RESETIPS

Resa till Memphis - Musikens hjärta i USA

Memphis, känd som staden för bluesens födelse, bjuder på mer än bara musikalisk historia.

Memphis, Tennessee, är mer än bara musikens huvudstad.

Med sin rika kulturella arv och pulserande atmosfär drar staden besökare från hela världen. Från legendariska bluesklubbar till historiska sevärdheter som Graceland, Elvis Presleys ikoniska hem, erbjuder Memphis en resa genom amerikansk musikhistoria. Utforska dess mysiga kvarter, njut av den autentiska söderns mat och upplev den unika charm som gör Memphis till en måste-besöka destination.

Resa till Memphis

Memphis, känd som födelseplatsen för blues, soul och rock’n’roll, har mycket mer att erbjuda än bara musikalisk historia. Medan det är svårt att avstå från att nämna staden i samma andetag som Elvis Presley eller Beale Street, är Memphis också hemvist för världsberömda matställen, historiska landmärken och en levande kultur.

Beale Street: Pulserande Musikens Mecka

Ingen resa till Memphis skulle vara fullständig utan ett besök till Beale Street. Här, bland neonljusen och de livfulla folkmassorna, kan du njuta av livemusik, fantastiska matställen och en atmosfär som andas historia. Det är inte ovanligt att stöta på spontana gatuartister som tar andan ur dig.

Graceland: Elvis Presley’s Hem

För den ultimata Elvis-upplevelsen, är Graceland ett obligatoriskt stopp. Här kan du vandra genom den legendariska sångarens hem, se hans samlade minnen och till och med besöka hans grav. Det är en djupt rörande och ikonisk upplevelse som tar dig bakom kulisserna av livet kring ”The King”.

Memphis Zoo: En Djurisk Upptäcktsresa

Memphis Zoo, en av USA:s äldsta zoologiska trädgårdar, huserar över 3 500 djur från 500 arter. Här kan du träffa allt från gigantiska pandor till majestätiska tigrar. Det är en perfekt plats för familjen att lära sig mer om vår planets fantastiska fauna.

National Civil Rights Museum: Dyk in i Historien

Beläget vid den forna Lorraine Motel, där Dr. Martin Luther King Jr. mördades 1968, ger detta museum en gripande inblick i den amerikanska medborgarrättsrörelsen. Med interaktiva utställningar och välbevarade artefakter, är det en kraftfull påminnelse om striden för jämlikhet.

Maten: En Smakresa i Södern

Memphis är känt för sin BBQ, och du kommer att finna en uppsjö av restauranger som erbjuder denna läckerhet. Från de välkända namnen som Rendezvous och Central BBQ, till mindre kända pärlor, kommer din gom definitivt att tacka dig.

Slutsats

Memphis är en stad som erbjuder något för alla. Vare sig du är en musikälskare, historiaentusiast eller bara vill njuta av en bit av den amerikanska södern, kommer du inte att bli besviken. Planera din resa till Memphis idag och upplev hjärtat av USA:s musik och kultur.

Vanliga frågor

Var ska man bo i Memphis?

Det finns en mängd boendealternativ i Memphis, beroende på din budget och preferenser. Downtown Memphis erbjuder många hotell nära Beale Street och andra stora attraktioner. Om du föredrar en mer historisk atmosfär kan du överväga att bo i Midtown, som erbjuder charmiga B&B:s. För de som är intresserade av musikens historia, finns det även hotell nära Graceland som kan vara av intresse.

Hur stort är Memphis?

Memphis är den största staden längs Mississippifloden och den näst största i Tennessee. Staden täcker en yta av cirka 830 kvadratkilometer och har en befolkning på över 650 000 invånare. Dess storlek och geografiska läge har gjort den till en viktig hubb för transport och handel i sydöstra USA.

När flyttade Elvis till Graceland?

Elvis Presley köpte Graceland 1957 när han var 22 år gammal. Det blev hans primära bostad till hans bortgång 1977. Graceland är nu ett av de mest besökta privata hemmen i USA, och lockar fans och besökare från hela världen som vill få en inblick i den okrönte kungens liv.

Om Travel Zmart

För oss handlar det inte om att sälja en resa – det handlar om att öppna dörrarna till en helt ny upplevelse. För oss är en upplevelse något som du ska bära med dig i resten av ditt liv.

Hör av dig med dina önskemål och funderingar, vi hjälper dig gärna att skräddarsy en oförglömlig upplevelse.
Kom ihåg – det kostar inget extra att boka via oss!

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?