DUBAI

Upptäck Dubai – En guide

Den ultimata staden för shopping, nöjen och avkoppling

Dubai är en av världens mest eftertraktade destinationer för resenärer från hela världen. Staden erbjuder allt från shopping och nöjen till avkoppling och spännande äventyr.

Här kan du uppleva den ultimata kombinationen av historia, kultur och modernt liv.

Shopping i Dubai – En upplevelse utöver det vanliga

Dubai är känt som en av världens främsta shoppingdestinationer och det är inte svårt att förstå varför. Staden erbjuder en mängd fantastiska shoppingmöjligheter, från traditionella marknader till de mest exklusiva varumärkena.

Ett besök på den berömda Dubai Mall är ett måste för alla shoppingälskare. Här hittar du över 1 200 butiker, inklusive världsberömda varumärken som Chanel, Gucci och Louis Vuitton. Du kan också besöka den världsberömda guldsouken, där du kan köpa allt från guldsmycken till exklusiva klockor.

Nöjen och äventyr i Dubai – Något för alla

Dubai har något för alla när det gäller nöjen och äventyr. Om du är ute efter en spännande upplevelse kan du besöka Burj Khalifa, världens högsta byggnad, eller ta en tur i en helikopter för att se staden från ovan.

Du kan också besöka den världsberömda skidorten Ski Dubai som är en inomhusskidanläggning på 22 500 kvadratmeter. Skidanläggningen är en del av Mall of the Emirates, ett av världens största köpcentrum, eller uppleva den unika vattenshowen i Dubai Fountain. För de som är intresserade av djur kan man besöka Dubai Miracle Garden, en av världens största blomsterparker, eller Dubai Butterfly Garden, där du kan se tusentals färgglada fjärilar.

Avkoppling i Dubai – En oas i öknen

Dubai erbjuder också många möjligheter för avkoppling och vila. Du kan besöka någon av de många lyxiga spa-anläggningarna i staden, eller ta en dagstur till den närliggande ön Palm Jumeirah för att njuta av stranden och solen.
Staden har också många vackra parker och trädgårdar, inklusive Al Mamzar Beach Park och Dubai Creek Park, där du kan slappna av och njuta av grönskan och den friska luften.

Historiska sevärdheter i Dubai – Upptäck stadens kulturarv

Dubai har också en rik historia och kultur som väntar på att upptäckas. Du kan besöka några av stadens historiska monument, inklusive Al Fahidi Fort, där Dubai Museum ligger, och Jumeirah Mosque, en av stadens mest vackra byggnader.

Du kan också besöka Deira souken, en av stadens äldsta marknader, för att upptäcka den lokala kulturen och handeln. Och för en unik upplevelse kan du ta en båttur längs Dubai Creek för att se stadens gamla arv och byggnader från vattnet.

Mat och dryck i Dubai – En explosion av smaker

Dubai erbjuder en mängd fantastiska mat- och dryckesmöjligheter, från lokala street food-ställen till de mest exklusiva restaurangerna. Du kan njuta av en riktigt god arabisk middag, eller prova någon av stadens internationella restauranger som serverar i stort sett all världens mat.

Du kan också besöka någon av stadens många barer och klubbar för en natt med dans och fest.

Sammanfattning – Upptäck Dubai, en stad för alla

Dubai är en stad för alla, med en mängd möjligheter för shopping, nöjen, avkoppling, historiska sevärdheter samt mat och dryck. Oavsett vad du är intresserad av, finns det något här för dig.

Så packa din väska och boka din resa med Travel Zmart till Dubai idag, för en oförglömlig upplevelse i en av världens mest spännande städer.

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer
Island

Island

• Upplev Island fr 14990:-
• 4 nätter övernattning
• Inträde till SPA ingår
• 3 populära utflykter ingår
• Du väljer själv när du vill åka.

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?