RESETIPS

Utforska Marrakech med Travel Zmart

Marrakech är en av de mest populära destinationerna i världen för turister som vill utforska den nordafrikanska kulturen och arkitekturen.

Det finns mycket att se och uppleva i Marrakech, från livliga marknader till historiska platser och trädgårdar.

Upptäck det livliga Jemaa el-Fnaa

Jemaa el-Fnaa är ett av de mest berömda torgen i Marrakech. Här säljer lokalbefolkningen sina varor, som mat och hantverk, och det är också en plats där du kan uppleva en mängd olika gatuföreställningar. Du kan se allt från akrobater och magiker till ormtjusare och musiker. Det är också en plats där du kan prova på traditionell marockansk mat, som couscous, tagine och mintte.

Besök Koutoubia-moskén

Koutoubia-moskén är en av de mest kända monumenten i Marrakech.
Det är också en av de största moskéerna i Nordafrika. Moskén byggdes under 1100-talet och är en viktig symbol för den marockanska arkitekturen. Du kan beundra moskéns fantastiska minaret, som sträcker sig över 70 meter upp i luften. Du kan också utforska de vackra trädgårdarna runt moskén och njuta av utsikten över staden.

Strosa runt i Bahia-palatset

Bahia-palatset är en av de mest imponerande byggnaderna i Marrakech.
Palatset byggdes på 1800-talet och är känt för sin vackra arkitektur och sina magnifika trädgårdar. Palatset har över 150 rum, var och en rikligt dekorerad med mosaiker, träsniderier och stuckaturer. Du kan också njuta av den vackra utsikten över de omgivande trädgårdarna och fontänerna.

Besök Saadian gravarna

Saadian gravarna är en av de mest intressanta historiska platserna i Marrakech. Gravarna är en del av en moské som byggdes på 1500-talet. Gravarna är kända för sina fantastiska mosaiker och utsmyckningar, och även här kan du titta på de vackra trädgårdarna runt moskén.

Utforska Marrakechs trädgårdar

Marrakech är känt för sina vackra trädgårdar. En av de mest kända trädgårdarna är Majorelle garden, som är en privat trädgård som öppnades för allmänheten på 1940-talet. Trädgården är känd för sin vackra blåa färg och för sin samling av exotiska växter från hela världen.

Andra populära trädgårdar i Marrakech är Menara-trädgården och Agdal-trädgården. Menara-trädgården är känd för sin stora damm och för de vackra olivträden som omger den. Agdal-trädgården är en av de största trädgårdarna i Marrakech och är känd för sina fruktträd och sina vackra fontäner.

Besök det historiska Mellah

Mellah är det judiska kvarteret i Marrakech. Området är känt för sin rika historia och kultur. Besökare kan utforska de gamla synagogorna och de historiska byggnaderna som finns i området. Det finns också många affärer och restauranger som säljer traditionella judiska produkter och maträtter.

Besök det berömda Yves Saint Laurent-museet

Yves Saint Laurent-museet är en av de mest populära turistattraktionerna i Marrakech. Museet ligger i Majorelle garden och är ägnat åt den berömda modeformgivaren Yves Saint Laurent, som tillbringade mycket tid i Marrakech under sin karriär.
Museet innehåller många av hans mest berömda verk och ger dig en inblick i hans liv och karriär.

Upptäck den historiska Medina

Medina är den gamla stadskärnan i Marrakech och är en av de mest fascinerande delarna av staden. Här kan du utforska de smala gränderna och de gamla byggnaderna som har stått där i århundraden.
Medina är också känd för sina marknader och butiker, där du kan köpa allt från kryddor och keramik till kläder och smycken.

Besök det vackra Palais de la Bahia

Palais de la Bahia är en annan vacker byggnad i Marrakech som är väl värd ett besök. Palatset byggdes på 1800-talet och är känt för sin vackra arkitektur och sina storslagna rum. Besökare kan utforska de vackra trädgårdarna och fontänerna som omger palatset och njuta av den fantastiska utsikten över staden.

Avslutningsvis

Marrakech är en stad som är full av historia, kultur och skönhet.
Det finns så mycket att se och göra här, från de livliga marknaderna i Jemaa el-Fnaa till de vackra trädgårdarna i Majorelle.
Oavsett vad du väljer att göra i Marrakech, så är det säkert att du kommer att uppleva något unikt och oförglömligt. Vi hoppas att detta inlägg har gett dig några användbara tips och inspiration för din nästa resa till Marrakech.

Boka enkelt din resa till Marrakech med oss på Travel Zmart. Det kostar inget extra!

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer
Island

Island

• Upplev Island fr 14990:-
• 4 nätter övernattning
• Inträde till SPA ingår
• 3 populära utflykter ingår
• Du väljer själv när du vill åka.

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?