RESETIPS

Utforska Neapel: En magisk stad i Italien

Neapel är en vacker och historisk stad belägen vid den sydvästra kusten av Italien, och är känd för sin historia, kultur och arkitektur.

Neapel grundades av grekerna under antiken och har sedan dess varit en viktig hamnstad för både handel och kulturellt utbyte. Idag är Neapel huvudstad i regionen Kampanien och är den tredje största staden i Italien efter Rom och Milano.

Sevärdheter och arkitektur

Neapel har många imponerande sevärdheter, såsom det historiska slottet Castel dell’Ovo, det majestätiska Castel Nuovo, det livliga torget Piazza del Plebiscito och den magnifika katedralen Duomo di San Gennaro. Staden är även känt för sina smala, slingrande gator som ger Neapel en unik och charmig atmosfär.

Vesuvius och antikens städer

I närheten av Neapel ligger den ökända vulkanen Vesuvius, som är känd för sitt utbrott år 79 e.Kr. då den förstörde de romerska städerna Pompeji och Herculaneum. Båda dessa platser är nu arkeologiska utgrävningsområden och populära turistattraktioner, eftersom de ger en inblick i livet under antikens Rom. Ett besök till dessa historiska platser ger en fascinerande upplevelse av det förflutna.

Amalfikusten: Naturskön kust och charmiga byar

Om du är intresserad av att utforska den natursköna kusten kan du besöka den berömda Amalfikusten, som ligger strax söder om Neapel. Här hittar du pittoreska byar och städer, såsom Positano, Amalfi och Ravello, samt fantastiska vyer över Medelhavet. Denna vackra kuststräcka erbjuder något för alla, oavsett om du föredrar att vandra längs kusten, sola på stränderna eller utforska de charmiga byarna.

Neapels kulinariska skatter

Neapel är en utmärkt destination för matälskare, då staden anses vara pizza Napoletanas hemstad. Här kan du njuta av autentisk italiensk pizza och prova andra lokala specialiteter, såsom sfogliatella, en söt bakelse fylld med ricottaost och kanderad frukt. Neapels kulinariska scen är rik och varierad, och erbjuder något för alla smaker och preferenser.

Planera din resa till Neapel

Om du planerar en resa till Italien, bör du definitivt överväga att besöka Neapel och dess många sevärdheter. Staden erbjuder en perfekt kombination av historia, kultur, natur och gastronomi, vilket gör den till en idealisk destination. Så varför inte ta en promenad genom de smala gränderna i den gamla staden och besöka det kungliga slottet i närheten av Piazza del Plebiscito? Eller varför inte beundra utsikten från slottet Sant’Elmo eller utforska den antika staden Pompeji, som ligger en kort tågresa bort? Och naturligtvis bör du inte missa Neapels berömda pizzor och andra läckra rätter, som du kan prova på de många restaurangerna och matmarknaderna i staden. Så börja planera din resa till Neapel redan idag och upplev allt som denna fantastiska stad har att erbjuda!
Vi på Travel Zmart hjälper dig med sommarsemestern redan idag. Välkommen.

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer
Island

Island

• Upplev Island fr 14990:-
• 4 nätter övernattning
• Inträde till SPA ingår
• 3 populära utflykter ingår
• Du väljer själv när du vill åka.

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?