RESETIPS

Bästa tiden att resa till London: En genomgång av varje månad

Utforska Londons charm och evenemang genom årets alla månader.

London erbjuder en rik palett av upplevelser året runt. Från snöklädda gator till livliga sommarfestivaler, det finns alltid något att se och göra.

Januari

Efter nyårsfirandet sveper en lugnare atmosfär in över London. Staden är kylig, ibland med snö. Utforska inomhusattraktioner som museer eller njut av vinterrean på någon av de stora varuhusen.

Februari

Februari kan vara kallt, men det är också början på festliga evenemang som Kinesiska nyåret. London Film Festival är också en höjdpunkt denna månad.

Mars

Våren börjar visa sig. Parkerna börjar bli gröna igen, och det är en idealisk tid att utforska stadsdelarna till fots.

April

Aprilväder kan vara oförutsägbart, men stadens trädgårdar och parker blomstrar. Påsken firas med olika evenemang och parader.

Maj

Maj bjuder på varmare temperaturer. Det är en perfekt månad för att besöka Londons utomhusattraktioner och delta i stadens festivaler.

Juni

Sommarvärmen börjar, och staden blir livligare. Besök vaktavlösningen vid Buckingham palace eller njut av en picknick i en av Londons många parker.

Juli

Juli är höjdpunkten på sommaren med massor av musikfestivaler, utomhuskonserter och evenemang. Wimbledon-turneringen i tennis lockar också många besökare.

Augusti

Augusti fortsätter sommarens festligheter. Notting Hill-karnevalen, en av Europas största gatufestivaler, äger rum i slutet av månaden.

September

Medan sommaren börjar avta, är September fortfarande varm. London Design Festival och London Fashion Week gör staden extra livlig.

Oktober

Hösten börjar göra sig påmind, och löven börjar ändra färg. Det är en fin tid att besöka historiska platser och njuta av den krispiga luften.

November

November kan vara kylig, men det uppvägs av festligheter som Guy Fawkes Night med fyrverkerier. Julbelysningen börjar också tändas i staden.

December

December i London är magiskt. Julmarknader, skridskoåkning och ljusdekorationer överallt. Det är en perfekt tid för att uppleva den festliga atmosfären och avsluta året med stil.

Vanliga frågor

När regnar det minst i London?

London är känt för sitt oförutsägbara väder, men generellt sett tenderar våren, speciellt april och maj, samt tidig sommar, juni, att ha färre regndagar. Dock kan väderförhållandena variera från år till år.

När är det mest turister i London?

Högsäsongen för turism i London är under sommarmånaderna, särskilt juli och augusti, samt under december när många kommer för att uppleva julstämningen i staden. Om du föredrar att besöka när det är färre människor kan det vara bra att överväga att resa under lågsäsong.

Hur många dagar ska man vara i London?

Det beror helt på vad du vill uppleva. Men för en första gångs besökare rekommenderas minst 3-5 dagar för att se de viktigaste sevärdheterna och få en känsla av staden.

När är det billigast att åka till London?

Utanför högsäsong, särskilt under januari och februari, kan du ofta hitta billigare flyg- och hotellpriser. Detta är även tider då reor oftast hålls i många butiker, vilket kan vara fördelaktigt för dem som vill shoppa.

Vad ska man undvika i London?

Undvik turistfällor där priserna kan vara höga. Det är också klokt att vara medveten om ficktjuvar, särskilt i trånga områden och på kollektivtrafiken. Som alltid när du reser, är det bäst att använda sunt förnuft och göra lite research i förväg.

Är det dyrt i London?

London kan vara en av de dyrare städerna att besöka i Europa, särskilt när det gäller boende och vissa sevärdheter. Men det finns också många gratis attraktioner, som museer, och budgetalternativ när det gäller mat och transport.

Var är det bäst att bo i London?

Var du bör bo beror på dina intressen och budget. Centrala områden som Covent Garden, Soho eller South Bank är nära många sevärdheter. Dock kan boende där vara dyrare. Överväg dina prioriteringar, vare sig det är närhet till sevärdheter, shopping, mat eller något annat, när du väljer boende.

Vad ska man tänka på när man åker till London?

Kom ihåg att alltid gå till vänster när du går på trottoarer och korsar gator, eftersom trafiken går åt vänster i Storbritannien. Det är också bra att ha en Oyster Card eller ett kontaktlöst betalkort för att resa med kollektivtrafiken. Slutligen, var alltid medveten om din omgivning, särskilt på trånga platser, för att undvika ficktjuvar.

Om Travel Zmart

För oss handlar det inte om att sälja en resa – det handlar om att öppna dörrarna till en helt ny upplevelse. För oss är en upplevelse något som du ska bära med dig i resten av ditt liv.

Hör av dig med dina önskemål och funderingar, vi hjälper dig gärna att skräddarsy en oförglömlig upplevelse.
Kom ihåg – det kostar inget extra att boka via oss!

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?