RESETIPS

Saker att göra i Kapstaden

Välkommen till Kapstaden, en av de mest mångsidiga och spännande städerna i Sydafrika!

Om du planerar en resa till denna vackra stad, så har du kommit till rätt ställe. Här kommer vi att utforska några av de bästa sakerna att göra i Kapstaden, från att utforska ikoniska sevärdheter till att uppleva den lokala kulturen och naturen.

Utforska Taffelberget

Ett av de mest kända landmärkena i Kapstaden är Taffelberget, en majestätisk bergsformation som dominerar stadens horisont. Att ta en tur upp på berget är ett måste när du besöker Kapstaden. Du kan välja att vandra upp på berget, ta linbanan eller åka med en guidad tur. Utsikten från toppen är otrolig och du kan se hela Kapstaden och dess omgivningar.

Besök Robben Island

Robben Island är en ö som ligger utanför Kapstadens kust och är känd för att ha varit en plats där politiska fångar, inklusive Nelson Mandela, fängslades under apartheid-eran. Ett besök på Robben Island är en viktig historisk upplevelse som ger dig insikt i Sydafrikas politiska historia och kampen för frihet. Du kan ta en guidad tur på ön och se de olika fängelsecellerna och platserna där fångarna hölls.

Gå längs V&A Waterfront

V&A Waterfront är en av Kapstadens mest populära turistdestinationer och ett livligt område med massor av aktiviteter att göra och se. Här hittar du ett brett utbud av butiker, restauranger, barer, marknader och underhållning. En promenad längs V&A Waterfronts kajer är ett utmärkt sätt att njuta av havsutsikten och den livliga atmosfären. Du kan också besöka Two Oceans Aquarium eller ta en båttur för att se sälar och valar.

Upptäck Bo-Kaap

Bo-Kaap är ett färgglatt och kulturellt område i Kapstaden som är känt för sina pittoreska hus i olika färger. Detta område har en rik historia och är hem för Kapstadens kulturella och etniska gemenskaper, inklusive den muslimska gemenskapen som har sin egen unika kultur och traditioner. En promenad genom Bo-Kaap ger dig möjlighet att beundra de vackra husen, utforska dess gator och lära dig mer om den kulturella betydelsen av detta område i Kapstaden.

Besök Kirstenbosch National Botanical Garden

Kirstenbosch National Botanical Garden är en av de mest spektakulära trädgårdarna i världen och är känd för sin rika biologiska mångfald och unika flora. Denna botaniska trädgård ligger vid foten av Taffelberget och erbjuder vackra promenadstigar, växthus, och vattenfall att utforska. Det är också en populär plats för picknick, konsertuppträdanden och utomhusaktiviteter. Ett besök på Kirstenbosch National Botanical Garden är ett måste för alla naturälskare och trädgårdsentusiaster.

Ta en tur längs Chapman’s Peak Drive

Chapman’s Peak Drive är en av världens mest natursköna vägar och erbjuder en hisnande körupplevelse längs den dramatiska kustlinjen i Kapstaden. Denna väg slingrar sig längs bergsklipporna och erbjuder otroliga vyer över havet och de omgivande bergen. Det är en populär turistväg och ett utmärkt sätt att njuta av den spektakulära naturen i Kapstaden.

Ta en vintur i Stellenbosch

Stellenbosch är en välkänd vinregion som ligger nära Kapstaden och erbjuder ett brett utbud av vingårdar och vinsmakerier att utforska. En vintur i Stellenbosch är ett utmärkt sätt att uppleva den rika vintraditionen i Sydafrika och smaka på några av de prisbelönta vinerna från regionen. Du kan ta en guidad tur i vingårdarna, lära dig om vinframställningsprocessen och njuta av provningar av olika viner. Det är också en möjlighet att njuta av den vackra landsbygden och de pittoreska omgivningarna i Stellenbosch.

Besök Cape Point

Cape Point är en av de mest ikoniska platserna i Kapstaden och är en del av Table Mountain National Park. Det är känt för sina dramatiska klippor, vackra stränder och fantastiska vyer över havet. En promenad upp till fyren på Cape Point erbjuder en spektakulär utsikt över det omgivande landskapet och Atlanten. Det är också en plats för att se den unika faunan och floran i området, inklusive kanske till och med få en glimt av några av de vilda djur som lever där, som babianer och antiloper.

Upptäck Cape Town’s stränder

Kapstaden är känt för sina fantastiska stränder, och det finns flera att välja mellan. Camps Bay Beach är en av de mest populära stränderna med sin vit sand och kristallklara vatten. Det är en plats för att sola, bada och njuta av den spektakulära utsikten över bergen i bakgrunden. Clifton Beach är en annan populär strand som består av fyra små vikar med mjuk sand och skyddade områden för simning. Det är en plats för att koppla av och njuta av det härliga klimatet i Kapstaden.

Besök District Six Museum

District Six Museum är ett viktigt museum som är dedikerat åt att bevara minnet av det tidigare distriktet District Six i Kapstaden, som blev ödelagt under apartheidtiden. Museet berättar historien om det mångkulturella samhället som en gång fanns där och dess förstörelse under apartheidregimen. Det är en plats för att lära sig om Sydafrikas komplexa historia och de mänskliga rättigheterna. Ett besök på District Six Museum ger en djupare förståelse för landets historia och kultur.

Njut av lokal mat och dryck

Kapstaden är känt för sitt rika kulinariska scen och erbjuder ett brett utbud av mat och dryck från olika kulturer och influenser. Prova några av de lokala rätterna, som bobotie (en sydafrikansk kötträtt), biltong (torkat kött), och malva pudding (en traditionell dessert). Det finns också många vingårdar runt omkring Kapstaden där du kan njuta av utsökta sydafrikanska viner. Att uppleva den lokala maten och drycken är en viktig del av att utforska Kapstadens kultur och kulinariska arv.

Om Travel Zmart

För oss handlar det inte om att sälja en resa – det handlar om att öppna dörrarna till en helt ny upplevelse. För oss är en upplevelse något som du ska bära med dig i resten av ditt liv.

Hör av dig med dina önskemål och funderingar, vi hjälper dig gärna att skräddarsy en oförglömlig upplevelse.
Kom ihåg – det kostar inget extra att boka via oss!

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?