RESETIPS

De tio bästa nationalparkerna i USA

Upptäck de tio bästa nationalparkerna i USA med vår guide.

I denna guide kommer vi att ta en titt på de tio bästa nationalparkerna i USA som garanterat kommer att ge dig oförglömliga naturupplevelser.
USA är känt för sina otroliga nationalparker som täcker över 84 miljoner hektar av landet.
Dessa parker erbjuder en mängd olika natursköna platser och utomhusaktiviteter för dig att njuta av.
Från vackra kuststräckor till dramatiska bergslandskap, till glaciärer till öknar och vulkaner, det finns något för alla i USA:s nationalparker.

1. Grand Canyon National Park:

Grand Canyon National Park är en av de mest kända nationalparkerna i USA och ligger i norra Arizona. Parken är känd för sin enorma och spektakulära Grand Canyon, som är en av de största kratrarna i världen. Grand Canyon är över 446 km lång och är upp till 29 km bred.

Det finns många aktiviteter att göra i Grand Canyon National Park. En av de mest populära aktiviteterna är att vandra längs kanten av Grand Canyon.
Det finns många olika vandringsleder att välja mellan, var och en med sin egen svårighetsgrad och längd. Möjligheter finns att ta ridturer längs kanten av Grand Canyon eller delta i en guidad tur.

Andra populära aktiviteter i parken är camping, fiske och att utforska parken med cykel. Grand Canyon erbjuder också fantastiska möjligheter till stjärnskådning på natten, tack vare sin placering långt ifrån störande ljus.

Höjdpunkterna i Grand Canyon National Park är naturligtvis Grand Canyon själv, som erbjuder otroliga vyer av kratern från många olika vinklar. Du kan också besöka Grand Canyon Village, som är en historisk byggnad med många butiker och restauranger. Många besökare väljer också att besöka Skywalk, en glasbrygga som sträcker sig ut över kanten av Grand Canyon för en unik, lite läskig för vissa, och spännande utsikt.

Grand Canyon National Park är verkligen en fantastisk plats att besöka för alla som älskar naturen och äventyret. Med sitt storslagna landskap och otroliga möjligheter till utomhusaktiviteter kommer du garanterat att ha en oförglömlig resa.

2. Yellowstone National Park:

Yellowstone National Park är en av de mest unika nationalparkerna i USA och ligger huvudsakligen i Wyoming. Parken är känd för sin geotermiska aktivitet, inklusive gejsrar, varma källor och lerpölar, och stora sjöar, floder och vattenfall.

Det finns mycket aktiviteter i Yellowstone National Park. Utforska parken till fots genom vandringsleder som tar dig genom vackra landskap och till många av parkens mest kända sevärdheter. Du kan också åka på cykelturer, fiske, ridturer och camping.

En av de mest populära aktiviteterna i parken är att besöka Old Faithful, en av de mest kända gejsrarna i världen. Besök även Grand Prismatic Spring, som är en av de största varma källorna i världen och har en färgglad mikrobiell matta.

Höjdpunkterna i Yellowstone National Park inkluderar också Yellowstone sjö, som är en av de största högalpina sjöarna i Nordamerika och har en fantastisk utsikt över området. Yellowstone Canyon och tillhörande vattenfall är också mycket populära sevärdheter, liksom Lamar Valley, där du kan se vilda djur som bison, älg och varg.

Yellowstone National Park är en av de mest unika och spektakulära nationalparkerna i USA och är verkligen en destination som du inte bör missa. Med så många fantastiska sevärdheter och aktiviteter att välja mellan kommer du garanterat att ha en oförglömlig resa.

3. Yosemite National Park:

Yosemite National Park är en annan av de mest kända nationalparkerna i USA och ligger i Sierra Nevada-bergen i Kalifornien. Parken är känd för sina imponerande granitklippor, vattenfall och stora skogar av mammutträd.

