RESETIPS

Saker du inte får missa i Prag

Prag är en av de mest besökta städerna i Europa och har mycket att erbjuda för turister. Från medeltida slott till moderna barer, har staden något för alla. Här är några saker du inte bör missa när du besöker Prag.

Utforska Gamla stan

Gamla stan är hjärtat av Prag och en plats där du kan hitta många historiska sevärdheter. Här finns också många mysiga kaféer och restauranger där du kan prova traditionell tjeckisk mat. Bland de mest populära sevärdheterna i Gamla stan finns astronomiska uret och Karlsbron.

Besök astronomiska uret
Astronomiska uret är en av de mest kända sevärdheterna i Prag. Klockan visar inte bara tiden utan också månens faser och position, solens position på himlen, och andra astronomiska data. Klockan har varit i bruk sedan 1400-talet och är en av de äldsta astronomiska klockorna i världen.

Gå över Karlsbron
Karlsbron är en av de mest ikoniska sevärdheterna i Prag. Bron är över 500 år gammal och sträcker sig över floden Vltava. Den är känd för sina 30 statyer och de många gatumusikanter som uppträder på bron. Gå en promenad över bron på natten för en speciell upplevelse.

Besök Prags slott

Prags slott är en av de mest imponerande byggnaderna i staden. Det är också ett av de största slotten i världen. Slottet har en rik historia och är hem till flera museer och konstgallerier. Du kan också besöka katedralen Saint Vitus på slottet.

Se Golden Lane
Golden Lane är en liten gränd på slottets område. Här kan du se små hus där slottsvakter och hantverkare brukade bo. Idag har husen omvandlats till små butiker och kaféer.

Besök St. Vitus-katedralen
St. Vitus-katedralen är en av de viktigaste byggnaderna på Prags slott. Katedralen är över 1000 år gammal och har en imponerande gotisk arkitektur. Inne i katedralen kan du se många vackra konstverk och kryptor.

Upptäck Prags judiska kvarter

Prags judiska kvarter har en rik historia och är hem till flera synagogor och museer. Området har också en mängd butiker och restauranger där du kan prova traditionella judiska rätter.

Besök judiska museet
Judiska museet ligger i hjärtat av det judiska kvarteret och berättar historien om judarna i Prag. Museet har många utställningar och dokument som visar hur judarna levde under medeltiden och andra perioder i Prags historia.

Prova tjeckisk öl

Tjeckisk öl är världsberömd och en av de stora anledningarna till att turister besöker Prag. Ölen bryggs enligt gamla traditioner och har en rik smak. Det finns många pubar och barer där du kan prova tjeckisk öl. Det är också vanligt att beställa en öl på en lokal ölstuga och sitta vid ett gemensamt bord med andra besökare.

Besök ölmuseet
Om du vill lära dig mer om tjeckisk öl kan du besöka ölmuseet i Prag. Museet berättar historien om ölbryggning i Tjeckien och innehåller många gamla öltunnor och annan utrustning. Du kan också prova olika typer av tjeckisk öl på museet.

Gå på en båttur på floden Vltava

Floden Vltava är en viktig del av Prags historia och stadsbild. En av de bästa sätten att upptäcka floden är att ta en båttur. Båtturerna varierar i längd och pris och du kan se många sevärdheter från vattnet, inklusive Karlsbron och Prags slott.

Njut av en middag på en båt
För en extra speciell upplevelse kan du boka en middag på en båt på floden Vltava. Under middagen kan du se stadens sevärdheter och samtidigt njuta av tradition.

Om Travel Zmart

För oss handlar det inte om att sälja en resa – det handlar om att öppna dörrarna till en helt ny upplevelse. För oss är en upplevelse något som du ska bära med dig i resten av ditt liv.

Hör av dig med dina önskemål och funderingar, vi hjälper dig gärna att skräddarsy en oförglömlig upplevelse.
Kom ihåg – det kostar inget extra att boka via oss!

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?