RESETIPS

Utflykter du inte får missa på Malta

Malta är en ö i Medelhavet som lockar besökare med sitt rika kulturarv, pittoreska städer och vackra stränder.

Förutom att utforska Maltas huvudstad Valletta och besöka historiska platser som St. John’s Co-Cathedral, finns det många spännande utflyktsmöjligheter att upptäcka runt om på ön.

Här är några utflykter du inte får missa när du besöker Malta.

Besök den gamla staden Mdina

Utforska stadens historia
Mdina, även känd som ”Tystnadens stad”, är en av Maltas äldsta städer och har en fascinerande historia som sträcker sig över flera århundraden. Ta en promenad genom de smala gatorna och upptäck stadens medeltida arkitektur och charm.

Besök katedralen i Mdina
Ett av Mdinas främsta sevärdheter är den imponerande katedralen, även känd som St. Paul’s Cathedral. Gå in i katedralen och beundra dess vackra interiör, inklusive konstverk och imponerande arkitektur.

Njut av utsikten från stadsmurarna
Mdina omges av robusta stadsmurar som erbjuder en fantastisk utsikt över omgivningarna. Ta dig upp på stadsmurarna och njut av panoramautsikten över landskapet och havet.

Blue Grotto och Blå lagunen

Utforska Blue Grotto
Blue Grotto är en naturlig grotta som är känd för sitt kristallklara blåa vatten. Ta en båttur till grottan och upplev dess skönhet på nära håll. Beundra de färgglada klippformationerna och det klara vattnet.

Bada i Blå lagunen
Blå lagunen är en vacker lagun med turkost vatten som är perfekt för simning och snorkling. Ta dig ett dopp i det kristallklara vattnet och utforska den marina biologin i området.

Upptäck omgivningarna med båt
Utöver Blue Grotto och Blå lagunen erbjuder området runt Malta många andra natursköna platser och grottor att utforska. Ta en båttur och upptäck de gömda pärlorna längs kusten.

Besök den vackra ön Gozo

Upptäck sevärdheterna i Victoria
Victoria, som också kallas Rabat, är huvudstaden på ön Gozo. Besök Citadellen, en imponerande befäst stadskärna som erbjuder en fantastisk utsikt över Gozos landskap. Strosa runt på de smala gatorna och upptäck lokala butiker och restauranger.

Besök Ramla Bay
Ramla Bay är en av Gozos mest populära stränder och är känd för sin vackra gyllene sand. Ta med dig en handduk och njut av solen och havet på denna pittoreska strand.

Utforska den azurblå fenomenet Dwejra Bay
Dwejra Bay är en unik plats på Gozo med sin azurblå lagun och dramatiska klippformationer. Beundra den naturliga skönheten och njut av den lugna atmosfären i området.

Utforska Valletta, Maltas huvudstad

Besök St. John’s Co-Cathedral
St. John’s Co-Cathedral är en av Vallettas mest imponerande sevärdheter. Gå in i katedralen och beundra dess rika inredning, inklusive Caravaggios berömda målningar.

Promenera genom Vallettas gator
Valletta är en stad full av liv och historia. Promenera genom de kullerstensbelagda gatorna och upptäck de vackra byggnaderna, butikerna och kaféerna som finns längs vägen.

Besök det historiska fortet St. Elmo
St. Elmo är ett historiskt fort som erbjuder en fantastisk utsikt över Vallettas hamn och omgivningar. Besök fortet och lär dig mer om Maltas militära historia.

Mdina och Rabat nattvandring

Upptäck Mdina och Rabat vid skymning
Utforska Mdina och Rabat på kvällen när solen går ner och staden badas i ett magiskt ljus. Upplev den romantiska atmosfären och beundra stadens arkitektur när den belyses.

Utforska stadens smala gator
Mdina och Rabat är kända för sina smala och charmiga gator. Gå vilse i de kullerstensbelagda gränderna och upptäck historiska platser och lokala hantverk.

Besök det berömda Fontanella Tea Garden
Avsluta nattvandringen med ett besök på det välkända Fontanella Tea Garden. Njut av en kopp te eller kaffe och ta in den fantastiska utsikten över ön från trädgården.

Besök de historiska tempelruinerna i Ħaġar Qim och Mnajdra

Lär dig om Maltas förhistoria
Ħaġar Qim och Mnajdra är två av Maltas mest imponerande tempelruiner. Utforska dessa forntida platser och lär dig mer om Maltas rika förhistoria och kulturella arv.

