MEXIKO

Cozumel - Mexikos paradisö för dykning och avkoppling

En guide till allt som Cozumel har att erbjuda.

Cozumel är en ö belägen utanför Mexikos kust i Karibiska havet, och är känd som en av världens främsta destinationer för dykning. Men ön erbjuder mycket mer än bara dykning – det är också en plats för avkoppling och upplevelser.

Här kommer en guide till allt som Cozumel har att erbjuda.

Dykning i Cozumel

Cozumel är känt för sina kristallklara vatten och rika marina liv. Öns korallrev är ett av de främsta dykområdena i Karibien och erbjuder ett brett utbud av dykplatser för alla nivåer av dykare.

En av de mest populära platserna är Palancar reef, som är känt för sina vackra korallformationer och stora mängder fisk. Andra populära dykplatser är Santa Rosa Wall och Columbia Shallows.

Utforska Cozumels kultur och historia

Cozumel har en lång och rik historia som går tillbaka till Maya-folket. På ön finns flera arkeologiska platser att besöka, inklusive San Gervasio Mayatempel, som var en viktig plats för kvinnlig helgedom under Maya-tiden.

Du kan också besöka Casa del Caribe, ett museum som ger en djupgående titt på öns historia och kultur.

Njut av solen och havet

Cozumel är känt för sina vackra stränder och kristallklara vatten. Antigen slappar du vid Playa Palancar, en av öns mest populära stränder, eller utforska andra stränder som Playa Mia och Playa Palancar.

Ön erbjuder också många vattenaktiviteter, inklusive snorkling, vattenskidåkning och jetski.

Shopping och nattliv

Cozumel har också mycket att erbjuda när det gäller shopping och nattliv. Ön har många affärer som säljer handgjorda föremål och smycken av silver.

På kvällen kan du njuta av en middag på någon av öns många restauranger eller besöka någon av öns nattklubbar och barer.

Aktiviteter för hela familjen

Cozumel erbjuder också ett brett utbud av aktiviteter för hela familjen. Ett besök på Chankanaab National Park är ett måste, där man kan utforska den tropiska vegetationen, se delfiner och snorkla i det naturliga poolområdet.

Ett besök på Cozumel Country Club & Resort är också en bra idé där man kan spela golf och njuta av den vackra utsikten över havet.

Cozumel är en plats för både aktiva äventyrare och avkoppling. Öns rika historia och kultur, det rika marina livet och de vackra stränderna gör det till en perfekt plats för en semester. Packa väskan och bege dig till Mexikos paradisö på Cozumel för en minnesvärd resa.

 

Tips:

Om du ska ut på  en snorklingsutflykt, se till att ta med ekologiskt solskyddsmedel – det är en lokal regel.

 

Royal Caribbeans kryssningar i Karibien som du bokar med oss på Travel Zmart finns det flera möjligheter att göra ett stopp i Cozumel. Boka din kryssning redan idag.

 

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer
Island

Island

• Upplev Island fr 14990:-
• 4 nätter övernattning
• Inträde till SPA ingår
• 3 populära utflykter ingår
• Du väljer själv när du vill åka.

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?