Det finns många aktiviteter att göra i Yosemite National Park. Man kan vandra på en mängd olika vandringsleder, inklusive Half Dome och El Capitan. Det finns också möjligheter till klättring, cykling, fiske och camping. Under vintern kan du åka skidor och snowboard.

En av Höjdpunkterna i Yosemite National Park är Yosemite Valley, där du kan se storslagna klippformationer som Half Dome, Sentinel Rock och El Capitan. Du kan också besöka Yosemite Falls, som är en av de högsta vattenfallen i Nordamerika. Glacier Point, som har en fantastisk utsikt över Yosemite Valley och Half Dome, är också en populär sevärdhet.

Andra höjdpunkter i Yosemite National Park är också Mariposa Grove, där det står hundratals mammutträd, och Tuolumne Meadows, som är ett högalpint område som är känt för sin vackra utsikt och sina vilda blommor.

Yosemite National Park är verkligen en av de mest spektakulära nationalparkerna i USA, med det unika landskapet och många sevärdheter. Resenärer som vill utforska naturen och uppleva några av de mest fantastiska landskapen i Amerika bör definitivt överväga att besöka Yosemite National Park.

4. Glacier National Park:

Glacier National Park är en av de mest magnifika nationalparkerna i USA. Den ligger i den amerikanska delstaten Montana och sträcker sig över en yta på 4 101 km².

Parken är känd för sina fantastiska bergstoppar, glaciärer och kristallklara sjöar. Den har också en stor fauna av vilda djur, inklusive björnar, älgar och hjortar.

Det finns massor av aktiviteter att göra i Glacier National Park. Vandringsleder finns för alla nivåer av erfarenhet, från lättare promenader till krävande fjällvandringar. Du kan också rida, cykla, fiska och paddla på sjöarna.

En av höjdpunkterna i parken är Going-to-the-Sun Road, en naturskön väg som sträcker sig över parken från öst till väst. Besök även Lake McDonald, en stor sjö omgiven av bergstoppar, eller Hidden Lake, som kan nås efter en kort vandring.

Andra höjdpunkter i Glacier National Park är också Many Glacier, som är känt för sina vackra bergstoppar och glaciärer, samt Grinnell Glacier, som är en av de mest populära vandringslederna i parken.

Sammanfattningsvis är Glacier National Park en fantastisk plats för naturälskare och äventyrare. Med otroligt landskap och många aktiviteter är det ett måste-besök för alla som reser till Montana.

5. Zion National Park:

Zion National Park är en av de mest ikoniska nationalparkerna i USA och ligger i södra Utah. Parken har en yta av 593 km² och är känd för sina höga klippformationer och röda klippväggar.

Här kan du njuta av en mängd olika aktiviteter. Parken har över 150 km vandringsleder, inklusive den populära Angels Landing-leden som erbjuder spektakulär utsikt över parken. Andra populära vandringar inkluderar The Narrows, som är en vandring genom en slot canyon och Emerald Pools, som leder till vattenfall och kristallklara pooler.

Du kan också åka på guidade turer, cykla, fiska och paddla på Virgin River.

Höjdpunkter i Zion National Park är också Zion Canyon, som är en djup dal omgiven av höga klippformationer och en av de mest fotograferade platserna i parken. Besök även Kolob Canyons, som ligger i den nordvästra delen av parken och erbjuder en annan vacker dal att utforska.

En annan höjdpunkt i Zion National Park är Observation Point, som erbjuder en fantastisk utsikt över Zion Canyon från en höjd på över 700 meter.

Sammanfattningsvis är Zion National Park en otrolig plats för utomhusentusiaster och naturälskare. Med det spektakulära landskapet och många aktiviteter är det en park som definitivt är värd att besöka för alla som reser till södra Utah.

6. Arches National Park:

Arches National Park är en vacker nationalpark belägen i östra delen av delstaten Utah i USA. Parken är känd för sina fantastiska naturliga stenformationer och berömda röda bågar som skapats av erosionen av sandsten och andra sedimentära bergarter under miljontals år.

