RESETIPS

Resa till Malaga - En av Spaniens mest mångsidiga städer

Malaga är en av de mest välbesökta städerna i Spanien, och det är inte svårt att förstå varför.

Beläget vid Medelhavskusten i Andalusien, är Malaga en stad full av historia, kultur, fantastiska stränder och god mat.
Staden är känd för att vara Pablo Picassos födelseort och för sin imponerande katedral.

I denna artikel kommer vi att ta en närmare titt på Malaga och ge dig tips på vad du kan göra och se i denna fantastiska stad. Vi kommer också att dela med oss av några av de bästa platserna att bo och äta på.

Utforska Malagas historia och kultur

Malaga har en mångfacetterad historia som sträcker sig tillbaka till den romerska tiden, och det finns mycket att upptäcka för den som är intresserad av historia och kultur. Ett av de mest populära turistmålen i staden är Alcazaba, en imponerande fästning som byggdes av morerna på 1000-talet. Här kan du vandra genom de historiska ruinerna och njuta av fantastisk utsikt över staden.

En annan populär sevärdhet i Malaga är katedralen, som är känd för sin imponerande renässansfasad. Detta är en av de största katedralerna i Spanien och anses av många vara en av de viktigaste platserna i Malaga.

För den som vill lära sig mer om Malagas kultur och historia rekommenderar vi också att besöka Picasso-museet. Detta museum är dedikerat till den världsberömda konstnären Pablo Picasso och har en stor samling av hans verk.

Njut av Malagas fantastiska mat och dryck

Malaga är också känt för sin goda mat och dryck. Här finns ett brett utbud av restauranger och barer som erbjuder allt från lokala delikatesser till internationell mat. För den som vill prova på traditionell spansk mat rekommenderar vi att besöka tapasrestaurangerna i gamla staden.
Här kan du njuta av läcker mat och dryck i en avslappnad atmosfär.

En annan populär aktivitet i Malaga är att besöka stadens vin- och olivodlingar. Här kan du upptäcka de olika sorters vin och olivolja som produceras i området och lära dig mer om hur de tillverkas.

Boende i Malaga

Malaga har ett stort utbud av boendealternativ som passar alla typer av resenärer. För den som vill bo centralt rekommenderar vi att boka ett hotell i gamla staden.
Här kan du bo i närheten av alla sevärdheter och restauranger.

För den som vill ha lite mer lyx rekommenderar vi att du bokar ett hotell vid stranden.
Här njuter du av fantastisk utsikt över Medelhavet och en avkopplande semester i solen.

Slutsats

Sammanfattningsvis är Malaga en stad som har mycket att erbjuda för alla typer av resenärer.
Här kan du upptäcka historien och kulturen, njuta av god mat och dryck och bo på fantastiska hotell.
Vi hoppas att denna artikel har gett dig en bra överblick över vad du kan göra och se i Malaga, och att du kommer att planera din resa med Travel Zmart till denna fantastiska stad snart.

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?