Skidresor

BOKA SKIDRESA HOS OSS

Skidresor

Skidresor är en fantastisk kombination av frisk luft, vackra vyer, äventyr och gemenskap. Oavsett om du reser med ett kompisgäng, familjen eller som par finns det skidorter som matchar. Vakna till den kalla friska luften som är så där krispig som den bara kan vara uppe i berg och fjäll. Gör dig i ordning för dagen i backen och låt solen värma dig.

Njut av att kunna smidigt ta dig till din backe med välorganiserade liftar som tar dig till rätt nivå av backe. Från den lätta till de mer utmanande svarta backarna. Efteråt kan ni samlas för rolig afterski. Vi hjälper dig med vår personliga service att hitta den skidresa som passar, från svenska fjällen till mer ovanliga destinationer. Vi kan även hjälpa till att ordna paketresor för företag och grupper på olika skidorter.

Skidresor, en upplevelse för hela familjen

Åka på skidresor med familjen skapar möjligheter att umgås hela dagarna för att sedan trötta efter en dag i backen mysa om kvällarna. Det går att åka med små barn såväl som tonåringar som vill ha roliga äventyr. För barn och vuxna som inte åkt skidor tidigare finns det skidskolor så det krävs inte någon erfarenhet. Tre tips om du reser med yngre barn:

  1. Ta med i beräkningar att mindre barn inte orkar gå så lång. Därför kan ett boende som är nära skidområdet vara att föredra.
  2. Mindre barn kan tröttna på att åka skidor, då är det bra med orter där det finns andra aktiviteter.
  3. Det finns fördelar med att välja ett resmål där det finns många lätta backar och skidskola.

Vi hjälper er att hitta den bästa skidorten om ni reser med barn så ni kan känna er trygga inför resan. Är familjen sportintresserad går det att kombinera med sportresor där ni kan uppleva vintersporter tillsammans.

Skidresor med vänner

Åka på skidresor med vänner är en semester full av utmaningar i backarna, skratt och umgänge under kvällstid. Vill ni ha roliga afterski fester finns det skidorter som erbjuder nattklubbar och andra nöjen. Boende finns i allt från enklare stugor till rum med eget bubbelbad. De klassiska skidorterna i Alperna lockar många grupper av vänner och det finns spännande skidorter i USA såväl som i Sverige. Vi hjälper er att hitta den perfekta orten för era behov och intressen. När ni åka på skidsemester med vänner kan det vara bra att överväga:

  • Vill ni få ned kostnaderna för boendet är det bra att välja en stuga eller ett större rum. I stugor finns det ofta möjlighet att laga egen mat.
  • Är ni på olika nivåer så tänk på att det ska finnas backar som passar alla. På så sätt blir resan en upplevelse utan att någon känner sig utanför.
  • Det finns många skidorter som erbjuder många olika typer av aktiviteter om någon i gruppen vill hitta på annat än skidåkning.
  • Vill ni ha en liten charmig by eller en av de större orterna där ni kan göra saker var för sig ibland?

Vi hjälper er att hitta rätt skidresa för hela gruppen. Vi vet vilka skidorter som erbjuder mil efter mil med backar som utmanar alla typer av skidåkare såväl som orter som är små och intima. Ni kan också kombinera med evenemangsresor som ger er nya upplevelse tillsammans.

Skidresor för äventyrslystna par

Skidresor passar för par som vill kombinera er passion för skidåkning eller prova på nya äventyr tillsammans. Efter härliga dagar i skidbacken när kinderna blivit riktig rosiga kan ni basta tillsammans eller välja ett hotell med spa-anläggning. Romantiska middagar med lyxiga drinkar i kombination med slädturer. Ett fantastiskt sätt att komma bort från vardagen och ladda batterierna.

En skidresa kan betyda många olika saker beroende på vad ni är ute efter. Förutom att roligt tillsammans i backarna om dagarna finns det mycket mer att uppleva på skidresor. Njut av brasa som sprakar med utsikt över berg och dalar. Vinterlandskap som hämtade ur romantiska filmer med gnistrande snö som lyser upp. Träffa andra skidintresserade, njut på en trevlig pub eller dansa loss på en nattklubb. När ni väljer skidort kan ni fundera olika alternativ:

  • Mindre skidorter med mysiga byar att utforska. Njut av lugnet tillsammans i egen stuga eller romantiska rum med frukost på sängen.
  • Lite mer exklusiva skidorter där ni kan bo på hotell med stora spa-och relaxanläggningar där det finns massor av andra aktiviteter.
  • En långhelg i svenska fjällen eller vill ni ut i Europa? Snösäkra resmål finns både i Sverige och i Europa men även på andra håll i världen beroende på vilken månad ni vill åka.

Det finns även andra romantiska resor som en kryssning eller varför inte kombinera? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi er att hitta den bästa resan för er.

Skidresor med mindre budget, eller weekendresor?

Står du i valet och kvalet mellan en skidresa och en weekendresa? Har du inte möjlighet att vara i väg en vecka eller mer kan weekendresor vara ett perfekt alternativ. Det går också att kombinera åka skidor och vara i väg över helgen. Om du inte vet vart du vill åka kan vi hjälpa dig att hitta den perfekta staden. Oavsett om du vill vandra längst en strandpromenad vid Medelhavet och känna salta brisar eller upptäcka museum i några av de underbara städerna som kantar Östersjön har vi en resa för dig. Vår personliga service gör det enkelt att resa.

Upplever du att skidresor är dyra? vi har tips på hur du kan hitta budgetalternativ. De större och mer populära skidorterna kan i högsäsong kosta lite mer. Genom att välja ett mindre populärt resmål kan du hitta billigare boende och resa. Vi hjälper dig att hitta en resa som passar din budget. Det kan vara resmål i Sverige såväl som mindre kända alternativ i Alperna. Ett sätt att få ned kostnaderna är att välja en stuga där ni kan laga egen mat. Vissa skidorter utomlands har också utbud av restauranger som inte är lika dyra som i Sverige. Det är möjligt att kombinera härliga långa dagar i fantastiska backar men en mindre budget. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt skidresa.

Vilken skidresa vill du uppleva?

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.