RESETIPS

Saker att göra i Miami - Upptäck staden som aldrig sover

Läs vår guide för att upptäcka de bästa sakerna att göra i Miami - från vackra stränder till kulturella sevärdheter.

Miami är en av de mest populära destinationerna i USA.
Med sitt varma klimat, vita sandstränder och livliga nattliv, är det en stad som lockar besökare från hela världen.
Men Miami är mer än bara sol och fest – det finns många kulturella och historiska sevärdheter att utforska.
Läs vidare för att få tips om de bästa sakerna att göra i Miami. 

Utforska Miamis stränder  

Miami är känt för sina vackra stränder och sitt turkosa vatten.
Här är några av de bästa stränderna att besöka: 

South Beach  

South Beach är kanske den mest kända stranden i Miami, känd för sina pastellfärgade Art Deco-byggnader och livliga strandpromenad. Det är en populär plats för att sola, bada och njuta av strandens restauranger och barer. 

Key Biscayne  

Key Biscayne ligger strax utanför Miamis kust och är en av de mest pittoreska stränderna i området. Här kan du njuta av lugna vatten och vacker natur. 

Sunny Isles Beach  

Sunny Isles Beach är en av Miamis mest familjevänliga stränder, med lugna vatten och en lång strandpromenad som är perfekt för promenader och cykelturer. 

Upptäck Miamis kultur och historia  

Miami har en rik historia och kultur som är väl värd att utforska. Här är några av de bästa platserna att besöka: 

Vizcaya Museum and Gardens  

Vizcaya Museum and Gardens är en vacker herrgård från 1900-talet som nu är ett museum och en offentlig trädgård. Det är en av de mest populära kulturella sevärdheterna i Miami, och det är lätt att se varför. 

Little Havana  

Little Havana är ett kvarter i Miami där kubansk kultur blomstrar. Här kan du prova autentisk kubansk mat, lyssna på latinomusik och uppleva en del av Miamis rika kultur. 

Art Deco Historic District  

Art Deco Historic District är ett område i South Beach som är känt för sin samling av pastellfärgade Art Deco-byggnader. Det är en unik del av Miamis historia och är väl värt ett besök. 

Nattliv i Miami  

Miami är känt för sitt livliga nattliv och det finns många barer och klubbar att utforska. Här är några av de bästa: 

LIV Nightclub  

LIV Nightclub är känt för att vara en av de mest populära nattklubbarna i staden, med en lyxig atmosfär och en imponerande ljud- och ljusshow. Nattklubben har lockat många kändisar och är känd för att vara en av de mest exklusiva klubbarna i Miami. LIV har också vunnit flera utmärkelser, bland annat ”Best Nightclub in Miami” vid Miami New Times’ ”Best of Miami” Awards. 

Ball & Chain  

Ball & Chain är en historisk bar i Little Havana som är känt för att vara en legendarisk nattklubb och musikscen med anor från 1930-talet. Den har varit en av de viktigaste platserna för den kubansk-amerikanska musikscenen i Miami och har under åren varit en scen för många kända artister, inklusive Billie Holiday och Count Basie. Idag är Ball & Chain fortfarande en populär destination för livemusik och festande, och är ett måste-besök för alla som är intresserade av Miamis musikhistoria och nattliv. 

The Wharf Miami  

The Wharf Miami är en populär strandbrygga, där besökare kan njuta av utsikten över floden samtidigt som de äter, dricker och umgås. Platsen har ett brett utbud av mat- och dryckesalternativ, inklusive livemusik och evenemang som anordnas regelbundet. The Wharf Miami är också känt för att ha en avslappnad och livlig atmosfär som lockar en ung och trendig publik, vilket gör det till en populär destination för både lokalbefolkningen och turister. 

Mat och dryck i Miami  

Miami är känt för sin utsökta mat och dryck, från färska skaldjur till autentisk kubansk mat. Här är ett par av de bästa platserna att prova på: 

Joe’s Stone Crab  

Joe’s Stone Crab är en institution i Miami som har serverat färska skaldjur sedan 1913. Restaurangen är känd för sina stenkrabbor och dessutom har de en omfattande vinlista. 

Versailles  

Versailles är en ikonisk kubansk restaurang som har serverat autentisk kubansk mat i över 50 år. Här kan du prova på ropa vieja, friterade plantains och den bästa café con leche i staden. 

Vanliga frågor om Miami 

 

Vilket är det bästa sättet att ta sig runt i Miami?  

Det bästa sättet att ta sig runt i Miami är med bil eller kollektivtrafik. Miami har ett utmärkt kollektivtrafiksystem, inklusive bussar och tåg, och det finns också många biluthyrningsföretag i staden. 

När är den bästa tiden att besöka Miami?  

Den bästa tiden att besöka Miami är mellan december och maj, när temperaturen är behaglig och regnet är minimalt. Under sommarmånaderna kan det vara mycket varmt och fuktigt. 

Vilka är de bästa shoppingområdena i Miami?  

Miami har många bra shoppingområden, inklusive Lincoln Road i South Beach, Aventura Mall och Bal Harbour Shops. 

Slutsats  

Miami är en stad full av liv och kultur, med något för alla. Från vackra stränder till historiska sevärdheter och livligt nattliv, finns det alltid något att göra i Miami. Så om du planerar en resa till staden som aldrig sover, se till att du utforskar alla de bästa sakerna att göra i Miami. 

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?