RESETIPS

Upptäck några av världens mest avlägsna platser

Ett urval av några av de mest avlägsna platserna i världen.

När man tänker på att resa till exotiska platser, är det lätt att fokusera på de mer välbesökta destinationerna som Bali eller Thailand. Men vad händer när man vill gå lite längre utanför boxen och upptäcka platser som inte alla andra har besökt? Då är det dags att bege sig till världens mest avlägsna platser.

Socotra, Jemen

Socotra är en ö som ligger i Indiska oceanen och hör till Jemen. Det som gör Socotra så speciellt är att den har en unik flora och fauna, med många arter som inte finns någon annanstans i världen. Ön är känd för sina vita sandstränder, klippformationer och biodiversitet.

Besökare kan ta en tur till den naturliga oasen Diksam Plateau, som är hem för många olika arter av växter och djur. Man kan också besöka öns huvudstad Hadibo och lära sig mer om öns historia och kultur. Andra aktiviteter som kan vara intressanta att prova på är snorkling och dykning i det kristallklara vattnet, samt att vandra i öns vackra natur.

Easter Island, Chile

Easter Island, eller Påskön, är en chilensk ö i Stilla havsområdet. Den är känd för sina gigantiska stenstatyer, Moai, som har fått ön att bli en av världens mest kända platser. Ön är också hem för en unik kultur, med en historia som sträcker sig tillbaka till år 1200 e.Kr.

En av de mest populära aktiviteterna på ön är att besöka de olika Moai-statyerna och lära sig mer om deras betydelse för öns invånare. Man kan också besöka öns huvudstad Hanga Roa och lära sig mer om öns historia och kultur genom att besöka museer och arkeologiska platser. Andra aktiviteter som kan vara intressanta att prova på är att vandra i öns vackra natur.

Pitcairn Island, Storbritannien

Pitcairn Island är en av världens mest avlägsna platser och hör till Storbritannien. Ön ligger i Stilla havsområdet och är hem för ungefär 50 personer. Det som gör Pitcairn så speciell är att den har en unik historia, som handlar om myteriet på HMS Bounty. Ön är också hem för en unik flora och fauna, med många arter som inte finns någon annanstans i världen.

En av de mest populära aktiviteterna på ön är att besöka museet som handlar om öns historia, och lära sig mer om Myteriet på HMS Bounty och öns första invånare. Man kan också besöka öns huvudstad Adamstown och lära sig mer om öns kultur och livsstil. Andra aktiviteter som kan vara intressanta att prova på är att vandra i öns vackra natur, och att besöka de olika stränderna som finns på ön.

Tristan da Cunha, Storbritannien

Tristan da Cunha är en av världens mest avlägsna platser och hör till Storbritannien. Ön ligger i Sydatlanten, och den är hem för ungefär 300 personer. Vad som gör Tristan da Cunha så speciellt är att den har en unik geografi, med höga berg och djupa dalar. Ön är också känd för sin flora och fauna, med många arter som inte finns någon annanstans i världen.

En av de mest populära aktiviteterna på ön är att besöka öns huvudstad Edinburgh of the Seven Seas, och lära sig mer om öns historia och kultur. Man kan också besöka öns naturreservat, som är hem för många olika arter av växter och djur. Andra aktiviteter som kan vara intressanta att prova på är att vandra i öns vackra natur, och att besöka de olika stränderna som finns på ön.

Bouvetön, Norge

Bouvetön är en liten, obebodd ö som ligger i södra Atlanten. Det är en av de mest avlägsna platserna i världen och hör till Norge. Ön är hem för ett brett utbud av vilda djur, inklusive sälar, pingviner och sjöfåglar. Ön är täckt av is och har en oländig, bergig terräng. Trots sitt avlägsna läge har Bouvetön en rik historia, med flera expeditioner som lanserades till ön tidigare. Idag används ön mest för vetenskaplig forskning, med flera forskningsstationer som etableras på ön.

Mawson Station, Australien

Mawson Station är en australisk forskningsstation belägen på kontinenten Antarktis. Den är uppkallad efter upptäcktsresanden Douglas Mawson, som ledde den första expeditionen till området i början av 1900-talet. Stationen är hem för ett 20-tal personer under sommarmånaderna, som arbetar med en mängd olika vetenskapliga forskningsprojekt.

Dessa projekt inkluderar att studera det lokala djurlivet, is- och snötäcket och områdets geologi. Förutom vetenskaplig forskning har Mawson Station också ett litet museum och besökscenter där besökare kan lära sig om Antarktis historia och kultur. Trots sitt avlägset läge har stationen alla bekvämligheter i en liten stad, inklusive boende, kök och ett rekreationsrum.

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?