Det finns många aktiviteter att göra i Arches National Park. Besökare kan njuta av vandring, cykling, klättring, camping och utforska de många vandringslederna som finns i parken. Det finns också många guidade turer och rangerprogram som besökare kan delta i för att lära sig mer om parkens historia, geologi och biologi.

Höjdpunkterna i Arches National Park inkluderar den berömda Delicate Arch, en av de mest ikoniska naturliga formationerna i parken, Landscape Arch, en av de största naturliga bågarna i världen, och Balanced Rock, en massiv stenformation som balanserar på en smal stenpelare. Andra sevärdheter är Park Avenue, Double Arch och Fiery Furnace. Här kan du också njuta av de fantastiska solnedgångarna och stjärnorna på natten, då parken blir mörk och tyst.

7. Bryce Canyon National Park:

Bryce Canyon National Park är en nationalpark i södra delen av Utah i USA. Parken är känd för sina spektakulära geologiska formationer, inklusive hundratals ”hoodoos” som är höga, smala spetsar av röd, orange och vita klippor som sträcker sig upp mot himlen.

Det finns många aktiviteter i Bryce Canyon National Park, inklusive vandring, cykling, ridning, camping och att utforska parkens vackra vyer. Parken erbjuder också guidade turer och rangerprogram som besökare kan delta i för att lära sig mer om parkens historia, geologi och biologi.

Höjdpunkterna i Bryce Canyon National Park inkluderar Bryce Amphitheater, som är hem för några av de mest imponerande hoodoos i parken, Sunrise Point och Sunset Point, där besökare kan njuta av fantastiska soluppgångar och solnedgångar, och Navajo Loop Trail, en av parkens mest populära vandringsleder som tar besökare genom en serie av olika geologiska formationer och hoodoos. Andra sevärdheter inkluderar Queen’s Garden, Fairyland Loop och Bryce Canyon Scenic Drive, en naturskön väg som erbjuder fantastiska vyer över parken.

8. Acadia National Park:

Acadia National Park är belägen på Mount Desert Island utanför kusten av Maine i nordöstra USA. Parken har en yta av 198 km² och är känd för sina dramatiska kuster, skogar och berg.

Besökare till Acadia National Park kan njuta av en mängd olika aktiviteter, inklusive vandring, cykling och kajakpaddling. Parken har över 190 km vandringsleder, inklusive Cadillac Mountain Summit Trail, som leder till toppen av Cadillac Mountain och erbjuder en fantastisk utsikt över parken och Atlanten.

Andra populära aktiviteter är att besöka Sand Beach, en vacker strand omgiven av höga klippor, och att köra på Park Loop Road, som erbjuder fin utsikt över parken och kustlinjen.

Du kan också utforska Jordan Pond, som är en vacker sjö som omges av berg och skog. Där kan du njuta av en picknick, paddla kajak eller vandra runt sjön på Jordan Pond Path.

Höjdpunkter i Acadia National Park är också Thunder Hole, en naturlig havsgrotta som ger ifrån sig ett högt brusande ljud när vågorna slår mot klipporna, och Cadillac Mountain, som är den högsta punkten på USA:s östkust.

Sammanfattningsvis är Acadia National Park en otroligt trevlig plats för naturälskare och utomhusentusiaster. Med dramatiska kustlinjer, skogar och berg finns det många saker att göra och utforska i denna vackra nationalpark.

9. Denali National Park:

Denali National Park är en nationalpark belägen i den centrala delen av Alaska i USA. Parken är känd för sin otroliga skönhet och mångfald av vilda djur, inklusive björnar, vargar, älg och ren. Den högsta toppen i Nordamerika, Mount McKinley, finns också inom här.

