RESETIPS

10 saker att göra i New York

New York City är känt för sitt pulserande stadsliv, sina ikoniska landmärken och sin mångfaldiga kultur.

För den som besöker staden för första gången eller den som återvänder för att upptäcka mer, finns det en oändlig lista över saker att göra och platser att utforska.

Här är 10 upplevelser som kommer att göra din vistelse i New York oförglömlig.

1. Besök Frihetsgudinnan
En symbol för frihet och välkomnande, Frihetsgudinnan är en ikonisk landmärke som måste ses när man är i New York. Ta färjan till Liberty Island och njut av den magnifika utsikten över staden och hamnen från hennes piedestal. Glöm inte att boka biljetter i förväg för att undvika långa köer.

2. Promenera genom Central Park
Central Park är en oas mitt i stadens livliga tempo. Ta en avslappnad promenad längs de grönskande stigarna, hyr en roddbåt på sjön, eller njut av en picknick på en av de många gräsmattorna. Parken erbjuder en paus från stadens brus och är perfekt för avkoppling och rekreation.

3. Utforska konstvärlden på Museum of Modern Art (MoMA)
MoMA är ett av världens främsta konstmuseer och hem för en imponerande samling modern konst. Från impressionism till samtida verk finns det något för alla konstälskare att uppskatta här. Ta dig tid att utforska de olika gallerierna och låt dig inspireras av den kreativa mångfalden.

4. Njut av panoramautsikten från Empire State Building
Inget besök i New York är komplett utan att beundra staden från ovan från Empire State Building’s observation deck. Stig upp till toppen och låt dig imponeras av den hisnande utsikten över stadens skyline, särskilt vid solnedgången när staden badar i ett varmt sken.

5. Shoppa på Fifth Avenue
Fifth Avenue är känd för sina exklusiva butiker och lyxiga varuhus. Ge dig själv tid att flanera längs den eleganta gatan och utforska allt från modehusens flaggskeppsbutiker till trendiga boutiquer. Oavsett om du är ute efter haute couture eller souvenirer, kommer du att hitta det här.

6. Prova olika matupplevelser i Chinatown
Chinatown är ett av New Yorks mest livliga och mångkulturella områden, känt för sina autentiska kinesiska restauranger och livliga gatuförsäljning. Ge dig själv chansen att utforska de smakrika rätterna och de exotiska smakerna som omger dig. Från dim sum till färskt fiskmarknad, det finns något för varje smaklök här.

7. Upptäck historien på Ellis Island
Ellis Island är en plats av stor historisk betydelse som en gång var den primära ankomstplatsen för miljontals immigranter till USA. Besök museet och utforska utställningarna som berättar berättelsen om den amerikanska drömmen och de människor som kom för att söka ett bättre liv.

8. Upplev Broadway-showen
Inget besök i New York är komplett utan att se en Broadway-show. Från klassiska musikaler till spännande drama, finns det ett brett utbud av shower att välja mellan. Boka biljetter i förväg för att säkra din plats och upplev magin på en av världens mest berömda teaterscener.

9. Besök The Friends Experience
Upplev den ikoniska tv-serien ”Vänner” med dessa biljetter till en spännande upplevelse i New York City. Utforska utställningarna som hyllar Rachels, Ross, Monicas, Chandlers, Joeys och Phoebes äventyr.

Utforska interaktiva utställningar på två våningar. Ta foton med dina vänner när ni poserar på den kända orangea soffan, sitter vid Monicas och Rachels köksbord och slappnar av i Joeys och Chandlers sköna stolar. Njut av en rolig och trygg miljö utan bekymmer. Det är viktigt att notera att attraktionen inte bara är ren – den är Monica-ren.

10. Beundra konsten på Metropolitan Museum of Art
Metropolitan Museum of Art, även känt som ”The Met”, är ett av världens största konstmuseer med en imponerande samling av konstverk från olika epoker och kulturer. Ta dig tid att utforska de olika gallerierna och låt dig fascineras av allt från antika skulpturer till moderna målningar.

New York City erbjuder en oändlig mängd upplevelser och sevärdheter för besökare att utforska. Från ikoniska landmärken till kulturella kvarter och kulinariska äventyr, finns det något för alla att uppskatta i denna mångfacetterade stad. Oavsett om du besöker för första gången eller återvänder för att upptäcka mer, kommer du att bli förtrollad av New Yorks energi och mångfald. Så ge dig ut och utforska allt som denna storslagna stad har att erbjuda!

 

Om Travel Zmart

För oss handlar det inte om att sälja en resa – det handlar om att öppna dörrarna till en helt ny upplevelse. För oss är en upplevelse något som du ska bära med dig i resten av ditt liv.

Hör av dig med dina önskemål och funderingar, vi hjälper dig gärna att skräddarsy en oförglömlig upplevelse.

Kom ihåg – det kostar inget extra att boka via oss!

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?