Weekend med safari i Masai Mara - Kenya

En intensiv safariweekend fylld av upplevelser.

Upplev den ultimata äventyrsweekenden i Masai Mara fr. 15499:-

Denna unika safariresa tar dig med på en oförglömlig resa genom den fantastiska savannen, där ni får chansen att se de storslagna Big Five – lejon, elefanter, bufflar, leoparder och noshörningar.

Upptäck den rika kulturen hos Masai-folket och bo i lyxiga safaritält mitt i naturen. Vår safariweekend är perfekt för de som vill uppleva den rika biologiska mångfalden och kulturen i Masai Mara på kort tid och med vår skickliga guide kommer ni nära de vilda djuren för att ta makalösa bilder.

Vår safariweekend kommer att förtrolla er och ge er minnen för livet, oavsett om man är en erfaren safari-entusiast eller en nybörjare. Detta är er chans att uppleva en safari utöver det vanliga – boka era platser, packa väskor och följ med oss på denna fantastiska resa till Kenyas bästa safaripark, Masai Mara!

Utöka er safariweekend
Om ni vill förlänga er vistelse i Afrika kan ni enkelt komplettera er safariweekend med exemeplvis någon av dessa upplevelser:

– Extra safaridagar
– Extra dagar för poolhäng på lodgen
– Flyg till Sydafrika
– Flyg till Diani Beach och boende för sol&bad

Boende: Det finns flera olika enklare eller exklusivare lodger att välja mellan.
Flyg: Vi hjälper er även att boka flyg till safarin.
Avresedatum: Resan avgår på valfritt datum året om.

Pris: fr. 15499:-

PRIS: fr. 15499:-

I PRISET INGÅR
• Transfer flygplats-lodge t/r
• 3 nätter på Tipilikwani Mara Camp – Masai Mara inkl. frukost(3), lunch(2) och middag(3)
• 2 dagar safari
• Samtliga parkavgifter
• Engelsktalande guide i privat jeep

BOENDE
Tipilikwani Mara Camp – Masai Mara

Beläget vid stranden av Talek-floden med utsikt över de fläckiga slätterna i Maasai Mara.

Lodgen består av 20 tält och erbjuder en elegant men avslappnad atmosfär för att uppleva den fulla äventyret i den afrikanska bushen. Utmärkt mat, personlig service och traditionell kenyansk gästfrihet kompletterar den utmärkta platsen.

Guide
Vår privata safariguide i Masai Mara har omfattande kunskap och erfarenhet av områdets flora och fauna, och en förmåga att spåra och identifiera vilda djur som få andra besitter.

Våra gäster får inte bara en oförglömlig safari, utan också möjligheten att lära sig och uppskatta den rika mångfalden av livet i Masai Mara. Med vår guide vid rodret kan ni vara säkra på att er safari kommer att vara ett minne för livet.

FLYG
På de här resorna flyger vi i första hand med Ethiopian Airlines från Stockholm.

Hör med oss om anslutningar från andra städer.

DAG 1 – Ankomst till Kenya
Efter en kort mellanlandning i Addis Abeba landar ni i Kenyas huvudstad, Nairobi där ni välkomnas av vår egen guide Lenny som skjutsar er till lodgen Tipilikwani Mara Camp – Masai Mara. Efter den sagolika bilfärden mellan Nairobi och lodgen, som kantas av pittoreska byar och makalösa vyer över böljande landskap, anländer ni i parken i lagom tid för att hinna fotografera era första vilda djur innan solnegången.

Det går även att flyga från Nairobi direkt till Masai Mara om ni vill få fler timmar i parken första dagen.

Boendet på Tipilikwani Mara Camp är en oas av komfort mitt i den vilda naturen i Masai Mara, där ni kan koppla av och återhämta er efter dagens äventyr. Det här blir en safariupplevelse utöver det vanliga, där ni har friheten att utforska och njuta av Kenyas fantastiska natur på ert eget sätt.

Måltider: Middag.