Det finns många aktiviteter att göra i Denali National Park, inklusive vandring, cykling, fiske, camping och utforskning av parkens vilda djurliv. Besökare kan också delta i guidade turer för att lära sig mer om parkens historia, geologi och biologi.

Höjdpunkterna i Denali National Park är bl.a Mount McKinley, en av de mest ikoniska bergen i världen, Wonder Lake, som erbjuder fantastiska vyer över parken och är en populär plats för camping och fiske, och Denali Visitor Center, som har utställningar om parkens djurliv, historia och geologi. Andra sevärdheter är Savage River Loop Trail, som tar besökaren genom en vacker dal med fantastiska vyer över parken, och Polychrome Pass, en av parkens mest populära vandringsleder som erbjuder fantastiska vyer över Alaska Range och omgivande landskap. Besökare kan också njuta av bussutflykter längs parkens enda väg, Denali Park Road, som sträcker sig 148 km genom parken och erbjuder fantastiska vyer över parkens djurliv och geologi.

10. Rocky Mountain National Park:

Rocky Mountain National Park är en nationalpark belägen i nordvästra delen av delstaten Colorado i USA. Parken är känd för sina höga berg, kristallklara sjöar, vackra dalar och mångfalden av vilda djur, inklusive älg, björn och bergsgetter.

Det finns många aktiviteter att göra i Rocky Mountain National Park, inklusive vandring, klättring, fiske, camping, skidåkning och snöskoterkörning. Besökare kan också delta i guidade turer för att lära sig mer om parkens historia, geologi och biologi.

Höjdpunkterna i Rocky Mountain National Park inkluderar Trail Ridge Road, en naturskön väg som sträcker sig över 80 km genom parken och erbjuder fantastiska vyer över parkens berg och dalar, Longs Peak, den högsta toppen i parken och en populär plats för vandring och klättring, och Bear Lake, som är en av parkens vackraste sjöar och erbjuder fantastiska vyer över de omgivande bergen. Andra sevärdheter är Moraine Park, där många av parkens djur finns, Alberta Falls, ett vackert vattenfall som ligger på en populär vandringsled och Estes Park, en charmig stad utanför parkens norra ingång. Du kan också njuta av vandring på vandringslederna i parken, inklusive Emerald Lake Trail och Sky Pond Trail, som erbjuder fantastiska vyer över parkens berg och sjöar.

FAQs:

Q: Vilken nationalpark är den mest kända i USA?
A: Grand Canyon National Park är förmodligen den mest kända nationalparken i USA.

Q: Vilken nationalpark är den största i USA?
A: Wrangell-St. Elias National Park and Preserve i Alaska är den största nationalparken i USA.

Q: Vilken nationalpark är bäst för vandring?
A: Det finns många nationalparker som erbjuder fantastiska vandringsleder, men Yosemite National Park och Glacier National Park är kända för sina utmärkta vandringsleder.

Q: Vilken nationalpark är bäst för att se vilda djur?
A: Yellowstone National Park är känt för sitt rika och varierade djurliv, inklusive björnar, älg och vargar.

Sammanfattning:

USA har många nationalparker som erbjuder något för alla som vill uppleva fantastisk natur. Från Grand Canyon till Rocky Mountain, dessa tio bästa nationalparkerna i USA är en fantastisk upplevelse som alla bör uppleva minst en gång i livet. Var och en av dessa parker erbjuder unika vyer, utomhusaktiviteter och möjligheter att utforska naturen på sitt eget sätt. Oavsett vilken park du väljer att besöka kommer du garanterat att ha en oförglömlig resa.

Med oss på Travel Zmart bokar du enkelt, personligt och smidigt.
Kom ihåg att det inte kostar något extra att boka via oss. Hör av dig redan idag.

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer
Island

Island

• Upplev Island fr 14990:-
• 4 nätter övernattning
• Inträde till SPA ingår
• 3 populära utflykter ingår
• Du väljer själv när du vill åka.

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?