RESETIPS

Upptäck södra England

En unik resa genom historia, kultur och skönhet

Södra England, en region känd för sin fascinerande historia, pittoreska landsbygd och livliga kuststäder.
Ett område där varje vrå berättar en historia, från forntida monument till moderna stadskärnor.

Historiens fotspår:

Stonehenge:

Det är svårt att nämna södra England utan att tänka på Stonehenge, ett av världens mest kända forntida monument. Platsens äldsta strukturer dateras tillbaka över 5 000 år, och dess exakta syfte är fortfarande ett ämne för debatt och fascination.

Bath:

Staden Bath är en hyllning till både romersk och georgiansk arkitektur. De varma källorna lockade först romarna, som byggde ett magnifikt badhus och tempel runt källan.

Winchester:

Den före detta huvudstaden i England, Winchester är hem till en av de största katedralerna i Europa. Med en rik historia som sträcker sig över tusentals år, är staden fylld av historiska skatter.

Kusten och dess skönhet:

Brighton:

En gång en blygsam fiskeby, Brighton är nu en av de mest trendiga semesterorterna i Storbritannien. Med sin ikoniska pir, trendiga boutiquer och livliga nattliv, erbjuder staden något för alla.

Jurassic Coast:

Denna UNESCO-världsarvskust sträcker sig över 95 miles och är känt för sina imponerande klippformationer och fossila fynd.

Landsbygden och det pittoreska landskapet:

Cotswolds:

Känd för sina kulliga landskap, gyllene stenhus och lugna atmosfär, är Cotswolds det perfekta stället att koppla av och njuta av Englands natursköna skönhet.

South Downs:

Denna kedja av gröna kullar sträcker sig från staden Winchester i väster till Eastbourne i öster, erbjudande vandrare fantastiska utsikter och pittoreska byar.

Kulturella pärlor:

Stratford-upon-Avon:

Shakespeare-entusiaster kommer att älska denna charmiga marknadsstad, födelseplats för den stora dramatikern. Från hans födelsehem till det berömda Royal Shakespeare Theatre, det finns mycket att se och göra här.

Salisbury:

Med sin imponerande katedral och medeltida arkitektur, är Salisbury en viktig punkt på varje kulturfantasts resplan.

Modernt liv i södra England:

Southampton:

Känd som “Gateway to the World”, Southampton är en hamnstad som är rik på historia men också fylld med moderna attraktioner.

Portsmouth:

Från den historiska dockan till den futuristiska Spinnaker Tower, erbjuder Portsmouth en perfekt blandning av gammalt och nytt.

Kulinariska upplevelser i södra England:

Varför inte prova på några av regionens traditionella rätter, såsom Cornish pasty eller en klassisk cream tea? Eller upptäck de många mikrobryggerierna och vingårdarna som erbjuder lokalt producerade drycker.

Evenemang och festivaler:

Från Brighton Festival till Goodwood Revival, det finns alltid något på gång i södra England. Dessa evenemang erbjuder en unik inblick i regionens kultur och traditioner.

Avslutning:

Med sin rika historia, natursköna landskap och moderna attraktioner, är södra England ett resmål som förtjänar att utforskas. Oavsett om du är historieälskare, naturälskare eller bara ute efter att koppla av vid kusten, har södra England något att erbjuda för varje resenär.

————————-

Om Travel Zmart

För oss handlar det inte om att sälja en resa – det handlar om att öppna dörrarna till en helt ny upplevelse. För oss är en upplevelse något som du ska bära med dig i resten av ditt liv.

Hör av dig med dina önskemål och funderingar, vi hjälper dig gärna att skräddarsy en oförglömlig upplevelse.
Kom ihåg – det kostar inget extra att boka via oss!

London med Harry Potter

London med Harry Potter

• London med Harry Potter fr 6990:-
• 3 nätter övernattning
• Biljett till Warner Bros. Studio Tour ingår
• Rundvandring mm ingår
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer
Island

Island

• Upplev Island fr 8990:-
• 4 nätter övernattning
• Inträde till SPA ingår
• 3 populära utflykter ingår
• Du väljer själv när du vill åka.

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?