RESETIPS

Res med Glaciärexpressen: En hänförande färd genom Alperna

Glaciärexpressen är mer än bara ett tåg; det är en färd genom hjärtat av de schweiziska Alperna.

Glaciärexpressen förbinder Zermatt och St. Moritz med en spektakulär resa genom Alperna. Här njuter du av panoramavyer, lyxig komfort och service i världsklass.

En Hänförande Färd Genom Alperna

När du tänker på en tågresa, föreställer du dig kanske inte omedelbart en upplevelse som kan förändra ditt liv. Men om tåget ifråga är Glaciärexpressen, ska du snabbt tänka om. Glaciärexpressen är inte bara ett tåg; det är en portal till några av de mest storslagna och andlöst vackra landskapen i världen.

Vad är Glaciärexpressen?

För de som inte är bekanta med det, är Glaciärexpressen en av de mest kända panoramatågen i Schweiz. Det slingrar sig genom de schweiziska Alperna och kopplar samman de charmiga städerna Zermatt och St. Moritz. Under resans gång korsar du över 290 broar och genom 91 tunnlar, och upplever naturens underverk på nära håll.

Resans Höjdpunkter

Zermatt

Resan börjar (eller slutar) i denna idylliska bergsstad. Känd för sin närhet till Matterhorn, erbjuder Zermatt en blandning av äventyr och avkoppling för besökare.

Oberalppasset

På en höjd av 2,033 meter över havet, är detta den högsta punkten på din resa med Glaciärexpressen. Landskapet här är enastående, särskilt när snön täcker bergstopparna.

Ruinaulta – Schweiz Grand Canyon

Ett av resans mest imponerande avsnitt, där du kommer att bli överväldigad av de vertikala klippväggarna, den djupblåa floden och de frodiga skogarna.

Chur

Schweiz äldsta stad och ett perfekt stopp för de som är intresserade av historia eller vill njuta av en bit schweizisk choklad i en lokal café.

St. Moritz

Slutdestinationen för Glaciärexpressen. Denna lyxiga alpina stad är känd för sina skidpister i världsklass, eleganta butiker och kvalitetsrestauranger.

Varför Välja Glaciärexpressen?

Unik Upplevelse

Det finns tåg, och sedan finns det Glaciärexpressen. De stora panoramafönstren ser till att du inte missar en sekund av den fantastiska utsikten. Tågets långsamma takt innebär också att du får tid att verkligen uppskatta varje vy.

Komfort

Glaciärexpressen erbjuder förstklassig service. Du kan förvänta dig bekväma sittplatser, utsökta måltider och ett team av dedikerade medarbetare som ser till att din resa blir minnesvärd.

För Alla Åldrar

Oavsett om du reser med familjen, som ett par eller ensam, är Glaciärexpressen det perfekta sättet att uppleva Schweiz på.

Slutsats

Att resa med Glaciärexpressen är inte bara en resa från punkt A till B. Det är en utflykt genom hjärtat av Alperna, en chans att se naturens underverk och att skapa minnen som varar livet ut. Oavsett om du är en inbiten tågentusiast, en naturälskare, eller bara någon som söker efter nästa stora äventyr, är Glaciärexpressen resan för dig.

Boka din biljett idag och upplev magin med Glaciärexpressen!

Vanliga frågor

Vad kostar det att åka med Glaciärexpressen?

Priset för att åka med Glaciärexpressen varierar beroende på säsong, vilken klass du väljer att resa i och eventuella paketerbjudanden som kan inkludera måltider eller andra tilläggstjänster. För exakta priser rekommenderar vi att besöka Glaciärexpressens officiella webbplats eller kontakta din resebyrå.

Var ska man bo i Zermatt?

Zermatt erbjuder ett brett utbud av boendealternativ, från lyxiga hotell och resorts till mysiga bed and breakfasts och vandrarhem. Några populära hotell inkluderar Hotel Zermatterhof, Mont Cervin Palace och Hotel Matterhorn Focus. För dem som föredrar en mer budgetvänlig lösning finns det även flera vandrarhem och pensionat i området. Det är bäst att boka i förväg, särskilt under skidsäsongen, då staden kan bli mycket upptagen.

Hur flyger man till Zermatt?

Zermatt har ingen egen flygplats, men den närmaste större flygplatsen är Genève-Cointrin International Airport. Från Genève kan du ta tåget direkt till Zermatt via Visp, vilket är en naturskön resa som tar omkring tre timmar. Andra alternativa flygplatser inkluderar Zurich och Milano, men de kräver längre tåg- eller bilresor. Oavsett vilken flygplats du anländer till, rekommenderas det att använda tågnätverket i Schweiz, då det är effektivt, pålitligt och erbjuder otroliga vyer längs vägen.

Om Travel Zmart

För oss handlar det inte om att sälja en resa – det handlar om att öppna dörrarna till en helt ny upplevelse. För oss är en upplevelse något som du ska bära med dig i resten av ditt liv.

Hör av dig med dina önskemål och funderingar, vi hjälper dig gärna att skräddarsy en oförglömlig upplevelse.
Kom ihåg – det kostar inget extra att boka via oss!

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer
Island

Island

• Upplev Island fr 14990:-
• 4 nätter övernattning
• Inträde till SPA ingår
• 3 populära utflykter ingår
• Du väljer själv när du vill åka.

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?