RESETIPS

Latinamerika – En reseberättelse i 4 delar - del 3

Punta Cana - sol, vind och vatten.

Vi fortsätter vår serie blogginlägg med vår reseexpert Spencer Strandh när han utforskar Latinamerika. Följ med honom på en spännande resa genom några av kontinentens mest fascinerande platser, där han delar med sig av insider-tips, lokala kulturella upplevelser och praktiska råd för att göra din egen resa minnesvärd.

Häng med oss när vi upptäcker de rika kulturarvet, de hisnande landskapen och de smakrika kulinariska upplevelserna som Latinamerika har att erbjuda!

Spencer i Dominikanska republiken, del 3.

På östra sidan av ön Hispaniola i Dominikanska republiken ligger den kända turistorten Punta Cana. Längs kustremsan kring Punta Cana finns flera stränder och bland det vanligaste är resortområden med All Inclusive, anpassade för diverse målgrupper. Följ med till hotellet Punta Cana Princess och på snorkelutflykt.

Punta Cana Princess
Från huvudstaden Santo Domingo tar jag en expressbuss till Punta Cana. En bussresa som skulle ta tre timmar tar närmare fyra timmar. Men vad gör det när det kostar under en svensk hundralapp att åka drygt 16 mil. Bredvid mig sitter en intelligent ung student, Manuel, 18, med otroligt utvecklade tankegångar. Tiden går fort när man har privilegiet att utbyta idéer med öppensinnade människor. Punta Cana har dock en egen flygplats och är solsemester ditt primära syfte med resan kan jag rekommendera att flyga dit direkt, även om jag personligen varmt rekommenderar en vistelse i Santo Domingo.

Punta Cana Princess är ett femstjärnigt All Inclusive-hotell med 18-årsgräns. På hotellet finns alltifrån äldre par till yngre soloresenärer liksom undertecknad. Under flera dagar hade jag funderat på hur jag skulle få tiden att gå under en vecka på resort. Men när den sista dagen kommer vill jag inget hellre än att stanna kvar. Punta Cana är sol, vind och vatten. Beläget invid Playa Arena Blanca, ”Vita sandens strand”, är min helhetsbild av hotellet mycket positiv. Jag vill främst lyfta fram servicen och maten. Många gånger kan All Inclusive innebära repetitiva maträtter men jag tycker de lyckats väl med att variera smakerna och framför allt känns allting mycket fräscht.

Serveringspersonalen talar helst spanska men kan behjälplig engelska, särskilt inom sitt yrkesområde. Tack vare att hotellet främst lockar nordamerikaner – inte minst kanadensare – är engelska och franska dominerande språk utöver spanskan. Såväl dag- som kvällstid ser ett underhållningsteam till att det finns aktiviteter såsom badsporter, danskurser och karibisk musik. I stora drag känns upplägget som klassisk chartersemester. Hit åker du en eller ett par veckor för att äta gott, koppla av, kanske träna på det moderna gymmet, bada i klart vatten och andas västindisk havsbris. Samtidigt har hotellet några år på nacken och skulle behöva moderniseras. Ett exempel är att wi-fi inte finns i alla rum. Ett dominikanskt SIM-kort blir då ett måste och är en fördel oavsett när du är utanför hotellområdet (kan köpas på flygplatsen). Den äldre standarden har också sin charm och huvudsaken är att städningen är av hög klass.

Katamaran med snorkling
Inför min tur till Punta Cana var jag inställd på att göra en ”äventyrlig” turistutflykt under min vecka på resort – främst för att kunna berätta för er om upplevelsen. I hotellets reception finns en särskild disk där du kan boka sightseeingturer och utfärder. I en latinamerikansk-karibisk kultur där allt är förhandlingsbart blir huvudfokus att få ner priset från USD150 till åtminstone USD100 i diskussion med den påstridige reseagenten. Detta lyckas men jag vet ganska lite om vad det är för typ av utflykt, mer än att den innefattar båtresa – ett önskemål från min sida.

Från hotellet hämtar en transferbuss upp mig och ett mindre sällskap. Det också stiger på fler längs vägen. Det visar sig att jag ska åka katamaran och snorkla med hajar och rockor. Platsen heter Marinarium Parks i området Cabeza de Toro och före ombordstigning tas vi emot och får bevittna bland annat växter, ödlor och sköldpaddor.

Nordatlantisk vind gör att båtturen är en ”bumpy ride”, även för en van sjöman. Efter ett tag trivs man som fisken i vattnet och besättningen bjuder på sig själva med karibiska rytmer. När så snorklingen är över och tilltugg med drycker serverats; stannar vi till där det är tillräckligt grunt för att bada, så kallad naturlig simbassäng. En besättningsman hoppar i med en låda färdigblandade drinkar och serverar i vattnet. Nöjd med dagens utflykt avrundas kvällen åter på hotellet med god mat, dryck och nya intryck.

I den fjärde och sista delen får vi höra om Spencers musikaliska möten.

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer
Island

Island

• Upplev Island fr 14990:-
• 4 nätter övernattning
• Inträde till SPA ingår
• 3 populära utflykter ingår
• Du väljer själv när du vill åka.

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?