REDAN GENOMFÖRD / FÖRSÄLJNING STÄNGD

Kryssa i Östersjön 22 maj 2024

8 dygns kryssning fr. endast 13559:-

Kryssa från Stockholm med MSC POESIA

Kryssa på hemmaplan från endast 13559:- med MSC POESIA!

Nu kommer Karibien till Östersjön och du kan enkelt uppleva hur det är att kryssa på riktigt! Du slipper långa flygresor och behöver bara ta dig till Stockholm för en 8 nätters kryssning med helpension ombord på MSC Poesia.

MSC Poesia är ett kryssningsfartyg med elegant stil som sammanför traditionellt hantverk med kreativ design. När du kliver ombord kommer du in i en förfinad, komfortabel värld, från det spektakulära vattenfallet i foajén till Zen-trädgården, den äkta japanska Sushi-baren och det lyxiga wellnesscentret MSC Aurea Spa – med ångrum, bastu och gudomlig massage som vårdar kropp och själ.

Det finns många sport- och fitnessaktiviteter ombord, däribland en basketplan, tennisbana, shuffleboard, toppmodernt gym och minigolf. Barn och ungdomar tas lika bra om hand, då de har sina egna klubbar och fester, ett särskilt lekområde med stenålders- och dinosaurietema, makalösa videospel och även ett disco med DJ!

Och så finns här naturligtvis alla förströelser du kan önska dig, däribland 3 swimmingpooler, 4 bubbelpooler och en stor bioskärm vid poolen.

Avresedatum: 22 maj 2024.

Pris från: 13559:-

FARTYG: MSC POESIA

PRIS FRÅN: 13 559:-

I PRISET INGÅR
• 8 dygns kryssning i insides hytt inkl:

– Helpension (Dryckespaket ingår ej)*
– Aktiviteter och underhållning ombord
– Alla skatter och avgifter
– Lagstadgad resegaranti ställd till Kammarkollegiet

* Vissa specialrestauranger mot tillägg, betalas ombord.
* Dryckespaket mot tillägg, bokas med kryssningen.

BOENDE
Vi hjälper dig att boka hotell till din kryssning, om du exempelvis kommer dagen innan kryssningen eller vill stanna några extra dagar i huvudstaden efteråt.

MSC WORLD POESIA
MSC Poesia är ett kryssningsfartyg med elegant stil som sammanför traditionellt hantverk med kreativ design.

FLYG
Vi hjälper dig att boka flyg till din kryssning från Stockholm.

DAG 1 – AVGÅNG FRÅN STOCKHOLM, SVERIGE
Vår härliga kryssning startar i Stockholm ombord MSC Poesia, ett kryssningsfartyg med elegant stil som sammanför traditionellt hantverk med kreativ design.

När du kliver ombord kommer du in i en förfinad, komfortabel värld, från det spektakulära vattenfallet i foajén till Zen-trädgården, den äkta japanska Sushi-baren och det lyxiga wellnesscentret MSC Aurea Spa – med ångrum, bastu och gudomlig massage som vårdar kropp och själ.

DAG 2 – TILL HAVS
Under kryssningens första dygn är det dags att lära känna fartyget.

Det finns många sport- och fitnessaktiviteter ombord, däribland en basketplan, tennisbana, shuffleboard, toppmodernt gym och minigolf. Barn och ungdomar tas lika bra om hand, då de har sina egna klubbar och fester, ett särskilt lekområde med stenålders- och dinosaurietema, makalösa videospel och även ett disco med DJ!

Och så finns här naturligtvis alla förströelser du kan önska dig, däribland 3 swimmingpooler, 4 bubbelpooler och en stor bioskärm vid poolen.

DAG 3 – KÖPENHAMN, DANMARK
Köpenhamn är en av norra Europas mest användarvänliga (och trendiga) huvudstäder.

Det är en välkomnande, kompakt stad med ett centrum som till stor del överlåtits till fotgängare (och cyklister) och med tonvikt på dagen på cafékultur och förstklassiga museer. Stadens historiska kärna är Slotsholmen, ursprungligen platsen för 1100-talsslottet och nu hem till det enorma Christiansborgskomplexet.

Tvärs över Slotsholmen Kanal i norr ligger den medeltida labyrinten Indre By (”innerstaden”), medan ön Christianshavn i söder är prydd med banbrytande arkitektur utöver den alternativa enklaven Christiania.

DAG 4 – RONNE, DANMARK
Rønne, som reser sig från Östersjön på den pittoreska ön Bornholm, är en av Danmarks mest karaktärsfulla hamnstäder. Känd för sin anmärkningsvärt soliga himmel, kan man vandra på kullerstensgatorna på fritiden eller resa längre bort för att utforska resten av ön.

För den som vill stanna nära hamnen har Rønnes charmiga centrum gott om plats. Vandra på kullerstensgatorna i Gamle Stan (den historiska gamla stan) och njut av livliga kaféer och färgglada hus.

Bornholm ligger i framkanten av Danmarks gastronomiska kultur och serverar varierad mat och dryck. Från rustika rökhus till restauranger med Michelinstjärnor, det finns ett matalternativ för alla.

