RESETIPS

Topp 10 off-beat-destinationer för äventyrssökare

Utforska nya och spännande resmål.

Är du trött på att besöka samma gamla turist-hotspots och vill utforska nya och spännande resmål för ditt nästa äventyr?

Vi har sammanställt en lista över 10 resmål för äventyrssökare. Dessa resmål erbjuder en unik kombination av natur, kultur och upplevelser som du sent kommer att glömma. Det något för alla som söker en spännande upplevelse, från vandring i majestätiska berg till dykning i världens mest livliga korallrev.

Packa din väska, var beredd på att utforska och upplev några av världens mest otroliga resmål.

1. Banff National Park, Kanada

Banff National Park ligger inbäddat i hjärtat av de kanadensiska klippiga bergen och är en fristad för äventyrsälskare.

Med sina orörda sjöar, höga berg och mångsidigt djurliv är det en utmärkt destination för aktiviteter som vandring, bergsklättring och djurliv.

2. Havelock Island, Indien

Havelock Island, som ligger i Andaman- och Nicobaröarna, är en dold pärla i Bengaliska viken. Med sitt kristallklara vatten, vita sandstränder och rika korallrev är det ett paradis för snorklare och dykare.

3. Patagonien, Argentina och Chile

Patagonien, som sträcker sig över södra Argentina och Chile, är en region med robust naturskönhet. Från de glittrande glaciärerna i nationalparken Torres del Paine till de höga topparna i Fitz Roy, är det ett perfekt resmål för vandring, klättring och ridning.

4. Svalbard, Norge

Svalbard, en skärgård som ligger halvvägs mellan Norge och Nordpolen, är en avlägsen och otämjd vildmark. Med sina glaciärer, fjordar och den arktiska tundran är det en utmärkt destination för aktiviteter som hundspann, snöskoter och norrsken.

5. Kirgizistan

Kirgizistan, ett land i Centralasien, är känt för sina fantastiska bergslandskap och rika nomadkultur. Med sina alpina sjöar, böljande kullar och traditionella jurtor är det en utmärkt destination för aktiviteter som ridning, vandring och kulturell fördjupning.

6. Lappland, Finland

Lappland, som ligger i norra Finland, är ett vinterunderland av snö och is. Med sina frusna sjöar, snötäckta skogar och husky-slädeexpeditioner är det ett perfekt resmål för aktiviteter som snöskoter, längdskidåkning och isfiske.

7. Bali, Indonesien

Bali, en tropisk ö i Indonesien, är ett nav för äventyr och kultur. Med sina frodiga djungler, höga vattenfall och rika hinduiska kultur är det ett utmärkt resmål för aktiviteter som forsränning, djungelvandring och tempelutforskning.

8. Pai, Thailand

Pai, en liten stad i norra Thailand, är en dold pärla för äventyrssökande. Med sina böljande kullar, frodiga djungler och rika kulturarv är det ett perfekt resmål för aktiviteter som bergsklättring, bambuforsränning och ballongflygning.

9. Baja California, Mexiko

Baja California, en robust halvö i Mexiko, är en utmärkt destination för äventyr och utforskning. Med sina öknar, stränder och rika marina liv är det ett perfekt resmål för aktiviteter som surfing, kajakpaddling och valskådning.

10. Östra Island

Östra Island, en avlägsen och robust region, är en utmärkt destination för äventyr och utforskning. Med sina glaciärer, fjordar och varma källor är det ett perfekt resmål för aktiviteter som havskajakpaddling, glaciärvandring och ridning.

Hör av dig till oss på Travel Zmart så hjälper vi dig med planering och bokningar för att uppleva dessa topp 10 off-beat-destinationer för äventyrssökare.

Boka din resa med Travel Zmart nu!
Och det bästa av allt, det kostar inget extra att boka din resa med oss.

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer
Island

Island

• Upplev Island fr 14990:-
• 4 nätter övernattning
• Inträde till SPA ingår
• 3 populära utflykter ingår
• Du väljer själv när du vill åka.

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?