RESETIPS

5 sevärdheter i Grekland

Grekland är ett land fullt av historia, kultur och natursköna platser.

Grekland är ett land med en fascinerande historia och kultur som har influerat resten av världen i århundraden. Detta land har varit hem för några av de mest framstående tänkarna, filosoferna, konstnärerna och författarna i historien. Från de gamla grekiska gudarna till de berömda antika monumenten och konstverken, är Grekland ett land med en rik och mångfacetterad kultur som fortsätter att fascinera och inspirera människor över hela världen.

Med vackra öar, pittoreska byar, fantastiska stränder och spektakulära bergslandskap, finns det också en överflöd av natursköna platser att utforska i Grekland. Om du är intresserad av historia, kultur, konst eller natur, så är Grekland en destination du inte vill missa.

Akropolis i Aten
Detta forntida tempelkomplex är en av de mest kända sevärdheterna i Grekland och har varit en symbol för landet i över 2000 år. Här kan besökare beundra Parthenontemplet, Propylaia, Erechtheion och andra byggnader som har överlevt sedan antiken. Utsikten över staden Aten från Akropolis är också spektakulär.

Santorini
Denna vulkaniska ö är en av de mest populära turistdestinationerna i Grekland. Besökare kan utforska de pittoreska byarna med vita hus och blå kupoler, njuta av solnedgången från Oia, bada i de varma källorna och prova lokala viner.

Delphi
Beläget vid foten av berget Parnassos, var Delphi en av de heligaste platserna i antikens Grekland. Besökare kan besöka Apollontemplet, det antika stadionet, skådeplatsen för Pythianspelen och Orakeltemplet där prästinnor förutsade framtiden.

Meteora
Denna unika plats består av kloster som är byggda på toppen av höga stenformationer. Besökare kan ta en guidad tur och se den fantastiska utsikten över landskapet eller delta i en vandring i bergen.

Olympia
Beläget på Peloponnesos-halvön, var Olympia platsen för de antika olympiska spelen som hölls vart fjärde år från 776 f.Kr. till 393 e.Kr. Besökare kan besöka den antika arenan, Heraion-templet och arkeologiska museet för att lära sig mer om den antika grekiska kulturen och idrotten.

Grekland är ett land med en rik historia och en mängd olika sevärdheter som berättar om dess kulturella arv. Från det antika Akropolis i Aten till de pittoreska byarna på Santorini, finns det något för alla att upptäcka och beundra i Grekland. Delphi och Meteora bjuder på unika upplevelser, medan Olympia ger besökare en inblick i de antika olympiska spelen.

För att uppleva Greklands kulturella rikedom och dess naturliga skönhet bör du överväga att besöka några av dessa fantastiska platser. Du kommer inte att bli besviken på det du upptäcker och Grekland kommer att lämna ett bestående intryck på dig.

Om Travel Zmart

För oss handlar det inte om att sälja en resa – det handlar om att öppna dörrarna till en helt ny upplevelse. För oss är en upplevelse något som du ska bära med dig i resten av ditt liv.

Hör av dig med dina önskemål och funderingar, vi hjälper dig gärna att skräddarsy en oförglömlig upplevelse.
Kom ihåg – det kostar inget extra att boka via oss!

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?