RESETIPS

Safari i Masai Mara, Kenya

Masai Mara i Kenya erbjuder en rik palett av upplevelser. Afrikas Big Five och ballongfärder över de oändliga savannerna.

Masai Mara är känt för sina otroliga vilda djur och kulturella möten, där du får chansen att komma nära Afrikas mest ikoniska djur och utforska Maasai-stammens traditioner. Detta unika landskap erbjuder också spektakulära naturfenomen som den årliga stora migrationen och möjligheten att njuta av lyxiga safari lodger.

Oförglömliga upplevelser under din Safari i Masai Mara, Kenya

Masai Mara, belägen i hjärtat av Kenya, erbjuder en rik mångfald av vilda djur och kulturella upplevelser som är svåra att hitta någon annanstans. Din safariresa till denna otroliga destination kommer vara fylld av äventyr och lärorika möten. Här nedan finner du några utvalda upplevelser som kommer att förgylla din resa.

Mötet med de Big Five

Din safari i Masai Mara kommer inte vara fullständig utan mötet med Afrikas Big Five – lejon, elefant, buffel, leopard och noshörning. Att se dessa majestätiska varelser i sin naturliga miljö är verkligen en häpnadsväckande upplevelse. Det kommer att ge dig en djupare förståelse och uppskattning för det vilda Afrikas under.

Ballongfärd vid soluppgång

Föreställ dig en tidig morgonballongfärd över de oändliga savannerna medan solen långsamt klättrar upp över horisonten. Detta är en av de mest romantiska och spännande aktiviteterna du kan uppleva. Varje sekund i luften erbjuder nya perspektiv av det vackra landskapet och dess vilda invånare nedan.

Kulturella möten med Maasai-folket

Masai Mara är inte bara hemvist för enastående vilda djur, utan också den traditionella Maasai-stammen. Genom att besöka en lokal by får du en sällsynt inblick i deras unika kultur och traditioner. Det är en ögonöppnare som ger dig en djupare förståelse av Kenyas kulturella mångfald.

Upplev migrationen

Mellan juli och oktober varje år, sker den stora migrationen där miljontals gnuer, zebror och gaseller korsar Marafloden i sökandet efter nya betesmarker. Detta naturspektakel är en av de mest kraftfulla scenerna i den naturliga världen och en upplevelse du sent kommer glömma.

Njut av lyxiga safari lodger

Masai Mara erbjuder en rad lyxiga safari lodger där du kan koppla av i lyx efter en dag fylld med äventyr. Njut av högklassig service, fantastisk mat och enastående utsikter över savannen. Det är det perfekta sättet att avrunda din upplevelse i den här fantastiska regionen.

Vanliga frågor

Vilka är de bästa månaderna att besöka Masai Mara?

De bästa månaderna att besöka Masai Mara är under den torra säsongen från juni till oktober samt från december till mars. Under dessa perioder är det lättare att se vilda djur och även bevittna den stora migrationen.

Hur säker är en safari i Masai Mara?

Med rätt förberedelser och genom att följa råd och instruktioner från din safari guide, kan din resa till Masai Mara vara mycket säker.

Vilka andra aktiviteter kan man göra utöver safari?

Utöver safari kan besökare njuta av ballongflygningar, vandringar, besök till Maasai byar och även nattliga game drives för en annorlunda safariupplevelse.

Hur länge bör en safari vara i Masai Mara?

En safari i Masai Mara bör vara minst 3 till 4 dagar för att kunna uppleva det mesta av vad regionen har att erbjuda.

Vad bör man packa för en safari?

För en safari i Masai Mara, bör du packa lätt, bekväma kläder, en god kamera, solskydd, myggmedel, och personliga mediciner om nödvändigt. Det är också rekommenderat att ta med en bra kikare för att få en närmare titt på djurlivet.

Med dessa oförglömliga upplevelser och praktiska tips, är du nu redo att utforska det vilda och vackra Masai Mara. Varje dag på safari kommer att vara ett nytt äventyr väntar runt hörnet, och de minnen du skapar kommer att vara med dig för alltid.

Om Travel Zmart

För oss handlar det inte om att sälja en resa – det handlar om att öppna dörrarna till en helt ny upplevelse. För oss är en upplevelse något som du ska bära med dig i resten av ditt liv.

Hör av dig med dina önskemål och funderingar, vi hjälper dig gärna att skräddarsy en oförglömlig upplevelse.
Kom ihåg – det kostar inget extra att boka via oss!

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?