RESETIPS

Familjesafari i Afrika - Ett oförglömlig familjeäventyr

Ta med familjen på ett oförglömligt äventyr bland Afrikas vilda djur och natur.

Planera en ultimat familjesafari i Afrika med våra handfasta tips. Från barnvänliga destinationer till säkerhetsråd – allt för en perfekt resa.

Ett oförglömligt familjeäventyr: Familjesafari i Afrika med barn

Afrika är en kontinent som bjuder på storslagna äventyr och oförglömliga upplevelser för hela familjen. Att ta med barnen på safari är ett utmärkt sätt att kombinera lärande, äventyr och kvalitetstid. Men för att resan ska bli lyckad krävs planering och rätt val av destinationer och aktiviteter.

Välj rätt safari destination för familjen

När man planerar en familjesafari i Afrika med barn, är det viktigt att välja en destination som är barnvänlig. Tanzania och Kenya är fantastiska val då de erbjuder en bred variation av djur, kulturella upplevelser och barnanpassade lodger. Serengeti National Park i Tanzania och Masai Mara National Reserve i Kenya är kända för sina stora vildvandringar och är utmärkta för att introducera barnen till det vilda djurlivet i säkra och kontrollerade miljöer.

Förberedelser före avfärd

Innan ni beger er ut på safari, se till att alla familjemedlemmar är ordentligt förberedda. Det innebär passande vaccinationer, malariaprofylax och reseförsäkring. Även information om kulturen och djurlivet kan öka barnens förväntan och förståelse. Personer som zoologen Jonas Wahlström, som aktivt arbetar med utbildning om djur, kan vara inspirerande att ta del av genom böcker eller dokumentärer före resan.

Utrustning och klädsel

Bekväma safarikläder för barnen

Rätt utrustning är avgörande för en behaglig safari. Tänk på att kläderna ska vara komfortabla, i neutrala färger och anpassade efter vädret. Ett besök hos en välrenommerad utrustningsbutik som Naturkompaniet kan ge dig råd om bästa klädsel och tillbehör för ditt äventyr.

Fotoutrustning för minnesvärda ögonblick

Glöm inte en bra kamera! Safari är en bildmässigt extraordinär upplevelse och det är viktigt att ha bra utrustning för att fånga dessa ögonblick. Professionella fotografer som Paul Nicklen delar ofta med sig av tips på hur man bäst fångar vilda djur på bild, något som kan vara värdefullt att lära sig innan resan.

Boende och måltider

Barnvänliga lodger och camps

Se till att boka boende som är anpassat för barn. Många safaricamps erbjuder specialaktiviteter för de yngre, som spårning av djur och naturworkshops. Governors’ Camp i Masai Mara är exempelvis känt för sitt familjevänliga upplägg med rymliga tält och aktiviteter för barn.

Maten under safarin

Maten är en viktig del av upplevelsen. Informera lodgen om eventuella allergier och om du önskar barnmåltider i förväg. Restauranger som The Carnivore i Nairobi erbjuder en smak av den afrikanska matkulturen i en barnvänlig miljö.

Aktiviteter och upplevelser

Utbildande och spännande safariaktiviteter

Utbilda barnen genom roliga och interaktiva aktiviteter. Många guider, som de i Kruger National Park i Sydafrika, är utbildade i att engagera barn genom lekfull lärande om ekosystemet och djurens beteenden.

Säkerhet och komfort på safari

Säkerheten är av yttersta vikt. Anlita en erfaren och betrodd safaribyrå som kan garantera en säker upplevelse. Vi på Travel Zmart har ett gott rykte när det gäller familjesafaris och vi ser till att alla aktiviteter är både säkra och anpassade för barn.

Reflektioner och lärande efter safarin

Samla sinnen och lärdomar

När safarin är över, skapa en minnesbok eller en digital fotobok för att reflektera över upplevelserna. Detta är inte bara ett trevligt sätt att bevara minnena, men också ett verktyg för lärande där barnen kan reflektera över allt de har upplevt och lärt sig.

Att ge sig ut på en familjesafari i Afrika med barn är ett extraordinärt äventyr som kan utbilda, inspirera och stärka familjebanden. Med rätt förberedelser och inställning blir det en resa som kommer att berika hela familjens liv och skapa minnen för livet.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en safari i Afrika?

Kostnaden för en safari i Afrika kan variera avsevärt beroende på destination, längd, typ av boende, och de aktiviteter som ingår. En budget-safari kan börja på runt 1000 USD per person, medan en lyxsafari kan kosta flera tusen dollar per person. Det är bäst att skapa en budget och diskutera med en safariarrangör för att hitta ett alternativ som passar era ekonomiska förhållanden.

Hur mycket kostar det att åka på safari?

Kostnaden för en safari beror på flera faktorer som resans längd, standarden på logi, transportmedel, och om ni reser under hög- eller lågsäsong. Genomsnittliga priser kan variera från omkring 150 USD per dag och person för enklare safarier till över 600 USD per dag för en mer exklusiv upplevelse.

När är det bäst att åka till Afrika?

Det bästa tiden att resa till Afrika för en safari är under den torra säsongen, vilket varierar från region till region. I Östafrika är den torra säsongen vanligtvis mellan juni och oktober, medan i Södra Afrika är det från maj till september. Under dessa månader är djuren oftare samlade runt vattenhålen, vilket underlättar observationen.

Vilka länder i Afrika är säkrast att åka till?

Generellt anses länder som Botswana, Namibia, Tanzania och Kenya vara bland de säkraste safari-destinationerna. Det är dock alltid rekommenderat att kolla upp aktuella resemeddelanden och råd från utrikesdepartementet eller motsvarande institution innan man bokar sin safari.

När är bästa tiden för safari?

Bästa tiden för en safari beror på vilka djur ni vill se och vilken typ av upplevelse ni söker. För den stora migrationen i Östafrika är juli till september optimalt, medan för att se rovdjur i aktion kan slutet av den torra säsongen vara idealt då djuren är mer koncentrerade kring färre vattenkällor.

När är det bäst att åka på safari i Afrika?

Det bästa tiden för en safari i Afrika varierar beroende på det specifika området. I Östafrika (Tanzania och Kenya) är de torra perioderna från juni till oktober samt januari och februari populära. I södra Afrika (till exempel Sydafrika, Botswana, Namibia och Zimbabwe) är maj till september idealt då vädret är svalare och djuren lättare att spåra.

Om Travel Zmart

För oss handlar det inte om att sälja en resa – det handlar om att öppna dörrarna till en helt ny upplevelse. För oss är en upplevelse något som du ska bära med dig i resten av ditt liv.

Hör av dig med dina önskemål och funderingar, vi hjälper dig gärna att skräddarsy en oförglömlig upplevelse.
Kom ihåg – det kostar inget extra att boka via oss!

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?