Beundra de imponerande tempelruinerna
Tempelruinerna i Ħaġar Qim och Mnajdra är kända för sin imponerande arkitektur och historiska betydelse. Beundra de stora stenarna och den avancerade konstruktionen som användes för att bygga dessa tempel.

Njut av utsikten över havet från klipporna
Bortsett från de fascinerande tempelruinerna erbjuder Ħaġar Qim och Mnajdra också en fantastisk utsikt över Medelhavet. Njut av den spektakulära utsikten och ta några minnesvärda foton.

Ta en båttur till Comino och Blå lagunen

Utforska den pittoreska ön Comino
Comino är en liten och pittoresk ö som är känd för sin natursköna skönhet. Ta en båttur till ön och utforska dess vackra stränder, grottor och klippformationer.

Bada och snorkla i Blå lagunen
Blå lagunen på Comino är en av Maltas mest ikoniska platser. Hoppa i det kristallklara vattnet och utforska den färgglada marina biologin genom snorkling eller simning.

Avkoppla på Cominos vackra stränder
Comino erbjuder också några av Maltas bästa stränder. Slappna av på den mjuka sanden och njut av solen och lugnet på denna avskilda ö.

Besök de tre städerna: Vittoriosa, Senglea och Cospicua

Upptäck historiska platser i Vittoriosa
Vittoriosa, även känd som Birgu, är en av Maltas tre städer som har en rik historisk bakgrund. Besök Fort St. Angelo och de smala gatorna i staden för att få en inblick i Maltas historia.

Utforska Senglea och dess befästningar
Senglea är en charmig stad med imponerande befästningar och vacker arkitektur. Promenera längs stadens kaj och njut av utsikten över Vallettas hamn.

Besök Cospicua, även känd som Bormla
Cospicua är den tredje av de tre städerna och är känd för sina historiska platser och pittoreska gator. Besök området och upplev den autentiska maltesiska atmosfären.

Gå på vandring i Dingli-klipporna

Njut av naturen i Dingli-klipporna
Dingli-klipporna erbjuder en fantastisk utsikt över havet och den omgivande naturen. Ta en promenad längs klipporna och njut av den friska luften och den vackra naturen.

Besök Dingli-kyrkan
På toppen av Dingli-klipporna finns Dingli-kyrkan, som är en av Maltas mest kända kyrkor. Besök kyrkan och beundra dess vackra arkitektur och panoramautsikt.

Utforska Buskett Gardens
Buskett Gardens ligger nära Dingli-klipporna och erbjuder gröna områden och vacker natur. Ta en promenad genom trädgårdarna och njut av lugnet och skönheten i området.

Besök Popeye Village

Upptäck den kända filmbyn
Popeye Village är en unik attraktion på Malta som byggdes som en filmby för musikalen ”Popeye” från 1980. Besök byn och utforska de färgglada husen, titta på föreställningar och njut av den underhållning som erbjuds.

Delta i aktiviteter och roliga evenemang
Popeye Village erbjuder många aktiviteter och evenemang för besökare i alla åldrar. Delta i roliga aktiviteter, se shower och njut av en dag full av underhållning.

Njut av den vackra stranden
Popeye Village ligger vid en vacker strand som är perfekt för avkoppling och solbad. Ta med dig en handduk, sola och njut av strandens skönhet.

Besök Marsaxlokk, en pittoresk fiskeby

Strosa runt på Marsaxlokks marknad
Marsaxlokk är känt för sin färgstarka marknad som äger rum varje söndag. Gå runt bland marknadsstånden och köp lokala produkter, hantverk och färsk fisk.

Prova färsk fisk och skaldjur
Marsaxlokk är en fiskeby, så se till att prova den färska fisken och skaldjuren som serveras på de lokala restaurangerna. Njut av autentiska maltesiska rätter med fokus på havets läckerheter.

Utforska den traditionella maltesiska kulturen
Besök Marsaxlokks charmiga hamn och promenera längs vattnet. Upptäck de traditionella fiskebåtarna, kända som ”luzzu”, och ta in den unika atmosfären i denna pittoreska fiskeby.

Besök de historiska Ggantija-tempelruinerna på Gozo

Upptäck Ggantija-tempelruinerna
Ggantija-tempelruinerna är en av världens äldsta fristående strukturer och är en UNESCO-världsarvslista. Utforska dessa forntida tempel och lär dig om Maltas fascinerande historia.

Beundra den imponerande arkitekturen
Ggantija-tempelruinerna är kända för sin imponerande storlek och arkitektur. Beundra de stora stenarna och de detaljerade utsmyckningarna som användes för att bygga dessa tempel.

