandlas varje år när floden svämmar över, vilket skapar ett dynamiskt ekosystem som lockar vilda djur från hela regionen.

Chobe Nationalpark
Med sitt stora elefantbestånd, vackra flodlandskap och mångfacetterade viltliv, är Chobe ett måste för alla safarientusiaster.

NAMIBIA
Namibia, beläget i södra Afrika, är känt för sina kontraster i landskapet, från de brinnande röda sanddynerna i Sossusvlei till den karga skönheten i Skeleton coast. Här finns Etosha nationalpark, en av Afrikas största saltöknar, där djur flockas runt vattenhålen, vilket ger fantastiska möjligheter för safari.

Namiböknen, en av världens äldsta öknar, sträcker sig längs kusten och erbjuder ett dramatiskt och ofta surrealistiskt landskap. Huvudstaden Windhoek kombinerar tyska koloniala landmärken med modern arkitektur och afrikansk kultur. Trots sitt torra klimat är Namibia hemvist för en mängd vilda djur, inklusive ökenelefanter och den sällsynta spetsnoshörningen.

Etosha Nationalpark
Parkens centrala saltöken erbjuder en unik safariupplevelse, med mängder av djur som samlas runt de få vattenhålen, vilket gör det till en av de bästa platserna för safari

Västra Afrika

GHANA
Ghana är känd för sin historia och kulturarv, särskilt inom guldhandel och de berömda slavforten. Landet har en blandning av tropiska stränder, som vid Cape Coast, och frodiga regnskogar, exempelvis i Kakum Nationalpark.

Accra, Ghanas huvudstad, är en livlig metropol med en kombination av moderna byggnader, koloniala landmärken och livliga marknader. Ghanas folk är kända för sin vänlighet och gästfrihet, vilket gör det till en populär destination för besökare som söker en autentisk afrikansk upplevelse.

Mole Nationalpark
Förutom sitt sprudlande viltliv, erbjuder parken vackra vyer över savannen och har en fin historia och kultur. Lokala guider berättar sagor om regionens historia och traditioner under utflykter.

Centrala Afrika

CENTRALAFRIKANSKA REPUBLIKEN
Centralafrikanska republiken, ofta förkortat CAR, ligger i hjärtat av Afrika och är känt för sina ekosystem och biologiska mångfald. Dzanga-Sangha Special Reserve är en av de mest betydande naturreservaten, som skyddar både skogselefanter och låglandsgorillor.

Landets geografi varierar från savanner i norr till tropiska regnskogar i söder. Trots sin naturliga skönhet har CAR genomgått perioder av politisk instabilitet och konflikter, vilket har påverkat dess utveckling och turism. Bangui, landets huvudstad, ligger vid Ubangi-floden och är en kulturell och kommersiell knutpunkt för regionen.

Dzanga-Sangha Special Reserve
Detta avlägsna område erbjuder en riktig vildmarksupplevelse, med tät regnskog, klara floder och goda chanser att se skogselefanter och gorillor i deras naturliga miljö.

Vilken safari vill du uppleva?

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.