RESETIPS

5 historiska platser i filmens värld

När vi tittar på filmer blir vi ofta uppslukade av berättelsens värld.

Ibland är filmens miljö en karaktär i sig själv, och den kan lämna ett bestående intryck på oss. Ett sätt som filmskapare skapar en minnesvärd atmosfär är genom att använda historiska platser.

I den här artikeln kommer vi att utforska fem historiska platser som har använts i filmer och har blivit ikoniska filmplatser.

Världsarvet i Petra, Jordanien

Petra är en antik stad i Jordanien som grundades så tidigt som 300 f.Kr. Staden är känd för sina imponerande byggnader som är skurna direkt in i sandstensklipporna. Ett av de mest kända exemplen är ”The Treasury”, som var en viktig plats i filmen ”Indiana Jones och det sista korståget”.

Andra filmer som har använt Petra som plats inkluderar ”Mumien återvänder” och ”Transformers: Revenge of the Fallen”.

Krigsminnesmärket i Normandie, Frankrike

Krigsminnesmärket i Normandie är en plats som hedrar de allierade trupperna som landsteg på stränderna i Normandie under andra världskriget.

Platsen har blivit en symbol för den avgörande slaget och återfinns i flera filmer, inklusive ”Rädda menige Ryan” och ”The Longest Day”.

Taj Mahal, Indien

Taj Mahal är ett av de mest berömda och älskade monumenten i världen. Byggnaden är en mausoleum som byggdes på 1600-talet av mogulkejsaren Shah Jahan till minne av hans älskade fru Mumtaz Mahal.

Taj Mahal har dykt upp i många filmer, inklusive ”Slumdog Millionaire” och ”The Best Exotic Marigold Hotel”.

Sistine Chapel, Vatikanstaten

Sixtinska kapellet är ett av de mest berömda konstverken i världen, målat av Michelangelo under 1500-talet. Kapellet är en plats för påvevalen och andra religiösa ceremonier och har också använts som inspelningsplats för flera filmer, inklusive ”The Da Vinci Code” och ”Angels and Demons”.

Château de Versailles, Frankrike

Château de Versailles var en gång den kungliga residensen för Frankrikes monarker. Idag är slottet en av de mest besökta turistattraktionerna i landet.

Slottet har varit med i flera filmer, inklusive Sofia Coppolas ”Marie Antoinette” och ”The Great Gatsby” från 2013.

Som vi har sett, kan historiska platser ge en unik och minnesvärd känsla till en film. Genom att använda dessa platser som bakgrund kan filmskapare skapa en atmosfär som verkligen fångar tittarnas fantasi och engagemang

Om Travel Zmart

För oss handlar det inte om att sälja en resa – det handlar om att öppna dörrarna till en helt ny upplevelse. För oss är en upplevelse något som du ska bära med dig i resten av ditt liv.

Hör av dig med dina önskemål och funderingar, vi hjälper dig gärna att skräddarsy en oförglömlig upplevelse.
Kom ihåg – det kostar inget extra att boka via oss!

Boka din F1 resa 2024

Boka din F1 resa 2024

• F1 resa fr 12495:-
• Flyg t/r
• 1 väska + handbagage
• 4 nätter på minst 3-stjärnigt hotell
• F1 biljett till 3 dagar
• Du väljer själv när du vill åka

läs mer

Boka med oss

Här kan du få hjälp av erfarna resesäljare med just din resa. Skicka en förfrågan så kan vi hjälpa dig med ett erbjudande!

Hos Travel Zmart skräddarsyr vi gärna ett erbjudande på en resa sammansatt utifrån dina önskemål och behov, om det du vill ha inte går att söka eller boka på hemsidan.

Vad är 7+4?