THE GREAT AMERICAN WEST

Idaho – fylld med avlägsna underverk

Idaho, fylld med avlägsna underverk som ansluter till den sanna vilda västern livsstilen, är en plats där du kan slappna av och njuta av lugnet.

Idaho, som har fått smeknamnet Gem State för sitt överflöd av ädelstenar och vildmarksområden, är full av äventyr och naturliga underverk. Landskapet styrs av floder, berg och kristallklar natthimmel. Klippiga bergen kramar om sträckan av den östra gränsen medan Snake River bågar sig ner genom Idahos södra öken innan de beger sig norrut för att skära ut en del av statens västra kant.

Oändliga möjigheter

Med sina 10 National Park Service-platser, har Idaho nästan oändliga möjigheter att utforska och inspireras av amerikansk historia och natur.

Besök Craters of the Moon National Monument and Preserve för att uppleva den naturliga skönheten i detta utomjordiska underverk. Lek i de vidsträckta lavaflödena och utforskande grottor och kratrar om dagen och titta på den stjärnspäckade natthimlen i denna utsedda International Dark Sky Park.

De höga granitkupolerna i City of Rocks National Reserve är fyllda med backcountry-äventyr från bergsklättring i världsklass, vandring, cykling, fågelskådning och fotografering. Se historiska markeringar från Gold Rush-pionjärer som reste Oregon Trail och California Trail.

Idahos ikoniska stigar

Gå i historiens steg längs ikoniska stigar med rötter i berättelserna om ursprungsbefolkningen och vilda västern pionjärer. Utforska det förflutna längs Nez Perce (Nee-Me-Poo) National Historic Trail, Lewis and Clark National Historic Trail eller California och Oregon National Historic Trails. Gå på vägen på Salmon River Scenic Byway för att åka samma väg som Lewis och Clark och se det robusta Idaho-landskapet som har fascinerat besökare i århundraden.

Twin Falls

Res till Twin Falls på våren för att uppleva kraften i Shoshone Falls, ett av de största naturliga vattenfallen i USA. Shoshone Falls är högre än Niagarafallen och störtar ner i den robusta Snake River Canyon. Gå nordväst till Ashton nära Yellowstone National Park för att se Upper Mesa Falls, ett dånande 10 våningar högt vattenfall som rinner in i resterna av ett uråldrigt vulkanutbrott.

Vandringsleder vävs över staten och möjliggör vandringar som passar för alla årstider, svårighetsgrad eller önskad längd. Höjdpunkter inkluderar stigar längs bergstoppsjöar, svepande ängar och förhöjda panoramabilder.

Ta dig in i vilda västern på dussintals gästrancher gömda i Idahos skogar och berg. Ridning, guldvaskning, fiske, forsränning och mer kommer att ge dig en autentisk vilda västern upplevelse som ansluter till landet.

Upplev Idaho

Ta dig ut på vägen med bil, husbil eller motorcykel på 31 natursköna avfarter som täcker över 2 400 miles för att bevittna det bästa av Idahos pittoreska vyer. Maximera din resa med ett depåstopp för att utforska oförskämd charm. Besök historiska städer som Wallace, ”världens silverhuvudstad”, för att få ny insikt om striderna och triumfer i den gamla vilda västern. Sträck på benen med en cykeltur på en av Idahos många rail to trail eller greenbelt-stigar. Från en endagsutflykt eller helgresa till en 10-dagars episk, hittar du den perfekta blandningen av ledig cruising och äventyr för att släcka din vandringslust.

På vintern är Idahos vildmark ett snöfyllt paradis. Ta dig till backarna och öppna fält för att åka skidor, snowboard, snöskor, skoter eller fatbike. Över 18 000 hektar terräng vid Idahos 18 skid- och rekreationsberg, inklusive den världsberömda Sun Valley Resort. Oavsett vilket skidområde du väljer i Idaho finns det inga linjer som hindrar dig från att åka i backen.

Utforska Idahos överflöd under alla fyra årstiderna för en smak av autentisk vilda västern tjusning och charm.

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?