LONDON

Upplev Magin med Harry Potter i London

De bästa platserna att besöka vid en Harry Potter-resa till London.

Harry Potter-böckerna och filmerna har berört många människor runt om i världen och är fortfarande väldigt populära. För de som är fans av serien finns det ingen bättre plats att besöka än London, där stora delar av filmen spelades in.

I denna artikel tar vi en närmare titt på de bästa platserna att besöka för att uppleva Harry Potter i London.

Harry Potter Studio Tour

Ett måste för alla Harry Potter-fans är ett besök på Harry Potter Studio Tour. Studio Tour ligger utanför London och är där de flesta av scenerna från filmerna spelades in. I studion kan du se originalrekvisita, kostymer och utsmyckningar från filmerna, liksom specialeffekter och animatroniska figurer.

Du kan även se hur man gjorde de spännande flygscenerna och hur man skapade de fantastiska världarna i Harry Potter-filmerna.

King’s Cross Station och Platform 9 3/4

Ett annat populärt ställe för Harry Potter-fans är King’s Cross Station, där scenen där Harry tar tåget till Hogwarts spelades in. På stationen finns det nu en butik där du kan köpa Harry Potter-relaterade saker och en fotoplats där du kan ta bilder med tåget och plattform 9 3/4 som finns i bakgrunden.

Det är en rolig och minnesvärd upplevelse för alla Harry Potter-fans.

Diagon Alley och Leake Street Tunnel

Diagon Alley i London är känd från Harry Potter-filmerna. Diagon Alley är en gata med butiker och caféer som användes i filmerna för att visa hur Harry Potter köpte sina skolböcker och andra saker han behövde för sin tid på Hogwarts.

Tyvärr finns det inget riktigt Diagon Alley i London, men det finns en tunnel som användes som en av platserna för att filma scenerna, Leake Street Tunnel. Tunneln är fortfarande kvar och har många graffitikonstverk som hänvisar till Harry Potter och andra fantasy-filmer.

London Zoo och Reptile House

En ytterligare plats som är värd att besöka är London Zoo, där scenen när Harry talar med ormen i första Harry Potter-filmen spelades in. Här kan du besöka Reptile House, där scenen spelades in, och se de verkliga ormarna och reptilerna som användes i filmen. Du kan även ta en guidad tur genom zoo och lära dig mer om de olika djuren och deras habitat.

Leadenhall Market och The Leaky Cauldron

Leadenhall Market är en plats i London som var viktig för Harry Potter-filmerna. Marknaden användes för att filma scener från Diagon Alley och The Leaky Cauldron, en pub där Harry träffade Hagrid för första gången.

Leadenhall Market är en livlig plats med många butiker och restauranger att utforska, och det är roligt att se platser som var viktiga för Harry Potter-filmerna.

Harry Potter i London

En Harry Potter-resa till London är en rolig och minnesvärd upplevelse för alla fans av serien.
Ovanstående platser är bara ett urval av de många platser i London som är kopplade till Harry Potter-filmerna och böckerna.

Så om du är en fan av Harry Potter, packa dina väskor och bege dig till London för en magisk upplevelse.

Vanliga frågor

Var ligger Harry Potter museet i London?
Harry Potter-museet i London, officiellt kallat Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter, ligger i Leavesden, som är en stadsdel i nordvästra London.

Hur tar man sig till Harry Potter i London?
För att ta sig till Harry Potter-museet i London kan man använda sig av kollektivtrafik. Ett vanligt sätt är att ta tåget från centrala London till Watford Junction station. Från stationen finns det shuttlebussar som tar besökare till museet.

Vad kan man göra på Harry Potter museet i London?
På Harry Potter-museet i London kan besökare utforska olika filmset, rekvisita och kostymer från Harry Potter-filmerna. Man kan se hur filmerna skapades och lära sig om den bakomliggande produktionen. Det finns också möjlighet att smaka på Butterbeer, utforska Diagon Alley, och besöka den imponerande modellen av Hogwarts.

Var ligger Hogwarts på riktigt?
Hogwarts är en fiktiv plats i Harry Potter-serien, och det ligger inte på riktigt. I böckerna och filmerna beskrivs Hogwarts som en skola för häxkonster och trolldom som ligger någonstans i Skottland. Det är viktigt att komma ihåg att Hogwarts endast existerar inom den fiktiva världen skapad av J.K. Rowling.

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?