RESETIPS

Dolda pärlor i Paris

Upptäck de bästa gömda platserna i staden av kärlek.

Paris är känt som “staden av kärlek” och är en av de mest besökta städerna i världen. Med sina ikoniska sevärdheter som Eiffeltornet, Louvren och Notre-Dame-katedralen drar staden miljontals turister varje år.

Men det finns också många dolda pärlor i Paris som få vet om. Dessa gömda platser kan vara svåra att hitta, men det är verkligen värt besväret. I den här artikeln kommer vi att avslöja de bästa gömda platserna i Paris som du absolut inte får missa under ditt nästa besök.

Promenera längs Canal St-Martin

Paris har många vackra promenadstråk, men Canal St-Martin är en av de mest unika. Denna 4,5 km långa kanal sträcker sig genom flera Paris arrondissement och är omgiven av vackra broar och grönområden. Promenera längs kanalen och njut av utsikten, ta en picknick vid vattnet eller besök några av de trendiga butikerna och caféerna längs med kanalen.

Besök Musée de la Chasse et de la Nature

Musée de la Chasse et de la Nature, eller “Jakt- och Naturmuseet”, är en annan dold pärla i Paris. Museet ligger i en vacker herrgård från 1600-talet och har en imponerande samling av konst, taxidermi och vapen. Besökare kan lära sig om Frankrikes rika jakttraditioner och upptäcka en del av de mest sällsynta och utrotningshotade djurarterna i världen.

Upplev högsta trädgården i Paris

Musée de la Chasse et de la Nature har också en av Paris högsta trädgårdar på taket. Denna trädgård är inte öppen för allmänheten, men besökare kan boka en guidad tur för att se denna unika trädgård och njuta av utsikten över Paris.

Utforska Le Marais

Le Marais är en av Paris mest trendiga och livfulla stadsdelar. Området är känt för sin livliga kultur, de smala kullerstensgatorna, de charmiga butikerna och de fantastiska restaurangerna. Promenera runt och upptäck de historiska byggnaderna och arkitekturen, besök några av konstgallerierna eller ta en kopp kaffe på ett av de många caféerna.

Besök Place des Vosges

Place des Vosges är en av Paris mest ikoniska torg och är omgiven av vackra byggnader i röd tegelsten. Platsen är också känd för att ha varit hem till många berömda författare och konstnärer genom åren, inklusive Victor Hugo. Besök torget för att uppleva dess

Gå på shopping i Rue des Francs-Bourgeois

Rue des Francs-Bourgeois är en av Paris mest trendiga gator och är hem till många exklusiva butiker och designerbutiker. Promenera längs gatan och upptäck de senaste modetrenderna, handla för unika souvenirer eller bara njut av atmosfären.

Besök Parc des Buttes-Chaumont

Parc des Buttes-Chaumont är en av Paris mest undangömda parker och är en av stadens största grönområden. Parken är känd för sin vackra sjö, sina branta kullar och sina magnifika utsikter över staden. Gå på en avkopplande promenad, ha en picknick på gräsmattan eller besök den underjordiska grottan.

Upplev en virtuell resa i “Le Cinéma des Oiseaux”

“Le Cinéma des Oiseaux” är en interaktiv konstinstallation som finns inne i parken och är en del av det moderna konstmuseet “La Gaîté Lyrique”. Besökare kan ta en virtuell resa genom parken och uppleva dess unika karaktär på ett helt nytt sätt.

Besök Père Lachaise-kyrkogården

Père Lachaise-kyrkogården är en av de mest kända kyrkogårdarna i världen och är hem till många berömda personligheter, inklusive Oscar Wilde, Édith Piaf och Jim Morrison. Besök kyrkogården för att utforska dess vackra gravstenar, ta en guidad tur eller bara promenera runt och beundra dess unika skönhet.

Upptäck skulpturerna i parken

Père Lachaise-kyrkogården är också hem till många vackra skulpturer och konstverk. Gå runt och upptäck några av de mest imponerande skulpturerna och lär dig om deras historia och betydelse.

Utforska gravarna

Gå runt och upptäck några av kyrkogårdens mest imponerande gravar och beundra dess olika stilar och arkitektur. Lär dig mer om några av de berömda personligheter som ligger begravda på kyrkogården och deras bidrag till konst och kultur.

Besök Musée de Montmartre

Musée de Montmartre är ett museum som ligger i hjärtat av Montmartre och är dedikerat till områdets rika historia och kultur. Besökare kan utforska museets samlingar av konst, fotografier och föremål, och lära sig om Montmartres betydelse som konstnärsområde och kulturellt centrum.

