RESETIPS

Maldiverna – Paradiset på jorden

Om du letar efter en unik och avkopplande semesterupplevelse, så rekommenderar jag dig verkligen att besöka Maldiverna.

Maldiverna är känt för sina kristallklara vatten, vita sandstränder och utmärkta snorkling- och dykningsmöjligheter, så mina förväntningar var höga.

Maldiverna – Paradiset på jorden

Jag har nyligen haft förmånen att tillbringa två fantastiska veckor på Maldiverna, detta tropiska paradis som ligger i Indiska Oceanen. Maldiverna är känt för sina kristallklara vatten, vita sandstränder och utmärkta snorkling- och dykningmöjligheter, så mina förväntningar var höga. Jag kan med glädje säga att Maldiverna överträffade alla mina förväntningar och det var en av de bästa resorna jag någonsin har gjort.

Inför resan

Innan jag reste till Maldiverna, gjorde jag mycket research och valde att bo på en av de många privata öarna som finns i landet. Detta visade sig vara en utmärkt beslut då jag fick uppleva Maldivernas naturliga skönhet i en avskild och privat miljö. Jag bodde på en privat ö vid namn Vellasaru, som ligger bara 25 minuter med båt från huvudstaden Male.

Boendet

Jag hade bokat en villa ovanpå vattnet med pool, och jag kan med säkerhet säga att det var den mest spektakulära platsen jag någonsin har bott på. Villan var ren, fräsch och frikostigt inredd med moderna bekvämligheter som AC, en minibar, en stor TV-skärm och en bekväm säng. Men det som verkligen gjorde villan unik var utsikten. Från min terrass och pool hade jag en oändlig utsikt över Indiska Oceanen, och jag kunde se tropiska fiskar som simmade under mig.

Under vattnet

Maldiverna är kända för sina utmärkta snorklings- och dykmöjligheter, och det var en av anledningarna till att jag valde att åka hit. Maldiverna har några av världens mest imponerande korallrev, och jag var exalterad över att upptäcka den fantastiska undervattensvärlden. På Velassaru erbjöd de snorklingsutrustning och jag behövde inte åka långt för att upptäcka massor av olika fiskarter, koraller och havssköldpaddor. Jag deltog också i en dykkurs, där jag fick uppleva en mängd olika hajar, maneter, sjöstjärnor och andra marina djur. Det var en otrolig upplevelse att se dessa fantastiska djur i sin naturliga miljö.

Maten

En annan höjdpunkt på min resa till Maldiverna var maten. Som en självutnämnd matälskare var jag orolig över att det skulle finnas begränsade matalternativ på en privat ö, men jag blev positivt överraskad. Velassaru har flera restauranger, var och en med ett unikt tema och meny. Jag njöt av allt från färskt sushi till lokal fisk och grillade rätter. Personalen var också mycket serviceinriktad och tillmötesgående, och de gjorde allt för att se till att jag var nöjd med mina måltider.

Aktiviteter

Utöver snorkling, dykning och mat så fanns det många andra aktiviteter att vara med på i på Velassaru. Jag njöt av solnedgången med en cocktail i handen, tog promenader längs stranden och lärde mig mer om Maldivernas kultur genom att besöka en lokal by. Det fanns också möjlighet att prova på olika vattensporter bl.a vindsurfing, kajakpaddling och vattenskoter.

Återhämtning

En annan fördel med att bo på en privat ö var den avskilda och lugna miljön. Jag kunde koppla av och varva ner i paradisiska omgivningar utan störande ljud och trafik. Det var också möjligt att få privata spa-behandlingar, yoga-pass och andra aktiviteter som gjorde underverk för min avslappning och mitt välbefinnande.

Utflykter

När det var dags att utforska mer av Maldiverna valde jag att besöka huvudstaden Male. Det är en liten stad med en befolkning på cirka 130 000 invånare, men det finns mycket att se och göra här. Jag gick på en guidad tur och besökte bland annat en moské och marknadsplatsen där jag kunde köpa lokala handgjorda produkter. Jag åkte också på en båttur runt Male och fick uppleva staden från ett annat perspektiv.

En annan plats jag besökte var det berömda strandhotellet Baros. Det är en av de äldsta privata öarna i Maldiverna och erbjuder en ännu mer exklusiv och lyxig upplevelse. Jag njöt av en lunch på en av deras restauranger och fick en glimt av deras fantastiska anläggning.

Väl spenderade veckor

Sammanfattningsvis så var min två veckors vistelse på Maldiverna en minnesvärd upplevelse. Det är verkligen ett tropiskt paradis med spektakulära stränder, kristallklart vatten och en fantastisk undervattensvärld. Att bo på en privat ö ger dig möjlighet att njuta av den avskilda och lugna miljön samtidigt som du kan uppleva Maldivernas intressanta kultur och fantastiska mat. Om du letar efter en unik och avkopplande semesterupplevelse, så rekommenderar jag dig verkligen att besöka Maldiverna. Att jag bokade resan med Travel Zmart gjorde inte resan sämre, tvärtom. Service i världsklass från dörr till dörr. Tiotusen solar!

/Nelly, Göteborg

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer
Island

Island

• Upplev Island fr 14990:-
• 4 nätter övernattning
• Inträde till SPA ingår
• 3 populära utflykter ingår
• Du väljer själv när du vill åka.

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?