RESETIPS

Spännande resmål du inte bör missa 2023

Börja planera resorna för 2023 redan nu.

Många av oss drömmer om att resa och upptäcka världen och det finns många goda skäl till varför du bör börja planera resorna för 2023 redan nu.

För det första är det aldrig för tidigt att börja planera. Ju tidigare du börjar, desto större möjligheter har du att hitta bra priser på flyg och hotell, och att få tillgång till de mest populära sevärdheterna och aktiviteterna. Det finns också många fördelar med att ha något att se fram emot, och att ha en resa att planera ger en känsla av mål och mening.

För det andra kan en resa vara en möjlighet att lära sig om andra kulturer och sätt att leva. Det kan ge en djupare förståelse för världen och för oss själva. En resa kan också ge en chans att möta nya människor och att skapa minnen för livet.

Här har vi sammanställt några spännande platser som vi tycker du bör besöka under 2023.

Marrakech, Marocko – en stad fylld av liv och historia

Marrakech är en stad som fångar besökarens uppmärksamhet från första stund. Dess vibrerande marknader, fascinerande historiska byggnader och rika kultur ger en unik och minnesvärd upplevelse. Några saker du inte bör missa när du är här är att promenera genom Marrakech Medina, en labyrint av gränder med färgstarka marknader och traditionella butiker. Du kan också besöka Djemaa el-Fna, ett stor torg som kokar av liv och rörelse, med musik, mat och underhållning.

För den historiskt intresserade finns det många sevärdheter att upptäcka, som Koutoubia-moskén, en imponerande byggnad med sin karakteristiska, kupolformade torn, och Palais Bahia, ett vackert palats byggd under 1800-talet. Du kan också besöka Saadian-gravarna, en gravplats för Saadian-dynastin, med prunkande gravkammare och mosaikgolv.

Vad du inte får missa när du är i Marrakech:

 • Gå på en mat-tur och upptäck de lokala smakerna
 • Shoppa på Souk Semmarine, en av stadens mest berömda marknader
 • Prova på traditionell hammam-behandling och njut av en omgivning som tar dig tillbaka i tiden
 • Gå på vandring i Atlasbergen och upptäck berberkulturen

Tokyo, Japan – en metropol fylld av kontraster

Tokyo är en stad som imponerar med sin mix av tradition och modernitet. Här kan du vandra genom labyrinten av gränder i ett av stadens många tempelkvarter, för att sedan bege dig till en av de många futuristiska distrikten med höghus och neonljus.

En sak du inte får missa när du är i Tokyo är att besöka Tsukiji-fiskmarknaden, världens största fiskmarknad, där du kan se fiskhandlare som arbetar med sina fångster och prova på den berömda delikatessen sushi. Du kan också göra en tur till den berömda stationen Shibuya och se korsningen där tusentals människor passerar varje dag.

Vad du inte får missa när du är i Tokyo:

 • Gå på en guidad tur genom Gion, ett av Japans mest berömda geishadistrikt
 • Besök Tokyo Skytree, Japans högsta byggnad, och njut av en utsikt över staden
 • Ta en tur till Asakusa, ett av Tokyos äldsta distrikt, och besök Sensoji-templet och Nakamise-shoppinggatan
 • Gå på en whiskyprovning på Suntory whisky museum och lär dig mer om Japans kulturdryck

Tbilisi, Georgien – en stad med en rik historia och kultur

Tbilisi är huvudstaden i Georgien och en plats med en rik historia och kultur. Staden är känd för sin arkitektur, med blandade stilar från olika perioder, såsom byzantinsk, persisk och sovjetisk.

Några av de sevärdheter du inte får missa när du är här är Narikala-fästningen, en fästning som byggdes på 400-talet och som ger en imponerande utsikt över staden, samt Sioni-katedralen, en ortodox katedral som är en av Tbilisis mest kända landmärken.

Vad du inte får missa när du är i Tbilisi:

 • Gå på vandring genom stadens gamla stadsdel och upptäck de färgstarka husen och de små gatorna
 • Prova på den georgiska maten och njut av den rika smaken och de färgstarka råvarorna
 • Gör en utflykt till Vardzia, en klippstad som byggdes under 1100-talet och som är känd för sina grottor och kyrkor
 • Gå på en vandring i Kazbegi, en bergsby i norra Georgien, och upptäck den vackra natur som omger staden

La Paz, Bolivia – en stad som ligger i Anderna

La Paz är huvudstaden i Bolivia och en stad som ligger i Anderna. Det är en plats med en rik och unik kultur, med indianska traditioner och spanska influenser.

Några av de sevärdheter du inte får missa när du är här är Mercado de las Brujas, en marknad som säljer allt från magiska amulettsmycken till andra växtbaserade mediciner, samt Valle de la Luna, en imponerande klippformation.

Vad du inte får missa när du är i La Paz:

 • Gå på en guidad tur genom stadens gamla stadsdel, El Alto, och upptäck de olika indianska marknaderna och kulturella sevärdheterna
 • Besök kyrkan San Francisco, en kyrka som byggdes på 1500-talet och som är känd för sin vackra barockarkitektur
 • Gör en utflykt till Salar de Uyuni, världens största saltöken, och njut av den unika landskapet och de vita saltflaken
 • Gå på en vandring i Cordillera Real, en bergskedja i Anderna, och upptäck den vackra natur som omger staden

Chiang Mai, Thailand – en stad med en rik historia och kultur

Chiang Mai är en stad i norra Thailand som är känd för sin rika historia och kultur. Några av de sevärdheter du inte får missa när du är här är Wat Phra That Doi Suthep, en templet på en kulle som ger en imponerande utsikt över staden, samt Chiang Mai Night Bazaar, en marknad som hålls varje kväll och där du kan hitta allt från handgjorda souvenirer till lokala maträtter.

Vad du inte får missa när du är i Chiang Mai:

 • Gå på en vandring i Doi Inthanon National Park, Thailands högsta berg, och upptäck den vackra natur som omger staden
 • Besök Elephant Nature Park, en plats där du kan lära dig mer om elefanter och deras miljö och samtidigt bidra till deras välbefinnande
 • Gör en utflykt till den historiska staden Sukhothai, med sina vackra tempel och ruiner från det första thailändska riket
 • Prova på den lokala maten och njut av de starka smakerna och den rika kulturen som präglar Thailands matkultur

Som du kan se finns det många spännande och udda platser du kan boka en resa till 2023. Oavsett om du är intresserad av historia, kultur, natur eller mat, finns det något för alla på dessa platser.

Så tveka inte, boka din resa nu och upptäck allt vad världen har att erbjuda.

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?