PALMA DEL MALLORCA

Palma de Mallorca - som taget från ”Game of Thrones”

Pittoreska historiska gator, gotiska slott och gastronomiska läckerheter.

Den spanska ön Mallorca erbjuder höga berg och dramatiska klippor som reser sig över klart, blått vatten – men dess dolda pärla är Palma de Mallorca, öns huvudstad och största stad, där du hittar pittoreska historiska gator, gotiska slott och gastronomiska läckerheter.

Palma de Mallorcas historiska platser ser ut som något ur ”Game of Thrones”. Oavsett om du traskar genom innergården till Bellver-slottet från 1300-talet eller ber dina böner i den gotiska katedralen i Palma, kan Palma de Mallorca transportera dig tillbaka till medeltiden. Du kan också se stadens unika arabiska inflytande som går tillbaka till den moriska erövringen från 1000-talet på platser som de arabiska baden.

Palma de Mallorca är huvudstaden på den spanska ön Mallorca och en av de mest besökta turistdestinationerna i Medelhavet. Staden har en unik blandning av historia, kultur och modern livsstil som lockar besökare från hela världen. Oavsett om du letar efter en avkopplande semester eller en spännande storstadssemester, har Palma de Mallorca något för alla.

Historia och kultur i Palma de Mallorca

Palma de Mallorca har en lång och rik historia som går tillbaka till den romerska tiden. Staden har en unik blandning av arkitektur från olika tider, inklusive medeltida palats och gotiska kyrkor som står sida vid sida med moderna hotell och kontorsbyggnader.

Stränder och utomhusaktiviteter i Palma de Mallorca

Staden har en mängd vackra stränder för alla typer av vattenaktiviteter, inklusive solbad, surfning och dykning. Populariteten för strandlivet i Palma de Mallorca har gjort staden till en av de mest populära semesterdestinationerna för européer.

Shopping, mat och nattliv i Palma de Mallorca

Palma de Mallorca har några av de bästa shoppingområdena i Spanien, med en mängd exklusiva butiker, marknader och varuhus. Staden har också en livlig restaurang- och nattklubsscen med allt från lokala tapasbarer till internationella krogar.

Frågor och svar om Palma de Mallorca

FAQs

Hur långt är det från Palma de Mallorca till Barcelona?
Det tar ungefär 2 timmar och 15 minuter att flyga från Palma de Mallorca till Barcelona.

Vilka är de bästa stränderna i Palma de Mallorca?
De mest populära stränderna i Palma de Mallorca inkluderar Cala Major, Illetas och Palma Nova.

Vilka är de bästa shoppingområdena i Palma de Mallorca?
De bästa shoppingområdena i Palma de Mallorca inkluderar Calle de San Miguel, Passeig des Born och Porto Pi Centro Comercial.

Finns det några viktiga historiska sevärdheter i Palma de Mallorca?
Ja, Palma de Mallorca har många viktiga historiska sevärdheter inklusive Almudaina-palatset, Kathedralkyrkan La Seu och Castell de Bellver.

Vilka är de bästa restaurangerna i Palma de Mallorca?
De bästa restaurangerna i Palma de Mallorca inkluderar Sa Capella, La Bóveda och Restaurante La Parada.

Är det lätt att ta sig runt i Palma de Mallorca?
Ja, det är lätt att ta sig runt i Palma de Mallorca med bussar, taxibilar och hyrbilar. Du kan också ta en promenad eller cykla till de flesta sevärdheter i stadskärnan.

Finns det några nattklubbar eller barer i Palma de Mallorca?
Ja, Palma de Mallorca har en livlig nattklubbs- och barlivsscen med allt från traditionella tapasbarer till internationella klubbar.

Summering

Palma de Mallorca är en underbar stad med en unik blandning av historia, kultur, stränder, shopping, mat och nattliv. Det finns något för alla i den här charmiga staden, och det är en plats som verkligen bör besökas när du är på Mallorca.

Upptäck den pittoreska atmosfären i Palma de Mallorca och du kommer att förstå varför den har blivit en av de mest älskade turistdestinationerna i Medelhavet.

Palma de Mallorca ingår bland annat som ett av stoppen i den västra rutten som Royal Caribbean kryssar i Medelhavet.

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?