RESETIPS

Safariweekend i Kenya – En reseberättelse

En intensiv safariweekend fylld med upplevelser.

Vi är nyligen hemkomna från en safariweekend i Masai Mara i Kenya, en weekend fylld av intryck där vi fick se mängder av exotiska djur och uppleva magnifika landskap.

Resan avgick med nattflyget från Arlanda, vilket innebar att vi kunde sova under en stor del av flygresan. På morgonen mellanlandade vi i Addis Abeba (Etiopien), för att några timmar senare ta nästa plan till Nairobi (Kenya).

På flygplatsen blev vi hämtade av vår egen guide Lenny, som kördes oss till Tipilikwani Mara Camp – Masai Mara, där vi bodde under vår safariweekend. Bilfärden mellan Nairobi och lodgen kantades av pittoreska byar och bjöd på makalösa vyer över böljande landskap.

Första safaridagen tog vi en snabb kopp kaffe eller te och lämnade campen 06.00, för att vara på plats där det händer.
Och vilken dag vi fick, vår guide levererar redan första dagen.
Vi fick se så otroligt många djur. Lejon som mumsade på en buffel, flertalet flodhästar, antiloper, surikater, zebror, geparder, krokodiler, bufflar och lejon som kramades. Och mycket mer.

Efter några timmar började det kurra i våra magar och lodgens matsal kändes väldigt långt bort. Då dukar vår guide upp en brakfrukost på bilens huv. Det var kokta ägg, bacon, stekt potatis, vita bönor, rostat bröd, yoghurt och juice mm. Samma procedur upprepades vid lunch, då Lenny dukade upp biffgryta med ris och potatis, smörgåsar och olika wraps. Det gick verkligen ingen nöd på oss!

Efter en hel dag på savannen åkte vi tillbaka till lodgen, fulla av intryck att smälta. En otroligt lyckad dag som innebar att mobilerna och kamerorna var fyllda med fantastiska bilder. Under första safaridagen hade vi turen att få se 3 (Buffel, lejon och elefant) av de 5 så kallade Big 5. Kvar var leopard och noshörning och vi hoppades på fortsatt tur under dag 2.

Safaridag 2 var vi också snabbt ut på savannen, och när man trodde att det inte kunde bli bättre så överraskade Maasai Mara och vår guide igen! 14 lejon vandrade runt på slätten och tog upp jakten på några bufflar, och lyckades fälla den minsta. En otroligt tursam upplevelse och allt är fångat på film.

Lite senare fick vår guide tips om en gepard med unge, som var ute på jakt. Vi körde snabbt dit. Geparden påbörjade jakten på en antilop precis där vi ställt bilen och fällde den sedan en liten bit bort.

Att få uppleva djur som jagar under dessa dagar hade vi inte räknat med. Men vi fick inte bara se en, utan två explosiva jakter, vilket är väldigt ovanligt. Detta tack vare vår extremt skickliga guide Lenny.

Efter lunch besökte vi en äkta Masai by, där vi välkomnades och välsignades med sång och dans. Vi fick en rundvandring i deras (runda) by, med hus gjorda av koskit. Magiskt även det.

Som avslutning på safaridag 2 tog vår guide med oss ut på en så kallad Sundowner, en ”happy hour” i solnedgången över den afrikanska slätten. Vi åkte upp på en kulle mitt ute på slätten, vilket visade sig vara en episk plats för att uppleva solnedgången över den Kenyanska savannen. När solen gått ned och det blivit mörkt ute hörde vi ett djurvrål ca 200m bort. Ett lejon säger vår guide lugnt. Det var dags att dricka upp och packa ihop. En minnesvärd kväll!

Söndag och fjärde dagen på vår safariweekend och det var dags att ta farväl av Masai Mara.
Vi hade turen att få se 3 av de s.k. Big 5, men leoparderna och noshörningarna höll sig väl gömda.
Vi satte oss i jeepen och förberedde oss på resan tillbaka till flygplatsen I Nairobi. Efter en kort stund gjorde vår guide Lenny Koshal en tvär sväng av vägen och körde upp på savannen i full fart så att leran sprutade. Han hade hört att det synts en leopard en bit bort och han kunde inte leva med att inte ta chansen att hinna dit, för vår skull. Allt för gästen.

Efter en vild färd hittade han leoparden, som tagit ett vårtsvin och gömt uppe i ett träd. En otrolig upplevelse att vara med om. Check på nr. 4 av Big 5 i Kenya.

Att åka till Kenya över en weekend fungerade över förväntan bra, speciellt eftersom tidsskillnaden är 1-2 timmar (beroende på årstid) och alla upplevelser gjorde att det i efterhand känns som vi varit borta en hel vecka.

Vi vill varmt rekommendera att åka på en safariweekend till Kenya! Det är en magisk upplevelse, en riktig bucketlist-händelse.

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?