ISRAEL

Israel - Våra favoriter du inte får missa

Israel - En guide till det historiska och kulturella landet

Israel är ett land med en rik historia och kultur, och är en populär destination för både världsresenärer och pilgrimer. Landet är känt för sina historiska platser och arkeologiska upptäckter, samt för sin unika kombination av modern och traditionell kultur. Här är en guide till några av de mest intressanta sevärdheterna och aktiviteterna i Israel.

Upptäck Jerusalem

Inget besök i Israel är komplett utan ett besök i Jerusalem, en av de mest heliga städerna i världen för judar, kristna och muslimer. Staden är känd för sina historiska platser som Klagomuren, som är den enda rest av det första tempel som byggdes av kung Salomo, och Al-Aqsa-moskén, den tredje heligaste platsen i islam. Du kan också besöka födelsekyrkan, byggd ovanpå den grotta som av traditionen utpekas som Jesu födelseplats.

Besök Galileen

Galileen är känt som det bibliska landet där Jesus växte upp och gjorde många av sina mirakler. Här kan du besöka platser som Tabgha, där det sägs att Jesus mättade 5000 människor med två fiskar och fem bröd, och Kapernaum, där han hade sin hemvist. Du kan också besöka det historiska stället Yardenit, där det finns möjlighet att döpas i floden Jordan.

Utforska Masada och Döda havet

Masada är en forntida fästning belägen på en klippa vid Döda havet, som är den lägsta punkten på jorden. Fästningen var hem för de judiska försvararna som kämpade mot romerska legioner under det första århundradet e.Kr. Du kan ta en linbana upp till toppen och se de imponerande ruinerna och den vackra utsikten. Döda havet är också ett måste, känt för sin unika salt- och mineralrikedom och sina läkande egenskaper.

Besök Tel Aviv och Jaffa

Tel Aviv är Israels kulturella och ekonomiska huvudstad, känd för sina stränder, nattklubbar och shopping. Staden är också hem för många viktiga museer och konstgallerier, såsom Israel Museum och den beryktade Bauhaus-arkitekturen. Jaffa, som är en del av Tel Aviv, är en historisk stad med rötter som går tillbaka till antiken. Här finns många intressanta platser att besöka, inklusive den gamla stadsmuren och Jaffa Flea Market, där du kan hitta unika handgjorda föremål och antikviteter.

Smaka på den israeliska maten

Israel har en unik matkultur som förenar influenser från många olika kulturer och länder. Maten är ofta vegetarisk eller fiskbaserad, och innehåller mycket färska grönsaker och kryddor. Några av de mest kända rätterna är hummus, falafel, shakshuka och shawarma. Du kan också prova på olika typer av meze, som är en samling av små rätter som serveras som förrätt eller som en del av en buffé.

Utforska Negevöknen

Negevöknen är en av de mest imponerande och outforskade delarna av Israel. Den täcker mer än halva landet och är känd för sina vilda landskap, unika geologiska formationer och fågel- och djurliv. Du kan vandra eller åka jeep genom öknen och besöka platser som Ramon-kratern, Sde Boker och Ein Avdat, där du kan se några av de mest spektakulära vyerna i Israel.

Israel är ett land med en rik historia och kultur, och det finns många sevärdheter och aktiviteter att uppleva. Genom att besöka Jerusalem, Galileen, Masada och Döda havet, Tel Aviv och Jaffa, smaka på den israeliska maten och utforska Negevöknen, kan du få en unik inblick i detta fascinerande land.

Låt oss på Travel Zmart vara ditt självklara val när du ska resa till Israel.

Vi är väl insatta i destinationen och kan hjälpa till med allt från flyg, hotellbokningar och biljetter till sevärdheter och guidade turer. Vi kan också ge råd om vad som är viktigt att tänka på när man reser till Israel och ge rekommendationer för att få ut så mycket som möjligt av din resa. Dessutom kan vi erbjuda konkurrenskraftiga priser och försäkringar för att säkerställa en säker och bekymmersfri resa.

Det kostar inget extra att boka din resa med Travel Zmart.

Kontakta oss redan idag!

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer
Island

Island

• Upplev Island fr 14990:-
• 4 nätter övernattning
• Inträde till SPA ingår
• 3 populära utflykter ingår
• Du väljer själv när du vill åka.

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?