RESETIPS

Ö-luffa i Grekland - En guide till att utforska de grekiska öarna

Grekland är känt för sina vackra stränder och sitt kristallklara vatten, och ö-luffning är ett av de bästa sätten att utforska landets många öar. Från ikoniska Santorini och Mykonos till mindre kända pärlor som Skiathos och Skopelos, det finns något för alla. Oavsett om du letar efter nattliv, historia eller naturlig skönhet är ö-luffning i Grekland det perfekta sättet att uppleva allt. Här är en liten guide som hjälper dig att planera ditt äventyr.

Santorini

Santorini är en av de mest populära öarna i Grekland och det har sina anledningar. Öns fantastiska caldera och vitkalkade byggnader är en syn att skåda. Du kan utforska öns antika ruiner, inklusive den minoiska bosättningen Akrotiri, eller koppla av på en av de många svarta sandstränderna. Santorini är också känt för sitt nattliv och sina lyxresorter, vilket gör det till det perfekta resmålet för en romantisk semester eller en partysemester.

Mykonos

Mykonos är en annan av Greklands mest populära öar, känd för sitt pulserande nattliv och vackra stränder. På ön finns ett antal eleganta barer och klubbar, samt traditionella tavernor och restauranger. Här kan du utforska öns charmiga stad, som är fylld av smala gator, vitkalkade byggnader och färgglada bougainvillea. Mykonos är också ett populärt resmål för HBT-resenärer, vilket gör det till ett välkomnande och inkluderande resmål för alla.

Skiathos

Skiathos är en liten ö som ligger i Sporadernas skärgård. Även om den kanske inte är lika känd som Santorini eller Mykonos, är ön inte mindre vacker. Skiathos har ett antal vackra stränder, inklusive den berömda Koukounaries Beach. Du kan också utforska öns charmiga stad, som är fylld med tavernor, butiker och barer. Skiathos är också ett populärt resmål för vattensporter som vindsurfing och kitesurfing.

Skopelos

Skopelos är en liten ö som ligger i norra Sporaderna. Ön är känd för sina pittoreska byar, frodig vegetation och vackra stränder. Man kan utforska öns många kyrkor och kloster, eller vandra genom öns karga inre. På Skopelos ligger också ett antal traditionella tavernor, där dukan prova öns läckra skaldjur och traditionella rätter.

Naxos

Naxos är den största ön i Kykladerna och erbjuder en blandning av historia, kultur och naturlig skönhet. På ön ligger det antika Apollontemplet, liksom ett antal andra historiska platser. Utforska öns robusta inre, inklusive det högsta berget på Kykladerna, berget Zeus. Naxos har också ett antal vackra stränder och charmiga byar.

Ö-luffa i Grekland är det perfekta sättet att uppleva landets många öar, var och en unik och vacker på sitt eget sätt. Oavsett om du letar efter nattliv, historia eller naturlig skönhet finns det något för alla. Se till att planera i förväg och boka dina färjor och boende i förväg, eftersom öarna fort blir fullbokade under högsäsong.

Vi hjälper dig gärna med flyg t/r och hotell på dit- och hemresan om du önskar. Eftersom priser och tillgång till hotell och färjor varierar under säsongerna, rekommenderar vi dig att själv boka dessa för själva ö-luffen. Bokning av hotell och färjor kan vi dessvärre inte hjälp till med.

Vanliga frågor

Vilken är den finaste grekiska ön?
Det är svårt att säga vilken som är den absolut finaste grekiska ön eftersom det beror på personliga preferenser. Men några av de mest populära och vackraste öarna inkluderar Santorini, Mykonos och Kreta.

Vilken ö är mysigast i Grekland?
Mysigheten på en grekisk ö kan variera beroende på dina intressen. Om du letar efter en lugn och avslappnad atmosfär kan öar som Naxos eller Paros vara mysiga. Om du föredrar ett livligt nattliv och trendiga restauranger kan Mykonos vara ett bra val.

Vart ska man båtluffa i Grekland?
Det finns många fantastiska öar att utforska i Grekland, och det beror på vad du letar efter. Om du vill båtluffa och utforska olika öar kan du överväga en rutt som inkluderar Mykonos, Santorini, Paros, och Naxos.

Vad heter de grekiska öarna?
Det finns över 6 000 grekiska öar, inklusive kända som Kreta, Rhodos, Korfu, och mindre kända som Ikaria och Milos.

Vilken ö i Grekland har finast stränder?
Många öar i Grekland har fantastiska stränder, men några av de som ofta nämns för sina vackra stränder inkluderar Navagio Beach på Zakynthos, Elafonissi Beach på Kreta och Myrtos Beach på Kefalonia.

Vilken grekisk ö är billigast att leva på?
Några av de billigare öarna att leva på i Grekland inkluderar Lesbos, Samos och Karpathos. Prisnivån kan variera beroende på var på ön du väljer att bo.

Vilken grekisk ö ska man välja?
Valet av ö i Grekland beror på dina preferenser. Om du letar efter historiska sevärdheter och kultur kan du välja öar som Rhodos eller Delos. För stränder och nattliv kan Mykonos eller Ios vara bra alternativ.

När är det bäst att båtluffa i Grekland?
Bästa tidpunkten att båtluffa i Grekland är vanligtvis från maj till september när vädret är varmt och stabilt. Undvik de hetaste sommarmånaderna om du inte gillar extrema temperaturer.

Vilken är den mest genuina grekiska ön?
När det gäller den mest genuina grekiska ön är det subjektivt, men några av de mer avlägsna och mindre turistiska öarna som Ikaria och Amorgos anses ofta vara mer autentiska och behålla en traditionell grekisk livsstil.

Om Travel Zmart

För oss handlar det inte om att sälja en resa – det handlar om att öppna dörrarna till en helt ny upplevelse. För oss är en upplevelse något som du ska bära med dig i resten av ditt liv.

Hör av dig med dina önskemål och funderingar, vi hjälper dig gärna att skräddarsy en oförglömlig upplevelse.

Kom ihåg – det kostar inget extra att boka via oss!

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer
Island

Island

• Upplev Island fr 14990:-
• 4 nätter övernattning
• Inträde till SPA ingår
• 3 populära utflykter ingår
• Du väljer själv när du vill åka.

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?