RESETIPS

Topplista: Islands Mest Fantastiska Geotermiska Bad

Island har några av världens mest fantastiska geotermiska bad.

Från världsberömda Blue Lagoon till den undangömda Secret Lagoon, bjuder Island in till avslappnande upplevelser. Få insikter om varje destination och praktiska tips.

Island och dess geotermiska underverk

Island, känt som ”Land of Fire and Ice”, har några av de mest imponerande geotermiska underverken i världen. Omgiven av storslagna landskap av vulkaner, glaciärer, och varma källor, bjuder Island in dig till att uppleva dess unika geotermiska bad.

Vad är geotermiska bad?

Geotermiska bad är naturligt uppvärmda pooler av vatten, oftast drivna av jordens inre värme.

Varför är Island känt för dessa bad?

Island ligger på den mid-atlantiska ryggen, vilket innebär att det finns mycket geotermisk aktivitet. Denna unika position har skapat en rad varma källor och geotermiska bad runt om i landet.

Hälsofördelar med geotermiska bad

Förutom att vara avkopplande, kan dessa bad också erbjuda en rad hälsofördelar, som förbättrad blodcirkulation och stresslindring.

Geotermiska bad att besöka på Island

Blue Lagoon
Ingen lista över Islands bästa geotermiska bad skulle vara komplett utan Blue Lagoon. Det är känt för sitt blåa, mineralrika vatten och lyxiga spaupplevelser.

Laugarvatn Fontana
Ett mindre känt, men lika fantastiskt alternativ, med flera bassänger och en naturlig ångbastu precis bredvid en stor sjö.

Mývatn Nature Baths
Beläget i norra Island, erbjuder dessa bad en avkopplande upplevelse i en naturskön miljö med utsikt över det omgivande landskapet.

Secret Lagoon
Som namnet antyder, är detta ett mer avskilt och autentiskt alternativ, med kristallklart vatten och en lugn atmosfär.

Krauma
Kombinerar glaciärkallt vatten från närliggande Deildartunguhver med geotermiskt uppvärmt vatten för en unik upplevelse.

Tips för besökare

När ska man besöka?
Även om geotermiska bad kan besökas året runt, är sommaren och våren de mest populära tiderna.

Vad ska man ta med?
Kom ihåg att packa badkläder, handduk, och kanske något att dricka för att hålla vätskebalansen i schack.

Island – Ett geotermiskt paradis

Med sina många geotermiska bad, erbjuder Island en unik möjlighet att koppla av och njuta av naturens underverk. Oavsett om du är ute efter en lyxig spaupplevelse eller en avskild plats att koppla av, har Island något för alla.

Vanliga frågor

Kan jag besöka geotermiska bad på vintern?

Ja, många bad är öppna året runt och kan erbjuda en magisk upplevelse med snö runt omkring.

Hur mycket kostar det att besöka dessa bad?

Priserna varierar beroende på badet, men förvänta dig att betala mellan 3.000 – 10.000 ISK för vuxna.

Behöver jag boka i förväg?

För populära destinationer som Blue Lagoon, är det rekommenderat att boka i förväg.

Är det säkert att doppa sig i geotermiska bad?

Ja, så länge du följer alla säkerhetsanvisningar och inte stannar i för länge.

Vad ska jag göra om jag känner mig yr eller illamående?

Det är bäst att kliva ut ur badet och ta en paus. Drick mycket vatten och undvik att gå tillbaka in tills du känner dig bättre.

Kan man bada i havet på Island?

Ja, det går att bada i havet på Island, men vattnet kan vara kallt, särskilt jämfört med de geotermiska källorna. Det finns dock vissa stränder, som Nauthólsvík i Reykjavik, där geotermiskt värmt vatten blandas med havsvattnet för att göra det mer behagligt för bad.

Kan man bada i en gejser?

Nej, man bör inte bada i en gejser. Gejsrar är mycket heta och kan vara farliga. Dessutom kan plötsliga utbrott orsaka skador. Det rekommenderas att man håller ett säkert avstånd från gejsrar.

Hur mycket kostar det att bada i Blå lagunen?

Priset för att bada i Blå lagunen varierar beroende på vilken typ av biljett man köper och under vilken säsong man besöker. Det är bäst att kolla den officiella webbplatsen för Blå lagunen för aktuella priser och paket.

Kan man dricka vatten på Island?

Ja, kranvattnet på Island är bland det renaste i världen och är helt säkert att dricka. Det är källvatten från djupa brunnar och behöver inte filtreras. Många islänningar är stolta över kvaliteten på sitt dricksvatten.

Hur Varma är varma källor?

Temperaturen i varma källor på Island varierar. Vissa källor kan vara runt 37-40°C, vilket är jämförbart med en varm jacuzzi, medan andra kan vara mycket hetare, över 100°C, särskilt de som inte är avsedda för bad.

Varför ska man inte doppa håret i Blå Lagunen?

Vattnet i Blå lagunen är rikt på mineraler, särskilt kiseldioxid, vilket kan göra håret torrt och svårt att hantera om det blir blött. Många rekommenderar att man använder balsam (som ofta tillhandahålls i duscharna på Blå lagunen) före och efter bad för att skydda håret.

Hur varmt är vattnet i Blå Lagunen?

Vattnet i Blå lagunen håller en temperatur på mellan 37°C och 39°C året runt, vilket gör det till en behaglig upplevelse oavsett väder.

Om Travel Zmart

För oss handlar det inte om att sälja en resa – det handlar om att öppna dörrarna till en helt ny upplevelse. För oss är en upplevelse något som du ska bära med dig i resten av ditt liv.

Hör av dig med dina önskemål och funderingar, vi hjälper dig gärna att skräddarsy en oförglömlig upplevelse.
Kom ihåg – det kostar inget extra att boka via oss!

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer
Island

Island

• Upplev Island fr 14990:-
• 4 nätter övernattning
• Inträde till SPA ingår
• 3 populära utflykter ingår
• Du väljer själv när du vill åka.

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?