RESETIPS

Matresa i Frankrike

Din ultimata guide till en matresa i Frankrike med kulinariska underverk

Välkommen till din matresa i Frankrike, smakernas rike!
Är du en matälskare som söker den ultimata gastronomiska resan? Låt Frankrike bli din nästa destination! Bon appétit!

Din guide till en matresa i Frankrike: Upptäck smakernas paradis

Det är inte bara landet för romantik och konst; det är också en kulinarisk guldgruva som lockar foodies från alla hörn av världen. Låt oss ta dig med på en smakresa från Paris’ gyllene croissanter till Marseilles läckra skaldjur.

En kärleksaffär med croissanter i Paris

Börja ditt äventyr i hjärtat av romantiken, Paris. Känn doften av nybakade croissanter som virvlar genom luften och hitta den perfekta i det historiska kaféet Stohrer. Detta är inte bara ett kafé; det är en bit av fransk historia, etablerad 1730, och erbjuder bakverk som har stått emot tidens tand.

Lyon – matens Mecka

Gör sedan en kulinarisk resa söderut till Lyon, Frankrikes oslagbara huvudstad för gastronomi. I den pittoreska Vieux Lyon, promenera bland ”bouchons,” de traditionella restaurangerna som är hjärtat av den lokala matkulturen. Smaka autentiska rätter som andlårskonfiter på Café des Fédérations, och du kommer förstå varför detta är en matresa i Frankrike som du inte kan missa.

Skaldjurens skattkammare – Marseille

Fortsätt din matresa i Frankrike till Medelhavets pärla, Marseille. Detta är platsen att njuta av färska skaldjur direkt från havet. Restauranger som Le Miramar gör bouillabaisse som ingen annan, en fiskgryta som är lika färgrik som smakrik. Följ med på en fiskmarknadstur och upplev matkreativiteten i realtid!

Vinkonst i Bordeaux

Sedan är det dags för din matresa i Frankrike att ta sig till Bordeaux, där du kan utforska vingårdar och källare fyllda med regionens berömda röda viner. På gourmetmarknaden Les Halles de Bacalan, hitta det perfekta vinet och kombinera det med utsökta ostar och charkuterier. Detta är vinkonst när den är som bäst!

Ostens hemligheter i Valençay

Loiredalen bjuder inte bara på slott och landskap på din matresa; här får du en oförglömlig ostupplevelse. Smaka på den pyramidformade Valençayosten och lär dig om dess historia, som går tillbaka till Napoleons tid. Chèvrerie des Côteaux öppnar dörrarna för dig att upptäcka getostens magi på din matresa i Frankrike.

Bayonnes chokladmirakel

Vid gränsen till Spanien hittar du Bayonne, inte bara känd för sin arkitektur, men också för sin enastående choklad. På Maison Cazenave, prova traditionella chokladpraliner och upplev hantverk och kvalitet i varje bit på en matresa i Frankrike som man aldrig vill tar slut.

Solig avslutning på din matresa i Provence – Aix-en-Provence

Ditt äventyr avslutas i den solkyssta regionen Provence. Njut av provençalska specialiteter som ratatouille i La Brasserie Léopold, och avsluta med den himmelska calisson-konfekten som gör varje måltid oförglömlig.

En matresa du aldrig glömmer

Frankrike är inte bara en plats; det är en hel smakvärld att utforska. Varje tugga berättar en historia och varje plats erbjuder en ny smaksensation. Så gör dig redo, packa ditt äventyrslystna sinne (och magen) och utforska det franska kökets underverk. Välkommen till din matresa i Frankrike hos smakernas rike! Bon appétit!

Vanliga frågor

Vad är typiskt för det franska köket?

Det franska köket är känt för sin mångsidighet och kvalitet. Från högklassiga gourmeträtter till enklare matlagning finns det något för alla smaker. Det är särskilt känt för sina ostar, vin, baguetter, och olika sorters kött och fiskrätter. Såser och rika smaker är också viktiga komponenter i det franska köket.

Vad äter man till lunch i Frankrike?

Till lunch i Frankrike äter man ofta en enklare rätt jämfört med middagen, men det är fortfarande en viktig måltid. Det kan vara en sallad, en smörgås, eller någon form av kött eller fisk med grönsaker. En tre-rätters lunch med förrätt, huvudrätt och efterrätt är inte ovanligt, särskilt inte om man äter ute.

Vad är en typisk dryck till maten i Frankrike?

Vin är den mest klassiska drycken att para med mat i Frankrike. Det finns en lång tradition av vinodling i landet, och det är vanligt att välja vin som kompletterar maten. Förutom vin är vatten och ibland öl också vanliga alternativ. Till vardags dricker man ofta enklare viner eller till och med cider i vissa regioner.

Vad är en typisk maträtt i Frankrike?

Det är svårt att peka ut en enda typisk maträtt eftersom det franska köket är så varierat, men några exempel kan inkludera coq au vin (kyckling kokt i vin), bouillabaisse (fiskgryta), och ratatouille (grönsaksgryta). Olika regioner i Frankrike har också sina egna specialiteter, som cassoulet i sydväst eller quiche i Alsace.

Vad är nationalrätt i Frankrike?

Det finns ingen officiell nationalrätt i Frankrike, men flera rätter som coq au vin, bouillabaisse eller pot-au-feu anses vara klassiska representationer av det franska köket.

Vad äter fransmän till frukost?

Fransmän äter ofta en relativt enkel frukost jämfört med andra västerländska länder. En typisk fransk frukost kan bestå av en croissant eller baguette med smör och marmelad. Till detta dricker man ofta kaffe, te eller varm choklad. Frukostflingor och yoghurt är också ganska vanliga.

Vad ska man äta när man är i Paris?

Paris erbjuder en fantastisk blandning av både traditionella franska rätter och internationell mat. När du är i Paris bör du definitivt prova på några klassiska parisiska rätter som croque-monsieur (skink- och ostsmörgås), escargot (sniglar i vitlökssmör), eller en god coq au vin. Ett besök i en patisseri för att prova på äkta franska bakverk som macarons, éclairs eller en tarte tatin är också ett måste.

Jag hoppas det här hjälper dig att få en bättre förståelse för det franska köket!

Om Travel Zmart

För oss handlar det inte om att sälja en resa – det handlar om att öppna dörrarna till en helt ny upplevelse. För oss är en upplevelse något som du ska bära med dig i resten av ditt liv.

Hör av dig med dina önskemål och funderingar, vi hjälper dig gärna att skräddarsy en oförglömlig upplevelse.
Kom ihåg – det kostar inget extra att boka via oss!

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?