DAG 5 – WARNEMÜNDE/BERLIN, TYSKLAND
Warnemünde-kvarteret i Rostock är en berömd tysk badort som du kan besöka när du når de tyska kusterna på din MSC-kryssning i norra Europa.

Vid mynningen av floden Warnow, i Östersjön, kommer Warnemünde att överraska dig med sina villor, hotell och den stora vita och silverstranden. Dess hjärta är Am Strom, bredvid hamnen, där gamla kapteners och fiskares hem har förvandlats till kaféer och butiker. Med en utflykt under kryssningen kan du fortsätta mot Schwerin.

Omgiven av sjöar och med ett sagolikt slott som kittlar fantasin, representerar staden en trevlig överraskning, som ges av arkitekturen och andan i en historisk huvudstad. Om du fortsätter med utflykten kan du beundra Lubecca, en av de få städerna längs Europas norra kuster som bevarar medeltidens glans.

DAG 6 – GDANSK, POLEN
När du anländer till Gdanskbukten på din MSC-kryssning kommer du till de mest fascinerande regionerna i Östersjön och i norra Europa.

I Gydna, längs den södra piren (Poludniowe-piren), hittar du två intressanta museifartyg: en imponerande tremastfregatt, Dar Pomorza, sjösatt 1909 och användes i många år som skolfartyg av den tyska flottan; och torpedbåtsförstöraren, Blyskawica, som lyckades undkomma en tysk attack 1939.

När du kommer i land från ditt MSC kryssningsfartyg, utanför det intressanta oceanografiska museet och akvariet (Muzeum Oceanograficzne i Akwarium Morskie) hittar du en staty av Jozef Konrad Korzeniowski, mer känd som Joseph Conrad, född 1857 i Berdicev, Ukraina. När du anländer till Bulwar Nadmorski, längs havet med dess vikar och stränder, som förbinder Gdynia, Sopot och Gdansk, hittar du det intressanta marinmuseet (Muzeum Marynarki Wojennej).

DAG 7 – RONNE, DANMARK
Vi är tillbaka i Ronne och nu finns chansen att upptäcka ännu mer av denna fashinerande stad.

Bege dig längre in i landet eller längs kusten för att bevittna Bornholms hisnande skönhet. Här möter slående landmärken naturens under — särskilt vita sandstränder och kristallklart vatten.

Upptäck Hammershus – den största slottsruinen i norra Europa – uppflugen på toppen av en klipphäll, eller besök öns samling av kyrkor som ståtar med gamla runstenar och kurviga väggar.

I den sublima kustbyn Svaneke kan du shoppa hantverk från keramiker, målare, glasblåsare och skulptörer som har gjort sitt hem i staden. Efteråt kan du släcka törsten med en välförtjänt öl på det ikoniska lokala brygghuset.

DAG 8 – VISBY, SVERIGE
När du är på en kryssning i Östersjön bör du bara ta dig tid för att njuta av Visby, en stad gjord för att vandra och dröja över kaffe och kaka.

Oavsett om du klättrar på vallarna av de omgivande murarna, eller slingrar sig upp och ner på kullerstensgatornas sluttande gator, finns det mycket att reta ögat. En MSC-utflykt kan vara möjligheten att besöka dess gamla stad. Här är vackra Packhusplan, stadens äldsta torg, genomskuren av den kurviga Strandgatan som går söderut till Visborgs Slotts fragmentariska ruiner med utsikt över hamnen.

Slottet byggdes på 1400-talet av Erik av Pommern och sprängdes av danskarna på 1600-talet. I motsatt riktning löper Strandgatan nordväst mot havet och Jungfrutornet, där en lokal guldsmedsdotter murades upp levande – sägs ha förrådt staden till danskarna.

DAG 9 – ÅTERKOMST TILL STOCKHOLM, SVERIGE
Vår fantastika Östersjökryssning avslutas i Stockholm och vi är övertygade om att du har massor av roliga minnen att njuta av en lång tid framöver.

AKTUELLA PRISER

Upplevelsekategori Aurea
• Pris per person i insides hytt: fr 13559:-
• Pris per person i utsides hytt: fr 15279:-
• Pris per person i balkonghytt: fr 17249:-

*Priserna avser per person när två personer delar hytt.

Vi hjälper dig gärna att boka hotell och flyg till din kryssning.

I PRISET INGÅR
• 8 dygns kryssning i insides hytt inkl:

Ombord ingår
– Helpension (Dryckespaket ingår ej)*
– Aktiviteter och underhållning ombord
– Alla skatter och avgifter

* Vissa specialrestauranger mot tillägg, betalas ombord.
* Dryckespaket mot tillägg, bokas med kryssningen.

Lagstadgad resegaranti ställd till Kammarkollegiet ingår.

INTRESSEANMÄLAN
Namn på huvudresenär i denna förfrågan. Skicka in intresseanmälan och vi återkommer med totalpris för ditt sällskap. Observera att detta bara är en intresseanmälan och inte bindande på något vis.
Ange antalet vuxna deltagare som totalt skall följa med i ert sällskap.
Ange gärna det antal barn som inte fyllt 12 år när resan avgår.

Vad är 7+4?