DAG 2-3 – Masai Mara
Heldagar med safari i Masai Mara, fulla av spänning och äventyr. Ni kommer att ha er egen privata jeep och erfaren guide som hjälper er att utforska savannens skatter. Tillsammans kan ni planera era dagar efter era önskemål. Välj att ge er ut på långa och spännande heldagsturer, där ni njuter av picknick-lunch mitt ute i vildmarken. Alternativt kan ni välja kortare för- och eftermiddagsturer och återvända till lodgen för en utsökt lunch.

Under dessa dagar besöker ni en äkta Masai by, där ni välkomnas och välsignas med sång och dans. Ni får en rundvandring i byn och välkomnas in i deras hus för att se hur de bor. Under denna unika upplevelse kommer ni även att få lära er mer om Masai-folkets traditioner, deras sätt att leva och deras starka kultur. Det är en möjlighet att fördjupa er förståelse för detta fascinerande samhälle och knyta närmare band med de vänliga invånarna i Masai Mara.

Måltider: Frukost, lunch och middag.

DAG 4 – Hemfärd
Den sista dagen i Afrika har kommit, och det är med både glädje och vemod i hjärtat ni beger er till flygplatsen för er hemresa. Era dagar på safariweekenden har varit fyllda med oförglömliga upplevelser och äventyr som kommer att följa med er för livet.

Att ha sett de storslagna elefanterna och de graciösa zebrorna i deras naturliga habitat var säkert en dröm som gick i uppfyllelse. Era kameror har varit flitigt använda, och ni har förhoppningsvis fångat de mest fantastiska ögonblicken på film och i bilder. Varje fotografiskt ögonblick kommer att vara en påminnelse om den rika mångfalden av vilda djur och den enastående skönheten i Afrikas natur.

Safariweekenden har inte bara gett er minnen för livet utan även fyllt er med en uppskattning för den underbara värld vi delar med dessa fantastiska djur. Nu lämnar ni Afrika med ett leende på läpparna och med en kamera full av bilder, redo att berätta era vänner och familjemedlemmar om oförglömliga äventyr på denna enastående resa.

Måltider: Frukost.

AKTUELLA PRISER

PRIS: fr. 15499:-

I PRISET INGÅR*
• Transfer flygplats-lodge t/r
• 3 nätter på Tipilikwani Mara Camp – Masai Mara inkl. frukost(3), lunch(2) och middag(3)
• 2 dagar safari
• Samtliga parkavgifter
• Engelsktalande guide i privat jeep

*Gäller vid bokning om 6 pers. Flyg tillkommer.

Boende: Det finns flera olika enklare eller exklusivare lodger att välja mellan.

Resan avgår på valfritt datum året om och erbjuder er fullständig flexibilitet när det gäller planering. Under safariresan kommer ni att ha en privat engelsktalande guide som kommer att vara helt tillägnad ert sällskap. Ni kommer att åka i ert eget exklusiva safarifordon, vilket innebär att ni inte delar upplevelsen med andra resenärer, vilket ger er en mer intim och skräddarsydd safariupplevelse.

Vår målsättning är att göra er resa så bekväm och minnesvärd som möjligt. Därför erbjuder vi möjligheten att uppgradera eller förlänga ert boende både på safari med ytterligare upplevelser i Afrika, så att ni kan njuta av ännu mer under er vistelse. Kontakta gärna oss och få personlig rådgivning från våra Afrikaexperter som är redo att skräddarsy er drömresa till denna fascinerande kontinent.

I PRISET INGÅR INTE
• Flyg Sverige-Kenya t/r
• Visum till Kenya
• Övriga utflykter
• Dricks till guider och övrig personal
• Reseförsäkring
• Dryck

INTRESSEANMÄLAN
Namn på huvudresenär i denna förfrågan. Skicka in intresseanmälan och vi återkommer med totalpris för ditt sällskap. Observera att detta bara är en intresseanmälan och inte bindande på något vis.
Ange antalet vuxna deltagare som totalt skall följa med i ert sällskap.
Ange gärna det antal barn som inte fyllt 12 år när resan avgår.

Vad är 7+4?