Upplev trädgården och vinrankorna

Musée de Montmartre är också hem till en vacker trädgård med vinrankor som omger den historiska Maison de la Rose, där många berömda konstnärer en gång bodde och arbetade. Besök trädgården för att njuta av dess skönhet och upptäcka dess unika historia.

Besök Sainte-Chapelle

Sainte-Chapelle är en av Paris mest imponerande kyrkor och är känt för sina vackra glasmålningar och sin unika arkitektur. Kyrkan byggdes på 1200-talet och är en av de mest välbevarade byggnaderna från den gotiska perioden i Paris.

Beundra glasmålningarna

En av de främsta anledningarna till att besöka Sainte-Chapelle är för dess vackra glasmålningar. De stora fönstren i kyrkan är täckta av över tusen glasmålningar som skapar en unik färgglad atmosfär.

Gå på en street art-vandring i Belleville

Belleville är ett kvarter i östra Paris som är känt för sin street art-scen. Gå på en vandring och upptäck de senaste muralerna och graffitikonstverken, utforska områdets konstgallerier och besök en av de många gatukonstutställningarna.

Lär dig om konstnärerna bakom verken

Belleville är hem till många talangfulla konstnärer som har bidragit till områdets street art-scen. Lär dig mer om konstnärerna bakom verken och deras unika stil och teknik.

Besök Musée Rodin

Musée Rodin är ett museum som är dedikerat till den berömda franska skulptören Auguste Rodin. Museet är hem till en stor samling av Rodins verk, inklusive hans mest kända skulptur “The Thinker”.

Utforska trädgården

Museet är också omgivet av en vacker trädgård som är full av Rodins skulpturer. Gå runt och upptäck några av de mest imponerande verken och njut av den lugna atmosfären.

Besök Bibliothèque nationale de France

Bibliothèque nationale de France är Frankrikes nationalbibliotek och är känt för sin imponerande arkitektur och sina omfattande samlingar av böcker och manuskript.

Beundra arkitekturen

Byggnaden är en av Paris mest moderna arkitektoniska verk och är en viktig symbol för Frankrikes kulturella arv. Gå runt och beundra byggnadens futuristiska design och unika stil.

Besök Jardin des Plantes

Jardin des Plantes är en av Paris äldsta botaniska trädgårdar och är hem till en stor samling av växter och djur. Gå runt och upptäck de olika sektionerna i trädgården, inklusive dess växthus, örtagård och zoologiska trädgård.

Utforska växthusen

Trädgårdens växthus är ett av dess mest imponerande drag och är känt för sina många exotiska växter och träd. Gå runt och beundra de olika växterna och lär dig mer om deras ursprung och användning.

Summering

Att besöka Paris behöver inte betyda att man bara besöker de mest kända turistattraktionerna. Det finns så mycket mer att utforska i denna vackra stad och dess gömda pärlor är väl värda ett besök. Från Père Lachaise-kyrkogården, där du kan beundra gravarna till några av historiens mest kända personligheter, till Jardin des Plantes och dess stora samling av växter och djur, till Musée de la Chasse et de la Nature, som ger dig en fascinerande inblick i jaktens historia.

Det är dessa gömda pärlor som gör Paris till en stad som är så mycket mer än bara Eiffeltornet och Champs-Élysées. Så varför inte ta dig tid att utforska dessa dolda pärlor på din nästa resa till Paris? Du kommer inte att ångra det!

Om Travel Zmart

För oss handlar det inte om att sälja en resa – det handlar om att öppna dörrarna till en helt ny upplevelse. För oss är en upplevelse något som du ska bära med dig i resten av ditt liv.

Hör av dig med dina önskemål och funderingar, vi hjälper dig gärna att skräddarsy en oförglömlig upplevelse.
Kom ihåg – det kostar inget extra att boka via oss!

Formel 1 Monza 2023

Formel 1 Monza 2023

• Paket fr 16990:-
• 31 aug – 4 sep 2023
• 4 nätter på Hotell Ibis centro Milano, dubbelrum inkl frukost
• F1 biljett Fredag-Söndag
• Reseledare

läs mer
Island

Island

• Upplev Island fr 8990:-
• 4 nätter övernattning
• Inträde till SPA ingår
• 3 populära utflykter ingår
• Du väljer själv när du vill åka.

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.