RESETIPS

Route 66: Resan du aldrig glömmer

Introduktion till Route 66

Route 66, även känd som “Mother Road”, är en av de mest ikoniska vägarna man kan åka på i USA.

Från Chicago till Santa Monica, tar denna historiska väg dig genom en mängd olika landskap, kulturer och upplevelser. Oavsett om du är historieintresserad, naturälskare eller matälskare så har Route 66 något för alla. I denna guide delar vi med oss av tips och måsten att besöka för att planera den ultimata resan längs Route 66.

Planera din resa

Innan du ger dig av på din tripp är det viktigt att planera din rutt och boka boende längs vägen. En av de mest populära alternativen för att åka Route 66 är att starta i Chicago och åka västerut till Santa Monica. Men du kan också välja att starta i Santa Monica och åka österut till Chicago. Oavsett vilken riktning du väljer, se till att du har tillräckligt med tid för att se alla sevärdheter och besöka alla måsten längs vägen.

Några populära platser att besöka:

  • Gateway Arch i St. Louis, Missouri
  • Petrified Forest National Park i Arizona
  • Wigwam Motel i Holbrook, Arizona
  • Cadillac Ranch i Amarillo, Texas
  • Blue Whale of Catoosa i Oklahoma
  • Santa Monica Pier i Kalifornien

Boende och mat

När det kommer till boende längs Route 66 finns det många olika alternativ att välja mellan, inklusive hotell, motell och vandrarhem. Det kan vara svårt att hitta lediga rum längs vägen under högsäsong, så det är viktigt att boka i förväg. Det finns också många historiska vandrarhem och motell längs vägen som ger en unik upplevelse och en känsla av att färdas tillbaka i tiden.

När det gäller mat, är Route 66 känd för sina unika matställen och dess regionala mat. Börja dagen med en amerikansk frukost på en lokal diner, smaka på en riktigt god hamburgare på en av de många hamburgerrestauranger längs vägen och avsluta dagen med en god middag på en av de många familjedrivna restaurangerna längs vägen.

Var inte rädd för att prova lokal mat och dryck, det är en viktig del för att uppleva den riktiga kulturen längs Route 66.

Aktiviteter och sevärdheter

Route 66 erbjuder en mängd olika aktiviteter och sevärdheter för alla åldrar och intressen.
Historiska platser som Route 66 Museum i Elk City, Oklahoma och Seligman Sundown Garage i Seligman, Arizona är ett måste för den som är intresserad av vägens historia. Naturälskare kommer att älska platser som Petrified Forest National Park och Grand Canyon National Park. Shoppingentusiaster kommer att njuta av att besöka de många unika affärerna längs vägen, inklusive Route 66 General Store i Williams, Arizona och Route 66 Mother Road Market i Springfield, Missouri.

Resa med bil eller motorcykel

Att åka Route 66 med bil är det vanligaste sättet att uppleva vägen, men det är också möjligt att göra den på motorcykel. Resa med motorcykel ger en annorlunda upplevelse och möjlighet att känna vinden i håret och njuta av naturen på ett annat sätt. Det är viktigt att ha en bra motorcykel och att ha koll på väder och vägförhållanden innan du ger dig av på din färd.

Sammanfattning

Route 66 är en unik och minnesvärd resa. Planera din rutt och boka boende i förväg, prova lokal mat och dryck, besök historiska platser och natursevärdheter, och ta dig tid att uppleva alla detaljer längs vägen. Oavsett om du väljer att åka bil eller motorcykel, kommer du att skapa minnen för livet. Bon voyage!

Formel 1 Monza 2023

Formel 1 Monza 2023

• Paket fr 16990:-
• 31 aug – 4 sep 2023
• 4 nätter på Hotell Ibis centro Milano, dubbelrum inkl frukost
• F1 biljett Fredag-Söndag
• Reseledare

läs mer
Island

Island

• Upplev Island fr 8990:-
• 4 nätter övernattning
• Inträde till SPA ingår
• 3 populära utflykter ingår
• Du väljer själv när du vill åka.

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.