RESETIPS

De 5 bästa sakerna att göra i Australien

Australien är en av världens mest mångsidiga platser att besöka.

Australien har så mycket att erbjuda, från hisnande vyer till fascinerande kulturer och djurliv. Oavsett om du är ute efter en adrenalinkick eller avkopplande stränder, så finns det något för alla i Australien. Här är de 5 bästa sakerna att göra i Australien.

1. Utforska Great Barrier Reef

Great Barrier Reef är en av världens sju naturliga underverk och en av Australiens mest imponerande sevärdheter. Revet sträcker sig över 2 300 km och är hem för mer än 1 500 arter av fisk och 600 olika typer av koraller.

Ett besök på Great Barrier Reef är en oförglömlig upplevelse där du kan snorkla eller dyka ner i de kristallklara vattnen och uppleva undervattenslivet på nära håll.

2. Besök Sydney Opera House

Sydney Opera House är en av Australiens mest kända landmärken och en viktig del av landets kulturhistoria. Operahuset är beläget vid Sydney Harbour och är en imponerande byggnad med en unik design som är känd över hela världen.

Ta en guidad tur i operahuset eller besök en föreställning för att uppleva den kulturella rikedomen i Australien.

3. Kör längs Great Ocean Road

Great Ocean Road sträcker sig längs kusten av Victoria och är en av världens mest spektakulära kustvägar. Vägen är omgiven av fantastiska vyer av havet och klipporna, och det finns många sevärdheter längs vägen, inklusive de berömda tolv apostlarna.

Ta en road trip längs Great Ocean Road för att uppleva Australiens vackra natur på nära håll.

4. Upptäck Ayers Rock

Ayers Rock, också känt som Uluru, är en helig plats för aboriginerna och en av Australiens mest kända landmärken. Stenen är en enorm klippformation som är mer än 340 meter hög och 9 km i omkrets.

En tur runt Ayers Rock är en fantastisk upplevelse där du kan uppleva den imponerande naturen och den rika kulturen hos Australiens ursprungsbefolkning.

5. Besök Kangaroo Island

Kangaroo Island är en av Australiens bäst bevarade hemligheter. Ön är känd för sin fantastiska natur och sitt rika djurliv, inklusive kängurur, koalor, echidnas och många andra unika arter.

Utforska öns många stränder och nationalparker eller ta en guidad tur för att uppleva allt som Kangaroo Island har att erbjuda.

Om Travel Zmart

För oss handlar det inte om att sälja en resa – det handlar om att öppna dörrarna till en helt ny upplevelse. För oss är en upplevelse något som du ska bära med dig i resten av ditt liv.

Hör av dig med dina önskemål och funderingar, vi hjälper dig gärna att skräddarsy en oförglömlig upplevelse.
Kom ihåg – det kostar inget extra att boka via oss!

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?