RESETIPS

Hintertux, Österrikes vinterparadis året om

Hintertux är ett fantastiskt resmål för alla som älskar vintersport, äventyr och natursköna omgivningar.

Med ett stort utbud av aktiviteter, fantastisk skidåkning och en härlig kultur och historia, finns det något för alla att upptäcka i denna vackra by i Österrike.

365 dagar om året.

Hintertux, Österrikes vinterparadis året om – Upptäck en alpin pärla

 

Historien om Hintertux

Hintertux, en charmig by belägen i Tuxertal-dalen i Österrike, är en av landets mest populära skidorter. Bygdens historia sträcker sig tillbaka till 1500-talet, då den första kyrkan byggdes här. Idag är Hintertux känt för sina fantastiska skid- och snowboardmöjligheter och välkomnar besökare från hela världen varje år.

Utforska skidområdet

Hintertux Glacier är en av de mest imponerande glaciärerna i Alperna och ett av Österrikes mest populära skidområden. Med 60 kilometer pist och 21 liftar finns det gott om möjligheter för både erfarna och nybörjare skidåkare. Besökare kan också utforska de omkringliggande bergen på en guidad tur eller på egen hand. Tillsammans med Zermatt är Hintertux världens två enda alpina anläggningar som är öppna året runt.

Upplev Tuxertal-dalen

Tuxertal-dalen är en av Österrikes vackraste dalar, omgiven av majestätiska bergstoppar och frodiga skogar. Besökare kan upptäcka den spektakulära utsikten genom att ta en tur på Zillertalbahn, en tågresa som går längs dalen och erbjuder fantastiska vyer. I Tuxertal-dalen finns också flera traditionella byar, där besökare kan uppleva Österrikes kultur och historia.

Aktiviteter för hela familjen

Hintertux är ett utmärkt resmål för familjer som vill ha roligt tillsammans på vintern. Skid- och snowboardlektioner finns tillgängliga för både barn och vuxna, och det finns många andra aktiviteter som att åka på släde, gå på vandringsturer, och besöka igloo-byarna. För en äventyrlig upplevelse kan man också prova på isklättring eller delta i en snöskotertur.

Boende och mat

Hintertux har ett stort utbud av boendealternativ för besökare, från traditionella alpina stugor till moderna hotell. Det finns också många restauranger som serverar traditionell österrikisk mat, inklusive lokala specialiteter som ”Kaiserschmarrn” och ”Tiroler Gröstl”. De flesta restauranger erbjuder också fantastiska utsikter över bergen.

Sammanfattning

Hintertux är ett fantastiskt resmål för alla som älskar vintersport, äventyr och natursköna omgivningar. Med ett stort utbud av aktiviteter, fantastisk skidåkning och en härlig kultur och historia, finns det något för alla att upptäcka i denna vackra by i Österrike. 365 dagar om året.
Så packa dina vinterkläder och upptäck det själv – Hintertux väntar på dig!

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer
Island

Island

• Upplev Island fr 14990:-
• 4 nätter övernattning
• Inträde till SPA ingår
• 3 populära utflykter ingår
• Du väljer själv när du vill åka.

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?