Lär dig om Maltas förhistoria
Besökare till Ggantija-tempelruinerna har möjlighet att lära sig om Maltas förhistoria och de människor som byggde dessa imponerande strukturer för tusentals år sedan.

Besök Mosta Dome

Beundra Mosta Dome
Mosta Dome, även känd som Rotunda of Mosta, är en imponerande kyrka med en imponerande kupol. Beundra kyrkans arkitektur både utifrån och inifrån.

Lär dig om kyrkans historia
Mosta Dome har en intressant historia och spelade en viktig roll under andra världskriget. Ta reda på mer om kyrkans historia och dess betydelse för lokalbefolkningen.

Njut av den fridfulla atmosfären
Besök Mosta Dome för att uppleva en fridfull och andlig atmosfär. Sitt en stund i kyrkan och beundra dess skönhet och lugn.

Besök Mellieħa och dess stränder

Njut av Mellieħa Bay
Mellieħa Bay är en av Maltas vackraste stränder med gyllene sand och kristallklart vatten. Ta med dig solkräm och handdukar och njut av solen och havet på denna pittoreska strand.

Utforska Mellieħa by
Utforska den charmiga byn Mellieħa och ta dig tid att besöka de lokala butikerna, restaurangerna och kaféerna. Upptäck den maltesiska kulturen och atmosfären i denna vackra kuststad.

Besök Mellieħa Parish Church
Mellieħa har en imponerande kyrka, Mellieħa Parish Church, som är värd att besöka. Beundra kyrkans vackra arkitektur och utforska dess interiör.

Besök Hagar Qim Heritage Site

Upptäck Hagar Qim-templet
Hagar Qim är ett av Maltas mest kända och välbevarade neolitiska tempel. Utforska detta historiska monument och lär dig om dess betydelse för Maltas förhistoria.

Beundra de antika artefakterna
Hagar Qim Heritage Site är också hem för ett museum som visar upp antika artefakter och fynd från området. Beundra dessa unika föremål och lär dig mer om Maltas rika historia.

Njut av den vackra utsikten över havet
Platsen där Hagar Qim-templet ligger erbjuder en fantastisk utsikt över Medelhavet. Ta in den vackra panoramautsikten och njut av lugnet och skönheten i området.

Slutsats

Malta är ett fantastiskt resmål som erbjuder en mängd olika utflykter och sevärdheter att uppleva. Oavsett om du är intresserad av historia, natur, stränder eller kultur, finns det något för alla på denna vackra ö. Ta dig tid att utforska de olika platserna och njut av allt Malta har att erbjuda.

Vanliga frågor & svar

Vilken är den bästa tiden att besöka Malta för att göra dessa utflykter?
För att göra dessa utflykter rekommenderas det att besöka Malta under våren eller hösten när vädret är behagligt och inte för varmt. Det är också mindre trångt under dessa perioder.

Behöver jag hyra en bil för att göra dessa utflykter?
Att hyra en bil kan vara fördelaktigt för att komma runt på Malta och utforska olika platser på egen hand. Men det finns också möjligheter att delta i organiserade turer eller använda kollektivtrafik för att nå de olika sevärdheterna.

Vilken är den mest populära stranden på Malta?
En av de mest populära stränderna på Malta är Golden Bay, som erbjuder en vacker sandstrand och kristallklart vatten. Det är en populär destination för sol- och badälskare.

Finns det guidade turer till dessa sevärdheter?
Ja, det finns guidade turer till de flesta av dessa sevärdheter och utflykter på Malta. Det kan vara ett bra alternativ om du vill lära dig mer om platsernas historia och få insikt från en kunnig guide.

Hur lång tid tar det att utforska dessa sevärdheter?
Tiden det tar att utforska dessa sevärdheter varierar beroende på varje individuell plats och din egen tidplan. Det rekommenderas att du avsätter tillräckligt med tid för varje utflykt för att kunna njuta av platserna ordentligt.

Kom igång nu och boka din resa till Malta för att uppleva dessa fantastiska utflykter och sevärdheter!

Om Travel Zmart

För oss handlar det inte om att sälja en resa – det handlar om att öppna dörrarna till en helt ny upplevelse. För oss är en upplevelse något som du ska bära med dig i resten av ditt liv.

Hör av dig med dina önskemål och funderingar, vi hjälper dig gärna att skräddarsy en oförglömlig upplevelse.
Kom ihåg – det kostar inget extra att boka via oss!

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer
Island

Island

• Upplev Island fr 14990:-
• 4 nätter övernattning
• Inträde till SPA ingår
• 3 populära utflykter ingår
• Du väljer själv när du vill åka.

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?