Safari & Solsemester i Kenya

En oslagbar kombination av äventyr och sol och bad

Safari i Masai Mara och badsemester i Diani Beach.

Denna unika safariresa tar först med er på en oförglömlig resa genom skönheten i Kenyas bästa safaripark, Masai Mara, där ni får chansen att se de storslagna Big Five – lejon, elefanter, bufflar, leoparder och noshörningar.

Därefter kan ni koppla av och njuta av solen på den gyllene stranden i Diani Beach, där det turkosblåa vattnet lockar till sköna bad och avkopplande promenader längs kusten.

Vår paketresa erbjuder en oslagbar kombination av äventyr och avslappning. Låt er förföras av den pulserande kulturen och den hisnande naturen i Kenya, samtidigt som duni slappnar av och laddar era batterier på en av världens vackraste stränder.

Utöka ditt paket
Om ni har andra önskemål för er resa, t.ex. fler/färre nätter eller annat boende, så är ni välkomna att kontakta oss på tel. 0762 50 29 09 eller på hejsan@travelzmart.se. Vi hjälper er gärna att skapa ett skräddarsytt program som uppfyller era drömmar och önskemål.

PRIS: fr. 35 990 kr.

I PRISET INGÅR
• Flyg Sverige-Kenya t/r
• 3 nätter på lodge i Masai Mara inkl. frukost, lunch och middag
• Samtliga parkavgifter i samband med safari
• Engelsktalande guide i privat jeep för ert sällskap (ni delar inte med andra resenärer)
• Vatten i safarijeepen samtliga safaridagar
• Inrikesflyg Nairobi-Ukunda/Diani Beach
• 5 nätter på Southern Palms Beach Resort, Diani Beach, inkl. frukost och middag
• Samtliga transfers i resplanen
• Lagstadgad resegaranti ställd till Kammarkollegiet

BOENDE
På de här resorn bokar vi bästa loden för varje resa b
Exempel: Tipilikwani Mara Camp – Masai Mara, beläget vid stranden av Talek-floden med utsikt över de fläckiga slätterna i Maasai Mara.

Southern Palms Beach Resort, Diani Beach
4-stjärnig anläggning som ligger vid stranden Diani i Ukunda, 35 km från Mombasa. Här har du tillgång till 2 utomhuspooler och 5 restauranger.

Guide
Vår privata safariguide i Masai Mara har omfattande kunskap och erfarenhet av områdets flora och fauna, och en förmåga att spåra och identifiera vilda djur som få andra besitter.

FLYG
På de här resorna flyger vi i första hand med Ethiopian Airlines från Stockholm.

Hör med oss om anslutningar från andra städer.

DAG 1 – Ankomst till Kenya
Efter en kort mellanlandning i Addis Abeba landar ni i Kenyas huvudstad, Nairobi, där ni välkomnas av vår egen guide Lenny som tar er vidare till lodgen i Masai Mara.

Efter den sagolika bilfärden mellan Nairobi och lodgen, som kantas av pittoreska byar och makalösa vyer över böljande landskap, anländer ni i parken i lagom tid för lunch. Däefter åker ni ut på er första safari under eftermiddagen.

Boendet på lodgen är en oas av komfort mitt i den vilda naturen i Masai Mara, där ni kan koppla av och återhämta er efter dagens äventyr. Första dagen blir en safariupplevelse utöver det vanliga, där ni har friheten att utforska och njuta av Kenyas fantastiska natur på ert eget sätt.

Måltider: Middag.

DAG 2-3 – Masai Mara
Heldagar med safari i Masai Mara, fulla av spänning och äventyr. Ni kommer att ha er egen privata jeep och erfaren guide som hjälper er att utforska savannens skatter. Tillsammans med er guide söker ni efter de vilda djuren, särskilt Big Five – lejon, elefanter, bufflar, leoparder och noshörningar.

Planera era dagar efter era önskemål. Välj att ge er ut på långa och spännande heldagsturer, där ni njuter av picknick-lunch mitt ute i vildmarken. Alternativt kan ni välja kortare för- och eftermiddagsturer och återvända till lodgen för en utsökt lunch.

Under dessa dagar besöker ni en äkta Masai by, där ni välkomnas och välsignas med sång och dans. Ni får en rundvandring i byn och välkomnas in i deras hus för att se hur de bor. Under denna unika upplevelse kommer ni även att få lära er mer om Masai-folkets traditioner, deras sätt att leva och deras starka kultur. Det är en möjlighet att fördjupa er förståelse för detta fascinerande samhälle och knyta närmare band med de vänliga invånarna i Masai Mara.

Måltider: Frukost, lunch och middag.

