RESETIPS

10 budgetvänliga sätt att uppleva New York City

New York City är en av de mest besökta städerna i världen, men du måste inte spendera en förmögenhet för att uppleva allt den har att erbjuda.

New York City är känt som ”The City That Never Sleeps” och för goda skäl.
Med dess livliga nattliv, kända sevärdheter, högklassiga restauranger, och pulserande gator, kan det verka som om ett besök i staden skulle vara dyrt.
Men det finns många sätt att uppleva allt New York City har att erbjuda utan att behöva tömma plånboken.
I denna artikel kommer vi att ta en titt på 10 budgetvänliga sätt att uppleva New York City.

1. Besök Central Park

Central Park är en av de mest ikoniska parkerna i världen och ett måste- besök för alla som besöker New York City. Det är gratis att besöka och erbjuder en mängd olika aktiviteter. Promenera genom de vackra trädgårdarna, titta på gatumusikanter och besök det berömda Central Park Zoo. Det är också ett ställe där du kan koppla av och njuta av naturen i hjärtat av ”The Big Apple”..

2. Gratis Museum-dagar

New York City har några av de bästa museerna i världen, men besöken kan bli dyra. Det finns dock gratis museer och gratis dagar på vissa av de stora museerna.

3. Utforska stadsdelar

En av de bästa sakerna med New York City är dess unika och mångkulturella stadsdelar. Istället för att spendera pengar på turistfällor, utforska områden som Chinatown, Little Italy eller Williamsburg. Du kan hitta en mängd olika billiga och genuina restauranger, butiker och marknader.

4. Besök High Line

High Line är en park som har skapats på en nedlagd tåglinje i Chelsea-området. Det är gratis att besöka och erbjuder fantastisk utsikt över staden samt konstinstallationer och trädgårdar längs vägen. Det är också en bra plats att koppla av på och njuta av en picknick eller läsa en bok. https://www.thehighline.org/

5. Gratis konserter

New York City har många fantastiska konserter och evenemang, men biljetterna kan vara dyra. Det finns dock också många gratiskonserter och evenemang som du kan njuta av. Till exempel erbjuder SummerStage gratis konserter i Central Park och andra parker runt om i staden under sommarmånaderna. https://cityparksfoundation.org/summerstage/

6. Besök Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge är en av de mest ikoniska broarna i världen och erbjuder en fantastisk utsikt över den berömda sky-linen. Det är gratis att gå över bron och det är en underbar promenad, särskilt vid solnedgången. Du kan också besöka Brooklyn Bridge Park på andra sidan bron, som erbjuder gratis konserter och filmvisningar under sommarmånaderna.

7. Matmarknader

New York City har ett brett utbud av matmarknader som erbjuder prisvärda och läckra matupplevelser. Smaka på autentisk mat från olika delar av världen på marknader som Chelsea Market, Smorgasburg eller Queens Night Market. https://queensnightmarket.com/

8. Gratis turistattraktioner

Det finns många gratis turistattraktioner i New York City som du kan kolla upp. Till exempel kan du besöka Times Square, Staten Island Ferry eller St. Patrick’s Cathedral helt gratis. Du kan också promenera längs The High Line eller gå på en guidad tur i Central Park utan att betala någonting.

9. Besök Coney Island

Coney Island är en annan av New York Citys ikoniska platser och erbjuder många budgetvänliga aktiviteter. Det är gratis att besöka stranden och promenadstranden och du kan också besöka det berömda nöjesfältet Luna Park där du kan köpa åkband eller betala per attraktion.
https://www.coneyisland.com/

10. Gratis yoga och träning

Många yogastudios och gym i New York City erbjuder gratis klasser eller prova-på veckor.
Till exempel erbjuder Lululemon gratis yoga-klasser varje vecka och The Rise erbjuder gratis träningspass i parker runt om i staden varje morgon. https://www.therisenyc.org/workouts/

Sammanfattning

New York City är en fantastisk stad med mycket att erbjuda, men det behöver inte vara dyrt att uppleva allt.
Besök Central Park, utforska stadsdelar och gå över Brooklyn Bridge för att uppleva stadens skönhet.
Besök gratis museum, gå på gratis konserter och prova prisvärda matupplevelser på marknader.
Ta del av gratis turistattraktioner, besök Coney Island och ta del av gratis yoga och träning i stadens parker.
Det finns något för alla i New York City, oavsett budget.

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer
Island

Island

• Upplev Island fr 14990:-
• 4 nätter övernattning
• Inträde till SPA ingår
• 3 populära utflykter ingår
• Du väljer själv när du vill åka.

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?