New York

New York - Våra favoriter du inte får missa

New York är staden som aldrig sover.

New York är en av världens mest kända och besökta städer, och det är inte svårt att förstå varför. Staden som aldrig sover erbjuder en livlig och kulturellt rik upplevelse som är svår att hitta någon annanstans. Från världsberömda sevärdheter som Empire State Building och Frihetsgudinnan till det livliga utelivet och det kulinariska utbudet, finns det alltid något att göra och upptäcka i New York.

Det som gör New York så speciellt och unikt är dess mångfald. Staden är hem för invånare från hela världen, vilket resulterar i en spännande mix av kulturer och traditioner. New York erbjuder enastående shoppingmöjligheter och ett stort utbud av konst och kultur, inklusive museer som Metropolitan Museum of Art och American Museum of Natural History.

Oavsett om du är en förstagångsbesökare eller en luttrad resenär som letar efter nya upplevelser, här är några av våra favoriter.

Besök Empire State Building

Empire State Building är ett av de mest ikoniska landmärkena i New York City och erbjuder fantastisk utsikt över staden från observationsdäcket på 86:e våningen. På en klar dag kan du se upp till fem olika delstater från toppen av byggnaden. Empire State Building är öppet dagligen från 08:00 till 02:00, och biljetter kan köpas online eller i biljettkassan.

Utforska Central Park

Central Park är ett måste för alla som besöker New York City. Med över 843 hektar grönyta finns det något för alla i denna urbana oas. Ta en lugn promenad genom parken, hyr en cykel och åk längs de utsedda stigarna, eller gå på en guidad tur för att lära dig mer om parkens historia och attraktioner. Missa inte Bethesda-fontänen, Strawberry Fields och Central Park Zoo.

Besök Metropolitan Museum of Art

Metropolitan Museum of Art, även känt som Met, är ett av världens största och mest omfattande konstmuseer. Med över 2 miljoner konstverk utställda har Met något för alla, från antika egyptiska artefakter till moderna mästerverk. Museet är öppet dagligen från 10:00 till 17:30 och biljetter kan köpas online eller i biljettkassan.

Ta en promenad genom Times Square

Times Square är New Yorks livliga hjärta och ett måste för alla besökare. Times Square ligger i centrala Manhattan och är hem för Broadway-teatrar, restauranger i världsklass och ikoniska skyltar. Ta en promenad genom området och njut av stadens sevärdheter och ljud, eller ta en plats på en av uteserveringarna och titta på folk.

Se en show på Broadway

En resa till New York City är inte komplett utan att se en show på Broadway. Från långvariga hits som ”The Lion King” och ”Wicked” till nya produktioner som ”Hadestown” och ”Jagged Little Pill”, det finns en show för alla. Biljetter kan köpas online eller i biljettkassan, och det är alltid en bra idé att planera i förväg och boka dina biljetter i förväg.

Kolla in High Line

High Line är en populär park byggd på ett övergivet högt järnvägsspår på västra sidan av Manhattan. Parken erbjuder fantastisk utsikt över staden och Hudsonfloden, samt en mängd olika växter och blommor. High Line är ett bra ställe att ta en lugn promenad, ha en picknick eller bara sitta och koppla av. Parken är öppen dagligen från 07:00 till 22:00.

Besök 9/11 Memorial & Museum

9/11 Memorial & Museum är en hyllning till offren för attackerna den 11 september. Minnesmärket har två reflekterande pooler som ligger i fotspåren från de ursprungliga World Trade Center-tornen, och museet innehåller artefakter och utställningar som berättar historien om attackerna och deras efterdyningar. Minnesmärket och museet är öppet dagligen från 7:30 till 21:00.

Ta en färja till Frihetsgudinnan och Ellis Island

Frihetsgudinnan är en av de mest ikoniska symbolerna i Amerika och ett måste för alla som besöker New York City. Ta en färja från Battery Park till Liberty Island och se statyn på nära håll, eller klättra till toppen för en hisnande utsikt över staden.

Ellis Island, som ligger i hamnen bredvid Liberty Island, var porten för miljontals invandrare till USA i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Färjeresan till båda öarna ingår i priset för en biljett till Frihetsgudinnan och Ellis Island National Monument.

Boka din resa hos oss

Att boka en resa kan vara en utmaning, med många detaljer att tänka på såsom boende, flyg och transfers. En enkel lösning är att använda en professionell resebyrå för att ordna din resa.

Vi på Travel Zmart har omfattande kunskap och erfarenhet för att hjälpa dig att planera den perfekta resan. Vi erbjuder fördelaktiga paketpriser som inkluderar hotell, flyg och andra tjänster, och kan hjälpa dig att välja en destination som passar bäst för din nivå och dina önskemål.

Vi kan också erbjuda försäkringar och rådgivning för att säkerställa att din resa går smidigt och säkert. Så om du vill slippa stressen med att planera din resa, tveka inte att kontakta oss på Travel Zmart för att få hjälp.

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?