DAG 4 – Masai Mara och vidare till Diani Beach
Dagen inleds med en tidig safari, med påföljande frukost, innan ni beger er mot Nairobi. Er guide skjutsar er direkt till flygplatsen för flyg till Mombasa.

Ni flyger nu vidare mot en härlig badsemester med underbara vita stränder och vajande palmer vid ett turkosblått hav.

Ni har 5 övernattningar vid Kenyas längsta och sannolikt vackraste strand: Diani Beach. Sanden är kritvit och vattnet turkosblått. Palmer ger skugga för solen och den lilla staden bredvid din 5-stjärniga resort bjuder på några shoppingmöjligheter och ett par restauranger.

Vid ankomst till Mombasa hämtas ni av vår representant som skjutsar er till Southern Palms Beach Resort.

Måltider: Frukost

DAG 4-9 – Diani Beach
Inget är väl bättre än en välförtjänt vila efter några händelserika dagar med safari…!

Diani Beach ligger bara tjugo kilometer söder om Mombasa. Det är en femton kilometer lång sandstrand kantad av kokospalmer, vit puderlik sand, fantastiska solnedgångar och vackra semesterorter…

Diani har ett fantastiskt vattenliv att erbjuda för dem som älskar att utforska Indiska oceanen. Titta på knölvalar i september, valhajar från januari till mars eller ha en chans att upptäcka delfiner året runt. Snorklare och dykare möts av fantastiska koraller fulla av sjöhästar, nakengrenar, spökrörsfiskar och mycket mer.

Förutom snorkling och dykning finns det en rad andra aktiviteter som Diani erbjuder. Du kan åka kitesurfing, vindsurfa, ta båtturer, åka vattenskoter och utöva andra vattensportaktiviteter. Diani har också en egen golfbana.

Måltider: Frukost och middag

DAG 9 – Hemresa
Dags att resa hem. Ca 3,5 timmar innan ert flyg hem avgår hämtas ni på hotellet för transfer till Moi International Airport. Flyg hem till Sverige.

AKTUELLA PRISER

PRIS: fr. 35 990 kr

I PRISET INGÅR*
• Flyg Sverige-Kenya t/r
• 3 nätter på lodge i Masai Mara inkl. frukost, lunch och middag
• Samtliga parkavgifter i samband med safari
• Engelsktalande guide i privat jeep för ert sällskap (ni delar inte med andra resenärer)
• Vatten i safarijeepen samtliga safaridagar
• Inrikesflyg Nairobi-Ukunda/Diani Beach
• 5 nätter på Southern Palms Beach Resort, Diani Beach, inkl. frukost och middag
• Samtliga transfers i resplanen
• Lagstadgad resegaranti ställd till Kammarkollegiet

*Gäller vid bokning om 6 pers.

Boende: Det finns flera olika enklare eller exklusivare lodger att välja mellan.

Resan avgår på valfritt datum året om och erbjuder er fullständig flexibilitet när det gäller planering. Under safariresan kommer ni att ha en privat engelsktalande guide som kommer att vara helt tillägnad ert sällskap. Ni kommer att åka i ert eget exklusiva safarifordon, vilket innebär att ni inte delar upplevelsen med andra resenärer, vilket ger er en mer intim och skräddarsydd safariupplevelse.

Vår målsättning är att göra er resa så bekväm och minnesvärd som möjligt. Därför erbjuder vi möjligheten att uppgradera eller förlänga ert boende både på safari med ytterligare upplevelser i Afrika, så att ni kan njuta av ännu mer under er vistelse. Kontakta gärna oss och få personlig rådgivning från våra Afrikaexperter som är redo att skräddarsy er drömresa till denna fascinerande kontinent.

I PRISET INGÅR INTE
• Visum till Kenya
• Övriga utflykter
• Dricks till guider och övrig personal
• Reseförsäkring
• Dryck

PRIS FRÅN: 35 990 kr per vuxen, del i dubbelrum, inkl. flyg

• 4 personer: från 39 990 kr per vuxen, del i dubbelrum
• 2 personer: från 45 990 kr per vuxen, del i dubbelrum

Vill ni flyga direkt från Masai Mara till Ukunda/Diani Beach? Tillägg per person från 7 500 kr.

INTRESSEANMÄLAN
Namn på huvudresenär i denna förfrågan. Skicka in intresseanmälan och vi återkommer med totalpris för ditt sällskap. Observera att detta bara är en intresseanmälan och inte bindande på något vis.
Ange antalet vuxna deltagare som totalt skall följa med i ert sällskap.
Ange gärna det antal barn som inte fyllt 12 år när resan avgår.

Vad är 7+4?