RESETIPS

Route 66: Resan du aldrig glömmer

Introduktion till Route 66

Route 66, även känd som ”Mother Road”, är en av de mest ikoniska vägarna man kan åka på i USA.

Från Chicago till Santa Monica, tar denna historiska väg dig genom en mängd olika landskap, kulturer och upplevelser. Oavsett om du är historieintresserad, naturälskare eller matälskare så har Route 66 något för alla. I denna guide delar vi med oss av tips och måsten att besöka för att planera den ultimata resan längs Route 66.

Planera din resa

Innan du ger dig av på din tripp är det viktigt att planera din rutt och boka boende längs vägen. En av de mest populära alternativen för att åka Route 66 är att starta i Chicago och åka västerut till Santa Monica. Men du kan också välja att starta i Santa Monica och åka österut till Chicago. Oavsett vilken riktning du väljer, se till att du har tillräckligt med tid för att se alla sevärdheter och besöka alla måsten längs vägen.

Några populära platser att besöka:

  • Gateway Arch i St. Louis, Missouri
  • Petrified Forest National Park i Arizona
  • Wigwam Motel i Holbrook, Arizona
  • Cadillac Ranch i Amarillo, Texas
  • Blue Whale of Catoosa i Oklahoma
  • Santa Monica Pier i Kalifornien

Boende och mat

När det kommer till boende längs Route 66 finns det många olika alternativ att välja mellan, inklusive hotell, motell och vandrarhem. Det kan vara svårt att hitta lediga rum längs vägen under högsäsong, så det är viktigt att boka i förväg. Det finns också många historiska vandrarhem och motell längs vägen som ger en unik upplevelse och en känsla av att färdas tillbaka i tiden.

När det gäller mat, är Route 66 känd för sina unika matställen och dess regionala mat. Börja dagen med en amerikansk frukost på en lokal diner, smaka på en riktigt god hamburgare på en av de många hamburgerrestauranger längs vägen och avsluta dagen med en god middag på en av de många familjedrivna restaurangerna längs vägen.

Var inte rädd för att prova lokal mat och dryck, det är en viktig del för att uppleva den riktiga kulturen längs Route 66.

Aktiviteter och sevärdheter

Route 66 erbjuder en mängd olika aktiviteter och sevärdheter för alla åldrar och intressen.
Historiska platser som Route 66 Museum i Elk City, Oklahoma och Seligman Sundown Garage i Seligman, Arizona är ett måste för den som är intresserad av vägens historia. Naturälskare kommer att älska platser som Petrified Forest National Park och Grand Canyon National Park. Shoppingentusiaster kommer att njuta av att besöka de många unika affärerna längs vägen, inklusive Route 66 General Store i Williams, Arizona och Route 66 Mother Road Market i Springfield, Missouri.

Resa med bil eller motorcykel

Att åka Route 66 med bil är det vanligaste sättet att uppleva vägen, men det är också möjligt att göra den på motorcykel. Resa med motorcykel ger en annorlunda upplevelse och möjlighet att känna vinden i håret och njuta av naturen på ett annat sätt. Det är viktigt att ha en bra motorcykel och att ha koll på väder och vägförhållanden innan du ger dig av på din färd.

Sammanfattning

Route 66 är en unik och minnesvärd resa. Planera din rutt och boka boende i förväg, prova lokal mat och dryck, besök historiska platser och natursevärdheter, och ta dig tid att uppleva alla detaljer längs vägen. Oavsett om du väljer att åka bil eller motorcykel, kommer du att skapa minnen för livet. Bon voyage!

Vanliga Frågor

Vad är Route 66 och varför är den så känd?
Svar: Route 66 är en historisk väg i USA som sträcker sig från Chicago till Los Angeles. Den är känd för att vara en symbol för amerikansk road trip-kultur och en viktig del av landets historia. Vägen har inspirerat musik, litteratur och filmer och har en ikonisk plats i amerikansk popkultur.

Vilken betydelse hade Route 66 för USA:s ekonomi och samhälle under sin glansperiod?
Svar: Under sin glansperiod, från 1920-talet till 1960-talet, spelade Route 66 en avgörande roll för att främja handel och turism längs dess sträckning. Den fungerade som en huvudförbindelse mellan öst och väst och gynnade småstäder och företag längs vägen genom att locka resenärer och handel.

Vilka är några av de mest kända sevärdheterna längs Route 66?
Svar: Längs Route 66 finns det många ikoniska sevärdheter, inklusive Cadillac Ranch i Texas, Santa Monica Pier i Kalifornien, Wigwam Motel i Arizona och Blue Whale of Catoosa i Oklahoma. Dessa platser har blivit symboler för vägens historia och charm.

Hur påverkade byggandet av Interstate Highway System Route 66?
Svar: Byggandet av Interstate Highway System på 1950- och 1960-talet ledde till att Route 66 gradvis förlorade sin betydelse som huvudväg för tvärgående trafik. Många resenärer valde de nya motorvägarna för sin snabbhet och effektivitet, vilket ledde till att många företag längs Route 66 förlorade kunder och stängde.

Vilken är Route 66:s nutida betydelse och hur bevaras dess arv?
Svar: Idag har Route 66 fått en ny betydelse som en symbol för amerikansk nostalgi och road trip-kultur. Många delar av vägen har bevarats och restaurerats, och den används fortfarande av resenärer och turister som vill uppleva dess historia och sevärdheter. Dess arv bevaras genom museer, historiska skyltar och evenemang längs vägen.

Om Travel Zmart

För oss handlar det inte om att sälja en resa – det handlar om att öppna dörrarna till en helt ny upplevelse. För oss är en upplevelse något som du ska bära med dig i resten av ditt liv.

Hör av dig med dina önskemål och funderingar, vi hjälper dig gärna att skräddarsy en oförglömlig upplevelse.

Kom ihåg – det kostar inget extra att boka via oss!

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?